MBA

Umum

Penerangan Program

Penerangan Program

Kolej Perniagaan Raj Soin berkomitmen untuk menyediakan pendidikan berkualiti yang bersesuaian dan relevan secara profesional; untuk mewujudkan persekitaran yang memupuk pembangunan fakulti dan menguatkan hubungan kolej dengan masyarakat luar; dan melampaui tahap tingkah laku peribadi dan profesional yang tinggi yang diketengahkan oleh AACSB International, yang mengiktiraf program MBA kolej pada tahun 1979. Sebagai hasil daripada komitmen ini untuk pengajaran, penyelidikan, perkhidmatan, dan jangkauan, misi universiti ini berkembang kepada pertumbuhan dan pembangunan dari kawasan Dayton metropolitan dan Miami Valley dan meneroka masalah yang mempunyai aplikasi tempatan, negeri, serantau, nasional dan antarabangsa.

The Raj Soin College of Business menawarkan program ijazah yang membawa kepada ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA), ijazah Sarjana Sains (MS) dalam Ekonomi Sosial dan Gunaan, ijazah Sarjana Sains (MS) dalam Pengurusan Logistik, dan Sarjana ijazah Perakaunan (M.Acc.). Setiap program pelajar dirancang secara individu, dengan mengambil kira latar belakang, keperluan, dan objektif pelajar. Ini membolehkan mana-mana program untuk dibina di atas kerja siswazah dalam perniagaan, seni, sains, kejuruteraan, atau bidang pengajian lain.

Bab Beta Gamma Sigma, masyarakat penghormatan skolastik kebangsaan dalam bidang perniagaan dan pentadbiran, telah ditubuhkan oleh Kolej Perniagaan dan Pentadbiran pada tahun 1976.

Keperluan Kemasukan

Kemasukan ke MBA atau program Sarjana Perakaunan memerlukan penyerahan borang "Permohonan Kemasukan ke Status Siswazah" ke Pejabat Sekolah Siswazah. Semua pemohon untuk masuk ke program ijazah mestilah membayar yuran permohonan dan menghantar transkrip rasmi dari semua kolej / universiti yang hadir. Pemohon antarabangsa hendaklah mengemukakan laporan skor rasmi untuk Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL) dengan skor sekurang-kurangnya 550/213 atau kumpulan 6.0 pada ujian Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa. Pemohon mestilah memperoleh ijazah sarjana muda (atau yang setara) dari institusi yang diiktiraf di peringkat serantau.

Pemohon untuk M.Acc. Program ijazah harus mempunyai ijazah sarjana muda dengan kepakaran utama atau kepekatan dalam perakaunan selain keperluan di atas. Mereka yang mengalami kekurangan mungkin diperlukan untuk menyelesaikan kursus persediaan yang dipilih. Pelajar tanpa majoriti perakaunan ijazah dikehendaki mengambil kursus persediaan siswazah sebelum memulakan M.Acc .; semua pelajar tersebut perlu menghubungi Jabatan Perakaunan sebelum mendaftar.

Kolej Perniagaan Raj Soin mengakui hanya individu yang menunjukkan janji yang tinggi untuk berjaya menyiapkan program ini. Kemasukan ke program ini berdasarkan pelbagai kriteria termasuk prestasi akademik masa lalu, skor ujian standard, kemampuan intelektual (termasuk kemahiran analisis dan kuantitatif), kesediaan untuk kajian siswazah, dan faktor lain.

Kemasukan secara tetap dalam perniagaan

Pemohon yang mempunyai IPK sarjana kumulatif sebanyak 3.00 atau lebih tinggi akan diberikan kemasukan secara tetap kepada program MBA. Tidak diperlukan GMAT. Pemohon yang telah menamatkan kerja kursus siswazah mestilah memiliki ijazah minimum siswazah 3.0. Pemohon antarabangsa mesti mempunyai skor sekurang-kurangnya 550/213 pada TOEFL.

Kemasukan Bersyarat dalam Perniagaan

Pemohon yang mempunyai IPK sarjana kumulatif 2.70-2.99 akan diberikan kemasukan bersyarat kepada program MBA. Tidak diperlukan GMAT. Syarat kemasukan adalah bahawa pelajar harus memperoleh IPK pascasiswazah kumulatif sekurang-kurangnya 3.00 dalam semester di mana mereka menyelesaikan 9 jam kredit kursus. Jika mereka tidak, mereka akan dinafikan kemasukan.

Petisyen untuk Kemasukan Perniagaan

Pemohon yang mempunyai IPK kumulatif sebanyak 2.50 boleh petisyen untuk kemasukan dengan bukti sokongan bakat untuk kajian siswazah. Bukti sokongan yang diperlukan adalah skor GMAT (minimum 400) atau skor GRE yang setara. Pelajar yang petisyennya diluluskan akan diberikan pengakuan bersyarat dan mesti memenuhi garis panduan yang diperlukan untuk status kemasukan bersyarat.

Kemasukan Sementara dalam Perniagaan

Di bawah syarat-syarat tertentu, pemohon boleh diterima secara sementara (untuk satu suku) sementara menunggu bukti kelayakan rasmi. Kemasukan sementara diberikan untuk satu perempat untuk membolehkan pemohon masa yang diperlukan untuk Wright State untuk menerima dokumen rasmi. Kemasukan sementara bukan kategori masuk akhir. Apabila semua dokumen rasmi diterima, kolej akan membuat keputusan muktamad untuk mengakui atau tidak.

Sekiranya syarat kemasukan tidak dipenuhi pada suku tahun di mana seorang pelajar diterima secara sementara, pendaftaran untuk masa akan datang akan dinafikan dan pelajar akan kehilangan kredit siswazah untuk mana-mana kursus siswazah yang disiapkan pada suku tersebut.

