MBA

Stevens Institute of Technology

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

MBA

Stevens Institute of Technology

stevensmba01

Program MBA di Stevens menekankan potensi teknologi, dengan pelajar belajar bagaimana untuk mentafsir maklumat dan menggunakannya untuk membuat keputusan yang terbaik untuk syarikat.

Pelajar di Stevens MBA diajar tidak untuk program, tetapi untuk memohon analisis dan kaedah kuantitatif untuk masalah perniagaan sebenar. Elemen kejuruteraan di DNA Stevens 'dirasai melalui latihan digunakan yang menyediakan pengurus yang selesa menggulung lengan baju mereka dan meletakkan teori ke dalam amalan - sama ada untuk rakan-rakan mereka di dalam kelas atau eksekutif dalam bilik lembaga pengarah.

Kursus menekankan kerjasama melalui projek kumpulan dan persembahan, dan membangunkan kreatif, berfikiran kritis melalui penubuhan penyelidikan fakulti terkini dalam pengurusan, analisis, inovasi dan pemasaran. Nilai praktikal yang Stevens MBA diperkukuh melalui Program Consulting Field, yang pasangan pelajar dengan syarikat rakan kongsi untuk membantu menyelesaikan masalah sebenar atau meneroka peluang perniagaan yang sedang mempertimbangkan. Pelajar kemudian mencadangkan tindakan dalam pembentangan rasmi kepada pihak pengurusan.

penjadualan yang fleksibel

Sama ada anda mahu untuk mengikuti ijazah anda penuh atau separuh masa, atau mengambil kelas di kampus, dalam talian atau di tempat kerja anda, Stevens mempunyai alat dan kepakaran untuk memastikan anda mendapat pengalaman pendidikan yang mendalam. lokasi Stevens 'meletakkannya minit dari banyak pejabat korporat, dan MBA dalam talian nasional kedudukan membolehkan pelajar untuk mengambil bahagian dalam ceramah hidup atau memuat turun kandungan program pada masa yang sesuai dan tempat.

berfikir secara berbeza

Stevens menyediakan pemimpin yang boleh berfikir secara berbeza tentang peluang-peluang yang berpotensi dan menyelesaikan masalah yang kompleks melalui pemahaman tentang teori perniagaan digunakan dan latihan teknologi praktikal. Graduan memahami penerapan teknologi untuk perniagaan, dan tahu bagaimana untuk membangunkan penyelesaian yang didorong oleh data untuk masalah kompleks untuk mewujudkan peluang bagi syarikat.

Teknologi adalah puncak

The Stevens MBA mengakui bahawa pengurus tidak boleh melihat perniagaan dan teknologi seolah-olah mereka adalah entiti berasingan. program siswazah di Sekolah Perniagaan profesional kereta api untuk berfikir tentang bagaimana teknologi memberitahu strategi, membuat keputusan dan pengurusan projek untuk membimbing pertumbuhan perniagaan.

Siapa yang Patut Memohon

The Stevens MBA adalah sebanyak kira-kira fleksibiliti kerana ia memajukan kerjaya anda. Program ini direka untuk bekerja untuk kedua-dua pelajar sepenuh dan separuh masa, dan bagi mereka dapat mengambil kelas di kampus dan orang-orang yang lebih suka untuk menyiapkan tugasan dan menghadiri kuliah hampir. Jika anda berminat dengan teknologi peranan bermain dalam perniagaan dan sanggup bekerja keras untuk memecah masuk ke dalam pengurusan, anda akan mendapati program yang bermanfaat Stevens untuk memberi penekanan terhadap pembelajaran gunaan dan lebih baik membuat keputusan melalui analisis.

pengalaman disyorkan

Pelajar dalam program MBA yang diajar untuk berfikir secara kritis tentang integrasi teknologi dalam bidang perniagaan. Program MBA di Stevens membolehkan pelajar untuk mengambil menyelam jauh ke dalam salah satu daripada enam bidang penting dalam perniagaan dan pengurusan moden.

Banyak program MBA memerlukan sedikit pengalaman, dan sebenarnya menarik pemohon ijazah yang masih belum melengkapkan ijazah sarjana muda mereka. Walaupun pengalaman tidak diperlukan dalam program Stevens, ia biasanya disyorkan bahawa pelajar mempunyai sekurang-kurangnya dua tahun pengalaman profesional sepenuh masa, untuk melengkapkan mereka untuk perbincangan kelas peringkat tinggi. Calon yang mempunyai pengalaman yang luas dijemput untuk mempertimbangkan program EMBA, direka untuk profesional yang mempunyai pengalaman sekurang-kurangnya lima tahun.

Untuk dipertimbangkan, pelajar hendaklah termasuk yang berikut dengan permohonan:

 • dua surat cadangan.
 • transkrip rasmi daripada setiap institusi akademik yang dihadiri.
 • penganugerahan rasmi ijazah sarjana muda anda.
 • An-to-date sehingga Resume.
 • GMAT kompetitif atau skor GRE.
 • TOEFL skor kompetitif (pelajar antarabangsa sahaja).

kelebihan lokasi

Stevens 'kedudukan berhampiran dengan industri semua jenis - kewangan, media, perakaunan, teknologi dan sebagainya - di New York mencipta peluang tanpa had untuk syarikat-syarikat untuk bertemu pelajar-pelajar kita melalui ceramah tetamu, seminar, projek kelas, acara-acara khas dan sesi rangkaian. Orang-orang profesional yang sama juga rapat melibatkan fakulti kami pada penyelidikan, mewujudkan manfaat untuk pelajar MBA kami, yang mendapat pendedahan secara langsung kepada ini penyelidikan canggih. Syarikat-syarikat juga melawat untuk merekrut pelajar-pelajar kita, yang diiktiraf oleh majikan seperti Johnson & Johnson, Goldman Sachs, Verizon dan Stryker sebagai terang, celik teknologi, profesional berharga yang pendidikan menyediakan mereka untuk segera mengambil tugasan peringkat tinggi.

