MBA dalam Brand Management

Terbaik 4 MBA dalam Brand Management 2019

Sarjana Pentadbiran Perniagaan, atau MBA untuk pendek, adalah ijazah yang diberikan kepada individu yang melengkapkan pendidikan tinggi dengan memberi tumpuan kepada pentadbiran atau pengurusan perniagaan. Biasanya, para pelajar mengejar gelaran untuk memajukan prospek kerjaya mereka.

Apakah MBA dalam Pengurusan Jenama? Ijazah dalam pengurusan jenama adalah untuk individu yang menghargai keaslian, kreativiti dan ketukangan, dan yang ingin memajukan nama jenama yang menghargai perkara itu juga. Program ini direka bentuk untuk melengkapkan pelajar dengan keupayaan pengurusan yang kuat dan pemahaman tentang industri fesyen (terutamanya kerana ia berkaitan dengan jenama mewah), pasaran secara keseluruhannya dan pengguna yang membeli jenama bertaraf tinggi. Banyak kursus menekankan pengumpulan data dan pengurusan dan mengajar pelajar menggunakan kemahiran tersebut untuk menyokong pengambilan keputusan yang rumit.

Graduan program ini biasanya mempunyai kemahiran analisis yang berminat, serta mata untuk trend up-dan-datang, penghargaan untuk inovasi dan keupayaan untuk membina penyelesaian kreatif. Setiap sifat ini dapat memberi perkhidmatan kepada individu dengan baik dalam bidang apa pun yang mereka temui.

Kos MBA dalam Pengurusan Jenama berbeza-beza dan terjejas oleh beberapa faktor, kedua terbesar adalah lokasi sekolah dan tempoh program. Pelajar perlu menyelidik sekolah berhampiran mereka sebelum memohon.

Kerjaya dalam fesyen sentiasa berubah, dan tidak ada kekurangan peluang untuk individu yang mempunyai pemacu, kemahiran dan, tentu saja, pendidikan. Individu yang memiliki ijazah dalam pengurusan jenama boleh terus menjadi peniaga visual, pembeli runcit, wartawan fesyen, stylists peribadi, usahawan, pereka fesyen, pemasar fesyen atau perunding. Mereka juga mungkin mengejar kerjaya dalam sumber manusia, pengurusan acara atau bidang berkaitan perniagaan yang lain.

Banyak institusi akademik menawarkan ijazah dalam bidang fesyen, tetapi di mana pelajar akhirnya bergantung kepada lokasi, anggaran dan jadualnya. Kursus dalam talian menawarkan fleksibiliti yang tinggi, yang sesuai untuk pelajar dengan banyak di atas pinggan mereka. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai tawaran program yang berdekatan dengan anda, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat pengambilan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut

MBA / MSc. dalam Pemasaran

INSEEC Chambéry campus
Campus Sepenuh masa October 2019 Perancis Chambéry

MBA / MSc. Pemasaran [+]

The MSc. / Pemasaran MBA

Semua kelas diajar dalam bahasa Inggeris.

Kursus ini bertujuan untuk menyediakan pelajar antarabangsa dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk bekerja dengan cekap dalam persekitaran global yang memberi tumpuan kepada:

Pengurusan Jenama, Strategi Digital dan Strategi Perniagaan dan Syarikat Utama serta pengetahuan mendalam Pengurusan dan Pemasaran.Kemahiran Pemasaran Bergerak untuk membangunkan kemahiran praktikal yang diperlukan untuk beroperasi dalam persekitaran kerja profesional: menguruskan pasukan multikultural di laman web yang berbeza menggunakan kebolehan membuat keputusan yang berkesan. Pengurusan Komuniti, Strategi Editorial.PELUANG KERJAYA... [-]

Pemasaran Merek Mewah Mewah MBA

Institut Supérieur de Marketing du Luxe - SUP de LUXE
Campus Sepenuh masa 1 - 2  October 2019 Perancis Paris

MBA Khusus "Jenama Pemasaran Mewah dan Pengurusan Antarabangsa" dicadangkan: [+]

MBA Khusus "Jenama Pemasaran Mewah dan Pengurusan Antarabangsa" dicadangkan:

dalam 2 tahun untuk pelajar dari program Bac 3: MBA Specialized 1 "Fundamentals", MBA Specialized 2 "Pemasaran Jenama Mewah dan Pengurusan Antarabangsa"dalam 1 tahun untuk pelajar dari Bac 4, Bac 5 atau pengalaman profesional: MBA Specialized 2 "Pemasaran Jenama Mewah dan Pengurusan Antarabangsa"MBA khusus 1

Menguasai alat-alat yang penting untuk memahami pemasaran dan perniagaan di sektor Jenama dan Rumah Mewah.

kurikulum

dari September hingga JulaiSemester 1 sedang berlangsungSemester 2 dalam magang60 kredit ECTSprogram

Budaya Umum Mewah

Analisis sektorAntara budaya: pelanggan mewah dan pendekatan sosiologiPembangunan jenama dan kumpulan... [-]

MBA dalam Pengurusan Jenama Mewah Global

Institut Supérieur de Marketing du Luxe - SUP de LUXE
Campus Sepenuh masa September 2019 Perancis Paris

Satu program yang menyediakan pelajar untuk pekerjaan pengurusan melalui kajian mendalam pengeluaran, logistik, dan kawalan, dengan penekanan terhadap strategi kewangan dan pengurusan global. [+]

Satu program yang menyediakan pelajar untuk pekerjaan pengurusan melalui kajian mendalam pengeluaran, logistik, dan kawalan, dengan penekanan terhadap strategi kewangan dan pengurusan global.

Latihan komprehensif dalam pemasaran dan pengurusan jenama, dengan penekanan khas pada media sosial.

Tumpuan khusus pada peruncitan, barangan dan penjualan dalam talian.

Program ini menyediakan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk kerjaya mewah yang berjaya.

Program baru dalam Pengurusan Mewah Global ini telah dikembangkan untuk memberi kekuatan istimewa pada ulang tahun ke-30 program Sup de Luxe pertama yang diwujudkan pada tahun 1990.

Adalah jelas bahawa selepas menjadi perintis dalam Pengurusan Mewah dan Latihan Pemasaran, Sup de Luxe mempunyai peluang untuk mencipta program baru ini, penuh masa, dalam bahasa Inggeris.... [-]


Mba pengurusan jenama mewah

British School of Fashion
Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 3  September 2019 United Kingdom London + 1 lagi

Program pakar MBA maju telah direka sebagai tindak balas kepada permintaan yang semakin meningkat bagi pengurus berjaya yang boleh menawarkan kefahaman yang mendalam tentang pengurusan jenama mewah, strategi kreatif dan kemahiran yang unggul dan alat. [+]

Yang MBA Pengurusan jenama mewah program direka untuk melengkapkan calon-calon yang mempunyai pengalaman pengurusan yang berkaitan dengan pengetahuan lanjutan pakar dan kemahiran untuk bergerak ke peringkat seterusnya dalam kerjaya mereka.

Reka bentuk program ini akan membantu pelajar mendapat pemahaman yang mendalam tentang kerumitan pengurusan dalam konteks organisasi mewah, terutamanya apabila pasaran mewah terus menjadi lebih berdaya saing dan pelbagai dimensi, dan pengguna mewah menjadi lebih sempit.

Terdapat penekanan yang kuat sepanjang program pada pengumpulan dan analisis data untuk menyokong kompleks membuat keputusan. Pelajar akan membangunkan kemahiran analitikal perlu untuk memeriksa pelbagai isu yang melibatkan sektor mewah dan keupayaan untuk membina penyelesaian yang kreatif. Pengalaman pembelajaran yang aktif akan membolehkan pelajar untuk membangunkan pemikiran strategik, kepimpinan, kemahiran interpersonal dan kumpulan dan tinjauan keusahawanan yang lebih mendalam. Keupayaan penyelesaian masalah juga akan diusahakan melalui kajian kes, permainan perniagaan dan projek seluar hidup, diwujudkan dalam perkongsian dengan organisasi mewah terkemuka.... [-]