Kemasukan Sementara dalam Perakaunan

Pelajar tanpa ijazah sarjana muda (atau ijazah perniagaan) diperlukan untuk melengkapkan kursus persediaan dengan IPK minimum 3.0 sebelum mereka dapat mencapai status kemasukan tetap.

Kemasukan Bukan Darjah atau Transien dalam Perniagaan

Pemohon yang memenuhi semua keperluan Pengajian Siswazah untuk kemasukan bukan darjah atau kemasukan sementara akan dimasukkan ke dalam kategori ini. Pelajar yang ingin berpindah ke peringkat ijazah mesti memohon semula ke Sekolah Pengajian Siswazah untuk status tersebut dan boleh memohon hanya 12 jam kredit keperluan Tahap II ke arah ijazah.

Ijazah MBA

Misi program Sarjana Muda Negara Wright adalah untuk membangunkan pengurus dan pemimpin yang pemahaman dan penglihatannya meliputi keseluruhan organisasi. Graduan akan bekerja dengan berkesan di dalam dan di seluruh kawasan fungsional dan memahami keseluruhan organisasi dan persekitarannya. Selaras dengan misi ini, objektif pembelajaran utama program ini adalah untuk membangunkan pelajar-pelajar kami pemahaman yang bersifat fungsional terhadap operasi organisasi; lanjutkan kemahiran pemikiran kritikal dan analisis pelajar; meningkatkan kemahiran komunikasi pelajar-lisan, bertulis, dan interpersonal; dan mengembangkan keupayaan untuk bekerjasama.

Ijazah MS dalam Ekonomi Sosial dan Gunaan

Untuk maklumat lanjut mengenai program Ijazah Sarjana Sains dalam Program Ekonomi dan Gunaan, lihat bahagian Ekonomi.

MS Degree dalam Pengurusan Logistik

Program ini menggabungkan kajian pentadbiran perniagaan dengan kursus logistik canggih. Dalam era kitaran hayat produk yang semakin mengecil, barisan produk yang semakin berkembang, rantaian pengedaran beralih, dan perubahan teknologi, penguasaan logistik telah menjadi bahan penting dalam kejayaan kompetitif. Program MS dalam Pengurusan Logistik memberikan latar belakang yang sangat baik untuk tujuan ini. Untuk maklumat lanjut mengenai program ini, lihat MS dalam bahagian Pengurusan Logistik.

The M.Acc. Ijazah

Matlamat program Master of Accountancy (M.Acc.) Adalah untuk menyediakan pelajar-pelajar dengan pelbagai kebolehan yang direka untuk memudahkan kejayaan dalam kerjaya perakaunan profesional dan untuk melayakkan para graduan duduk untuk peperiksaan CPA seragam di negeri Ohio. Lihat M.Acc. syarat ijazah.

Ijazah Sarjana dengan Ekonomi

Pelajar boleh mendapatkan ijazah MBA dan ijazah MS dalam Ekonomi Sosial dan Gunaan di bawah program dwi-sarjana, yang membenarkan kerja kursus biasa untuk memohon kepada kedua-dua program selagi kursus-kursus itu diselesaikan dalam had masa yang ditetapkan untuk menyelesaikan ijazah siswazah program. Dasar ini tidak terpakai kepada pelajar yang menerima ijazah MBA atau ijazah MS dalam ekonomi dari sekolah-sekolah selain Wright State. Hubungi pengarah program MBA dan pengarah MS dalam Program Ekonomi dan Gunaan Ekonomi untuk maklumat lanjut.

Sarjana Dwi dengan Kejururawatan

Pelajar boleh mendapatkan ijazah MBA dan ijazah MS dalam pentadbiran sistem kejururawatan dan penjagaan kesihatan di bawah program dwi-sarjana, yang membenarkan kerja kursus biasa untuk memohon kepada kedua-dua program. Pelajar yang menerima ijazah MBA atau MS dalam kejururawatan dari sekolah-sekolah selain Wright State tidak boleh memasuki program ijazah keduanya. Untuk maklumat lanjut, hubungi pengarah program siswazah dalam pengurusan perniagaan dan logistik dan pengarah MS dalam program kejururawatan.

MBA CORE dan Concentrations

Setelah menyelesaikan (atau dikecualikan daripada) kursus asas prasyarat, pelajar memulakan program MBA dengan Core MBA, 21 jam kerja kredit yang biasa berlaku untuk semua pelajar MBA. Pelajar perlu mendaftar di MBA 7500 - Kepimpinan dan Etika, sebagai kursus teras pertama. Pelajar tidak boleh mendaftar di kursus batu permata, MBA 7500, sehingga mereka telah menyelesaikan semua kursus teras MBA dan mendapat kebenaran daripada Pengarah program MBA. Pelajar juga melengkapkan kepekatan sembilan jam kredit yang dipilih dari senarai yang ditunjukkan di bawah.

Pelajar mempunyai fleksibiliti untuk memilih dan menyusun kepekatan (s) untuk memenuhi objektif kerjaya mereka. Kursus asas tidak boleh digunakan sebagai pilihan dalam kawasan tumpuan. Pelajar yang mengikuti kursus perniagaan siswazah dijangka mengikuti keperluan prasyarat kursus.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Wright State University is a nationally ranked public university in Dayton, Ohio with more than 15,000 students Offering 295 degree programs, the university is made up of eight colleges, three schools ... Baca lebih lanjut

Wright State University is a nationally ranked public university in Dayton, Ohio with more than 15,000 students Offering 295 degree programs, the university is made up of eight colleges, three schools, and a branch campus in Celina, Ohio. Named for the Wright brothers, Wright State University offers an exceptional, affordable education in the American heartland. Baca Ringkas