Kurikulum dan Kepekatan

The Stevens MBA adalah disesuaikan, program ijazah 48 kredit yang membolehkan pelajar untuk menyesuaikan pendidikan mereka dengan minat kerjaya khusus mereka. Pelajar lengkap kursus 12 teras yang memberikan pandangan umum tentang pendidikan pengurusan teknologi fokus, kemudian mengisi ijazah mereka melalui salah satu daripada enam kepekatan di kawasan paling dalam permintaan dalam perniagaan. Kursus-kursus dalam program MBA yang boleh dihantar di kampus Hoboken kami atau talian - Stevens talian MBA telah dinamakan antara negara terbaik oleh US News & World Report.

teras perniagaan

 • FIN 600 Financial & Managerial Accounting
 • MGT Management 641 Marketing
 • MGT 606 Ekonomi untuk Pengurus
 • MGT Management 657 Operasi
 • MGT Pembangunan 612 Leader
 • MGT 663 Discovering dan mengeksploitasi Keusahawanan Peluang
 • FIN 623 Pengurusan Kewangan
 • MGT 671 Teknologi dan Pengurusan Inovasi
 • MGT 620 Model Statistik ATAU MGT 630 Perniagaan Global dan Pasaran *
 • MGT 699 Pengurusan Strategik
 • MGT 635 kiamat Pengurusan dan Membuat Keputusan
 • MGT 798 Capstone Simulasi Perniagaan OR MGT 810 Project Consulting Field **
 • Model Statistik diperlukan untuk kepekatan di Kewangan, Risikan Perniagaan & Analytics dan Pengurusan Projek.
  ** Projek Field Consulting disediakan untuk pelajar sepenuh masa sahaja.

kepekatan

Stevens mengakui bahawa pengurus moden mesti mahir dalam penggunaan teknologi untuk mencapai matlamat dan menyelesaikan masalah. Untuk menyediakan pemimpin masa depan dengan kemahiran yang diperlukan dalam industri mereka, Sekolah Perniagaan menawarkan enam kepekatan teknologi berperisa yang melampaui asas-asas untuk meneroka teknologi cara yang akan terus berkembang setiap disiplin tertentu.

Setiap satu daripada enam kepekatan daripada Stevens MBA menawarkan menyelam jauh ke dalam persoalan etika, isu-isu teknologi dan kebimbangan strategik kawasan-kawasan ini, menyediakan pelajar untuk peranan kepimpinan dalam yang paling disiplin dalam permintaan dalam perniagaan.

 • Risikan Perniagaan & Analytics
 • KEWANGAN
 • SISTEM MAKLUMAT
 • Inovasi dan Keusahawanan
 • pemasaran
 • Pengurusan projek

Program Consulting Field

Tidak ada cara yang lebih baik untuk membuktikan nilai pendidikan perniagaan daripada dengan meletakkan untuk menguji mana ia tuduhan - dalam dunia sebenar. Pada Stevens, kami memastikan pelajar perniagaan siswazah mendapatkan kelebihan yang melalui Program Consulting Field, yang menyediakan peluang untuk mengaplikasikan pengetahuan dan wawasan yang diperolehi dalam bilik darjah kepada masalah perniagaan yang sebenar. Pelajar dalam Program Consulting Field bekerja sebagai satu pasukan, di bawah bimbingan fakulti, untuk menyelesaikan masalah atau menilai peluang yang berpotensi untuk syarikat rakan kongsi. Proses ini termasuk:

 • Akses terus kepada eksekutif di sebuah syarikat rakan kongsi.
 • Satu pandangan dekat pada budaya syarikat, dan bagaimana ia menjalankan perniagaan dan mentakrifkan kejayaan.
 • Pemakaian pandangan kelas dan kemahiran kerja berpasukan dalam senario perniagaan sebenar.
 • Pembentangan cadangan rasmi kepada pengurus di syarikat itu, menggariskan kursus strategik tindakan.

projek lapangan Consulting Program merangkumi pelbagai kepentingan, dari reka bentuk proses perniagaan, pengurusan rantaian bekalan dan penilaian teknologi penyelidikan pasaran, penggunaan inovasi dan pengurusan perhubungan pelanggan. Dan manfaat kepada pelajar adalah sukar untuk terlalu keras menekankan. Dua anggota Stevens MBA Class of 2015, Hardick Shobhawat dan Bing Lang, bekerja pada projek untuk Pershing LLC yang mempengaruhi rancangan kerjaya mereka. Lang, yang mempunyai impian untuk memulakan perniagaan sendiri, kata kerja dengan Pershing dibawa pelajaran pengurusan beliau untuk hidup, manakala Shobhawat berkata pengalaman membantunya tanah wawancara kerja.

Program ini juga menekankan nilai pasaran ijazah perniagaan dengan teknologi pada terasnya. Syarikat seronok bekerja dengan Stevens kerana pelajar dianggap berfikir tentang kemungkinan analisis dan teknologi mencipta untuk perusahaan - sejenis kepakaran yang tidak boleh didapati di tempat lain.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is
Online
Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
34,514 USD
Locations
Amerika Syarikat - Hoboken, New Jersey
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Hoboken, New Jersey
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat