Read the Official Description

Membezakan diri sendiri. Beri diri anda EDGE GLOBAL.
Berikan diri anda EDGE CHINA itu.

CEIBS menawarkan bertaraf dunia, 18 bulan, program MBA sepenuh masa mengajar dalam bahasa Inggeris dan direka untuk menyediakan profesional yang berbakat dengan aspirasi kerjaya yang kukuh, menjanjikan potensi pengurusan, dan orientasi antarabangsa jelas untuk peranan selepas tamat pengajian sebagai perniagaan global fikir pemimpin. Program CEIBS MBA terutamanya bertujuan untuk meningkatkan keupayaan pelajar untuk mengenal pasti dan menggunakan peluang perniagaan, menyelesaikan masalah perniagaan yang rumit, mendorong orang ramai, dan membangunkan organisasi. Program ini memberi tumpuan kepada pembangunan kepimpinan peserta, profesionalisme, rasa tanggungjawab sosial, kecekapan silang budaya dan semangat keusahawanan.

Yang ditubuhkan di Shanghai pada tahun 1994 sebagai bukan keuntungan usaha sama antara kerajaan China dan Kesatuan Eropah, CEIBS mempunyai misi untuk menyediakan yang cekap, pengurus berorientasikan antarabangsa dapat menyesuaikan diri dengan kuasa-kuasa memandu globalisasi, persaingan antarabangsa dan kerjasama antarabangsa.

Mengikuti kedudukan yang unik China Kedalaman, Global Lebar, CEIBS menawarkan kepakaran China terkaya didapati daripada sekolah perniagaan antarabangsa top-peringkat di seluruh dunia, sementara juga menyediakan perspektif global yang paling luas dari kalangan semua sekolah perniagaan yang berpangkalan di China. The CEIBS MBA adalah yang pertama, antara yang terbesar dan yang paling tinggi kedudukan di tanah besar China; ia adalah satu contoh yang bersinar kerjasama China-EU berjaya, dan mempamerkan kepada pencapaian pembangunan ekonomi China dan pembaharuan.

Struktur Program

Dalam persekitaran yang global dan sentiasa berubah, pemimpin perniagaan perlu dilengkapi dengan kemahiran yang sangat luas. Mereka mesti berupaya untuk menerima pakai kedua-dua perspektif global dan tempatan, mampu berhadapan dengan kerumitan dan perubahan, dan mahir inovasi terkemuka. Mereka mesti berupaya untuk berkomunikasi secara berkesan dengan pelbagai pihak yang berkepentingan untuk menjana wawasan bersama dan semangat untuk aktiviti syarikat mereka. Dengan menyampaikan latihan pepejal perniagaan dan pemikiran bebas menggalakkan, kerjasama berpasukan dan komunikasi terbuka, CEIBS menyediakan graduan dengan alat-alat yang penting untuk kejayaan dalam banyak laluan kerjaya.

Program sepenuh masa 67 kredit terdiri daripada kursus wajib berjumlah 49 kredit dan kursus elektif berjumlah 18 kredit. Ia direka untuk meletakkan asas yang kukuh asas-asas pengurusan sambil menyediakan fleksibiliti program bagi disesuaikan untuk kepentingan individu dan cita-cita kerjaya. Pelajar boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada pengurusan perniagaan am, atau memilih salah satu daripada tiga kepekatan di Kewangan, Pemasaran, atau Keusahawanan. Tambahan pula, pelajar mempunyai pilihan untuk mengambil bahagian dalam program pertukaran antarabangsa mengagumkan sekolah dengan sekolah-sekolah perniagaan top-peringkat di dunia, dan / atau untuk mengumpul pengalaman semasa latihan musim panas.

CEIBSindex

Cross-Fungsian Integrasi Kurikulum

Masalah perniagaan yang paling mencabar terbabit merentasi fungsi tanggungjawab. Untuk menyelesaikannya, pengurus mesti menjadi cekap dalam analisis keratan disiplin, generasi penyelesaian dan komunikasi. kurikulum CEIBS baru termasuk beberapa modul integrasi gunaan yang memerlukan pelajar inovatif dan sistematik menyelesaikan masalah perniagaan praktikal menggunakan pengetahuan dan kemahiran yang mereka telah diperolehi dalam kursus perniagaan lebih awal. Modul tersebar seluruh kurikulum MBA untuk mengukuhkan dan membina setiap peringkat pembelajaran.

