MBA

Umum

Penerangan Program

Terletak di bandar keusahawanan Shenzhen, China, dan dengan serta-merta bersebelahan dengan pusat kewangan Hong Kong, Peking University HSBC Business School (PHBS) membawa kehadiran sejarah Universiti Peking ke selatan negara itu dan terletak di tengah-tengah salah satu daripada dunia kawasan metropolitan yang paling menjanjikan dan dinamik. Beberapa kawasan lain di China menawarkan persekitaran yang lebih sesuai untuk sebuah institusi yang ditakdirkan untuk menjadi sekolah perniagaan lepasan yang paling utama di negara ini.

Diiktiraf oleh EFMD untuk EPAS dan oleh AACSB , PHBS telah berkembang pesat dalam reputasi dan sebagai pusat kecemerlangan antarabangsa dalam pendidikan Perniagaan.

PHBS menawarkan kedua-dua program MBA Inggeris sepenuh masa dan program MBA Cina sambilan, dan menggabungkan teori pengurusan umum, pemahaman mendalam tentang perniagaan global, dan bertujuan untuk membantu pelajar membangunkan kemahiran dan pandangan pengurusan yang berkesan.

Tahun akademik terdiri daripada dua semester, dengan dua modul masing-masing. Setiap modul berjalan selama sembilan minggu. Di samping itu, ahli fakulti telah memperolehi Ph.D. darjah dari universiti terulung di dunia, dan semua kursus diarahkan secara eksklusif dalam bahasa Inggeris.

  • Kurikulum

PHBS program MBA dua tahun boleh sama ada diajar dalam bahasa Inggeris dan MBA sepenuh masa dengan kelas hari minggu atau MBA sambilan Cina diajar dengan kelas hujung minggu untuk mereka yang sedang berusaha untuk dapat meneruskan pekerjaan mereka tanpa gangguan. Ahli fakulti telah memperoleh Ph.D. darjah dari universiti terulung di dunia, dan telah bekerja di syarikat-syarikat besar di seluruh dunia, membawa pengalaman dunia nyata mereka ke dalam kelas. Kursus termasuk Ekonomi Pengurusan, Statistik Perniagaan, China dan Ekonomi Dunia, Perakaunan Kewangan, Tingkah Laku Organisasi, Komunikasi Perniagaan, Pengurusan Sumber Manusia, Keusahawanan, dan lain-lain.

  • Objektif Program

Program menyediakan pendidikan pengurusan berkualiti terbaik untuk pelajar dengan semangat inovatif dalam bidang ekonomi, pengurusan, dan bidang kewangan yang meliputi teori pengurusan umum yang dibingkai dalam konteks antarabangsa untuk pemahaman mendalam tentang arena perniagaan global hari ini.

PHBS program MBA 2 tahun 's bertujuan untuk membantu pelajar membina asas yang kukuh dalam teori pengurusan, memperoleh pandangan pengurusan dan membangunkan kemahiran pengurusan yang berkesan.

  • Keperluan darjah, proses permohonan, dan keperluan kemasukan

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web kami

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

For more than 100 years, Peking University has been an elite institution of learning,recognized internationally as one of China's premier centers of academic excellence. Founded in 2004, as Peking Uni ... Baca lebih lanjut

For more than 100 years, Peking University has been an elite institution of learning,recognized internationally as one of China's premier centers of academic excellence. Founded in 2004, as Peking University Shenzhen Graduate School of Business, we were renamed Peking University HSBC Business School (PHBS) in August of 2008. PHBS seeks not only to build on its parent institution's inspiring traditions, but also to develop its own world-class reputation. Baca Ringkas
Shenzhen , Witney + 1 Lagi Kurang