China Focus

Salah satu ciri yang paling penting CEIBS 'adalah China fokus yang jelas, terkandung dalam satu kenyataan kedudukan kami: "China Kedalaman, Global Lebar". CEIBS mengajar teori-teori perniagaan antarabangsa yang paling maju manakala melampirkan sangat penting untuk permohonan praktikal kemahiran ini di China. Asas kecekapan bahasa Cina adalah wajib bagi pelajar asing untuk meningkatkan kebolehpasaran mereka dalam ekonomi China secara mendadak semakin meningkat. Mereka yang tidak bertutur dalam bahasa Cina apabila memohon untuk kemasukan akan dikehendaki untuk menghadiri pra-kursus Bahasa Cina pada musim panas sebelum kelas MBA bermula. kursus wajib seperti "China HR" memastikan graduan CEIBS dilengkapi untuk mengendalikan aspek paling sukar dalam menguruskan di pasaran Cina. 'China Dalam Dunia' menekankan ekonomi, politik, isu-isu penting budaya dan perdagangan yang memberi impak kepada mereka yang menjalankan perniagaan di dalam dan dengan China. Di samping itu, sekolah ini mendedikasikan sumber penting untuk mengadakan 'China Discovery Week' setiap tahun - siri kuliah intensif yang bertujuan untuk mendalamkan pemahaman pelajar terhadap persekitaran perniagaan China dan menawarkan peluang untuk menganalisis perspektif mengenai sejarah China, hubungan antarabangsa dan pembangunan ekonomi.

Fleksibiliti dan Pilihan

kurikulum MBA semasa CEIBS 'memberikan anda fleksibiliti untuk menyesuaikan secara peribadi tahun kedua pengajian. Pada musim luruh tahun dua, anda boleh memilih untuk pergi di bursa antarabangsa atau tinggal di CEIBS untuk mengkaji dengan sebilangan besar pelajar masuk dari sekolah perniagaan terkemuka di dunia. Anda juga mempunyai pilihan untuk melengkapkan ijazah dalam 18 bulan atau memanjangkan kepada 20 bulan untuk pek dalam lebih banyak pilihan kajian. Terdapat juga pilihan satu tahun ada.

Kaedah pengajaran

Walaupun kaedah pengajaran berbeza-beza mengikut subjek, ceramah dan kajian kes datang terima kasih hidup untuk pengalaman yang luas profesor kami dalam dunia perniagaan. Banyak kes yang dipilih dari sekolah-sekolah atasan seperti Harvard, IMD, dan lain-lain Lain-lain yang diambil dari kolam CEIBS sendiri kes China khusus ditulis oleh fakulti dan kakitangan Pusat Pembangunan Kes. Selain buku teks arus perdana, bahan-bahan pengajaran yang diambil daripada pelbagai sumber semasa seperti jurnal akademik, majalah, dan video. Sesetengah kursus disampaikan dalam format interaktif termasuk simulasi, ucapan tetamu, dan seminar.

Kursus Bahasa

kursus bahasa Cina, Perancis dan Sepanyol ditawarkan sebagai perkhidmatan kepada masyarakat CEIBS secara keseluruhan: Pertama tahun CEIBS MBA pelajar, fakulti, kakitangan dan, jika terdapat kekosongan, pasangan suami isteri.

 • Kursus Bahasa Cina Sebagai kecekapan bahasa Cina akan memudahkan kajian MBA pelajar antarabangsa dan kerjaya masa depan di China, kursus bahasa Cina akan ditawarkan pada tahap asas, pertengahan dan lanjutan sepanjang tahun akademik pertama.

 • Kursus bahasa Perancis dan Sepanyol Bahasa Kursus Perancis dan Sepanyol yang ditawarkan di peringkat pemula. CEIBS mempunyai hak untuk membatalkan kursus jika jumlah bilangan pelajar yang berdaftar adalah kurang daripada 6. Keperluan lain adalah sama seperti yang sudah tentu bahasa Cina.

Pelajar tidak digalakkan untuk belajar lebih daripada dua bahasa asing pada masa yang sama semasa mereka mendaftar dalam program MBA. Pelajar-pelajar yang ingin belajar bahasa tambahan boleh mengatur ini atas perbelanjaan mereka sendiri.

Program Pertukaran Antarabangsa

Program pertukaran antarabangsa di CEIBS adalah salah satu yang terbaik di kalangan sekolah-sekolah perniagaan atas. Sebagai elemen penting dalam pengantarabangsaan sekolah, program ini menawarkan peluang yang unik kepada pelajar untuk mengambil bahagian dalam pertukaran dua hala dengan hampir 30 buah sekolah rakan kongsi, yang kebanyakannya adalah di kalangan global senarai atas 50 Financial Times.

CEIBS adalah ahli Perkongsian dalam Pengurusan Antarabangsa (PIM), rangkaian global universiti pertukaran. PIM menyediakan satu set standard pengetua mentadbir, di mana pertukaran pelajar dikecualikan daripada yuran pengajian di institusi tuan rumah semasa mereka membayar tuisyen biasa kepada institusi rumah mereka. Semua perbelanjaan lain yang ditanggung oleh pelajar untuk perjalanan, penginapan, sara hidup, insurans kesihatan tambahan, dan lain-lain, hendaklah ditanggung sendiri oleh pelajar.

Sepanjang dekad yang lalu, lebih daripada 900 orang pelajar CEIBS telah mengambil kesempatan daripada program yang sangat bermanfaat ini. Pelajar yang memilih untuk tinggal di CEIBS juga mendapat manfaat kerana mereka belajar dengan sebilangan besar pelajar pertukaran masuk dari sekolah perniagaan terkemuka di dunia. Pada tahun 2015, kira-kira 50% daripada pengambilan MBA2016 pergi di bursa antarabangsa manakala aliran dua hala yang dibawa kira-kira 100 pelajar pertukaran masuk ke CEIBS.

Program pertukaran biasanya berlaku dalam jangka kejatuhan dalam tahun yang kedua, dari bulan September hingga Disember. Klik di sini untuk kalendar.

CEIBS MBA Exchange Partner Sekolah

Kemasukan

Kemasukan Syarat

Semua calon-calon untuk memenuhi syarat-syarat berikut:

 • Ijazah Sarjana Muda atau di atas
 • pengalaman kerja sepenuh masa dua tahun atau lebih
 • A GMAT / GRE skor (kod GMAT: MDQ-HH-39; kod GRE: 3654) atau skor Ujian Kemasukan CEIBS
 • Kemahiran dalam bahasa Inggeris

Pusingan Permohonan & Tarikh Akhir

Permohonan untuk masuk ke dalam MBA 2019 kelas adalah berdasarkan 'bulat' sistem kemasukan. Pemohon perlu memastikan bahawa semua dokumen yang diperlukan telah diserahkan kepada Pejabat Kemasukan MBA sebelum tarikh akhir permohonan. Kemasukan MBA Pejabat akan memproses permohonan hanya apabila ianya siap. Tarikh akhir permohonan akhir untuk kemasukan adalah 22 Mac 2017. Sebagai program ini adalah sangat kompetitif, pemohon adalah digalakkan memohon seawal yang mungkin. Kerusi yang ditawarkan pada pusingan ke-3 mungkin akan terhad.

* Sila ambil perhatian bahawa ditemubual yang memilih untuk mengambil CEIBS ujian kemasukan perlu mempunyai temuduga di Shanghai.

senarai semak permohonan

Semua dokumen permohonan boleh dihantar secara online. A permohonan yang lengkap termasuk:

 • borang permohonan MBA
 • 2 surat cadangan
 • Ijazah universiti dan sijil
 • University transkrip
 • ID atau pasport
 • resit bayaran permohonan
 • GMAT rasmi / GRE laporan skor
 • Kad perniagaan
 • kenyataan penaja korporat (jika berkenaan)

Pemohon Luar Negara

CEIBS mengalu-alukan penyertaan dari seluruh dunia. Permohonan keperluan dan kemasukan kriteria bagi pemohon luar negara adalah sama dengan yang untuk pemohon Cina. Semua bahan-bahan permohonan, termasuk transkrip dan cadangan, hendaklah dihantar dalam Bahasa Inggeris atau diterjemahkan ke bahasa Inggeris oleh sebuah agensi terjemahan secara rasmi diiktiraf.

Isu Visa Menurut undang-undang China, semua pelajar asing perlu memegang visa yang sah untuk memasuki China dan Permit Resident Pelajar manakala mendaftar dalam Program MBA CEIBS. Kegagalan untuk mendapatkan dokumen-dokumen tersebut boleh dikenakan tindakan undang-undang serius terhadap pemegang pasport seperti denda, penamatan pengajian atau dihantar pulang.

Pelajar antarabangsa boleh memasuki China dengan visa pelajar (X1-Visa). The visa pelajar (X1-Visa) biasanya sah untuk hanya satu bulan, dengan satu penyertaan. Selepas ketibaan mereka, dengan bantuan sekolah mereka perlu memohon Kediaman Pelajar Permit (sah untuk 2 tahun dan dengan penyertaan berganda).

Ia adalah penting untuk memaklumkan di Pejabat MBA dan Pejabat Luar Negeri sekolah ketibaan anda secepat yang mungkin. Pejabat MBA, bersama-sama dengan Pejabat Hal Ehwal Luar Negeri, akan membantu anda dengan prosedur yang perlu bagi permohonan Permit Residence Student sebelum visa anda / permit kediaman tamat.

Sebagai salah satu syarat permohonan Permit Resident, pelajar asing perlu mempunyai sijil kesihatan dengan mengambil pemeriksaan kesihatan di Pusat Kesihatan Antarabangsa Shanghai. Jika mereka mempunyai pemeriksaan kesihatan semasa permohonan visa mereka sebelum memasuki China, mereka perlu mengambil salinan asal kedua-dua sijil kesihatan dan pemeriksaan laporan perubatan ke China. sijil kesihatan dari luar China mesti disahkan oleh Pusat Kesihatan Antarabangsa Shanghai.

Bagaimana untuk memohon Visa Pelajar (X1-Visa)

Program taught in:
English

See 2 more programs offered by CEIBS Africa »

This course is Campus based
Start Date
Julai 2019
Duration
18 
Sepenuh masa
Price
399,000 CNY
By locations
By date
Start Date
Julai 2019
Application deadline

Julai 2019

Location
Application deadline
End Date