MBA

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

The School of Business menawarkan tiga perisa MBA untuk memenuhi tuntutan para profesional yang bercita-cita ingin menjadi pemimpin pemecah masalah.

Stevens MBA

The Stevens MBA menyediakan anda untuk memimpin perbualan tentang bagaimana teknologi mewujudkan kelebihan strategik untuk perniagaan.

Beberapa program MBA menganggap betapa cepatnya revolusi data telah mengubah cara para pengurus mengenali peluang dan mengenal pasti trend. The Stevens MBA diajar oleh fakulti yang memahami toolkit pengurusan tradisional - pemasaran, strategi, dan kewangan - mesti dilengkapi dengan kemahiran dalam teknologi dan analisis untuk mencipta kejayaan.

Kursus anda akan menampilkan latihan yang digunakan untuk mempersiapkan anda untuk menjadi pemimpin yang mampu membuat keputusan yang cepat dan disokong data. Kerja kursus menekankan kerjasama menerusi projek dan persembahan kumpulan dan mengembangkan kreativiti dan kemahiran pemikiran kritikal anda melalui penggabungan alat analisis baru dan kajian penyelidikan terkini.

Kurikulum dan Konsentrasi

The Stevens MBA adalah program pengurusan terfokus yang membolehkan pelajar menyesuaikan pendidikan mereka untuk kepentingan kerjaya tertentu mereka. Pelajar melengkapkan teras kursus yang memberikan gambaran menyeluruh mengenai pendidikan pengurusan yang tertumpu kepada teknologi, dengan penekanan khusus terhadap kepimpinan, inovasi, dan analisis. Mereka kemudian melengkapkan tahap mereka melalui satu daripada empat kepekatan di kawasan permintaan atau memilih empat pilihan untuk mengembangkan kepakaran dalam disiplin pilihan mereka. Kursus dalam program MBA boleh disampaikan di kampus Hoboken kami atau dalam talian - MBA dalam talian Stevens kerap muncul antara yang terbaik di negara ini dari US News

Kursus-kursus prasyarat

Tiga kursus prasyarat ini bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan asas yang mantap dalam kemahiran perniagaan asas, untuk memastikan keupayaan mereka untuk terlibat secara bermakna dalam perbincangan peringkat tinggi dengan rakan sekelas mereka. Pelajar yang mempunyai ijazah perniagaan atau latar belakang dalam bidang ini boleh bercakap dengan pengarah program mengenai membuang satu atau lebih kursus ini.

 • FIN 623 Pengurusan Kewangan
 • FIN 600 Perakaunan Kewangan dan Pengurusan
 • MGT 606 Ekonomi untuk Pengurus

Bahasa perniagaan

Kursus-kursus di blok ini memberikan kemahiran asas dalam pemasaran, pengurusan operasi dan strategi - tiga bidang penting yang memberi pelajar penguasaan topik utama kepada setiap unit perniagaan dalam setiap industri.

 • Pengurusan Pemasaran MGT 641
 • Pengurusan Operasi MGT 657
 • Pengurusan Strategik MGT 699

Kepimpinan dan inovasi

Tiga kursus di blok ini akan mencabar anda untuk berfikir secara berbeza tentang kepimpinan - cara menguruskan sumber, memberi inspirasi kepada pasukan dan memupuk inovasi. Anda akan mendapat lebih baik gaya kepimpinan peribadi anda sambil membangun keyakinan dan keupayaan yang diperlukan untuk menyerang misi tanpa takut dan memacu perubahan.

 • Pembangunan Pemimpin MGT 612
 • MGT 635 Penghakiman Pengurus dan Membuat Keputusan
 • Menemui MGT 663

Pemikiran analitik

Kursus-kursus di blok ini menekankan teknik analitik yang sangat maju yang akan mengajar anda cara pengurus yang berjaya melihat dan menggunakan data dalam memahami bagaimana pasaran bekerja dan membuat cadangan yang lebih baik untuk membimbing perusahaan.

 • BIA 600 Perniagaan Analytics: Data, Model, dan Keputusan
 • BIA 610 Analytics Digunakan

Pengkhususan

Kurikulum MBA Stevens merangkumi empat kursus elektif, memberikan anda fleksibiliti untuk meneroka disiplin secara mendalam atau melengkapkan pelajaran anda. Jika anda mencari lebih banyak struktur, anda boleh menggunakan kursus elektif anda untuk meneruskan salah satu daripada kepekatan di bawah ini, masing-masing diselaraskan dengan bidang keperluan yang berbeza dalam industri.

Inovasi Korporat

Bagaimanakah anda bergerak melampaui "inovasi" sebagai kata kunci, untuk memastikan anda mencipta proses yang mengenal pasti dan memberi ganjaran dalam inovasi sebenar dan memupuk budaya yang secara berkesan mendorong sempadan dengan cara yang memberi manfaat kepada perniagaan? Kursus di blok ini mempamerkan kejayaan dan mengajar anda untuk memanfaatkan kaedah baru dalam mendapatkan hasil yang lebih baik.

 • MGT 695 Memimpin Kerjasama Kreatif
 • MGT 696 Pemikiran Reka Bentuk Manusia berpusatkan
 • Inovasi Perkhidmatan MIS 714
 • Pengurusan Teknologi dan Inovasi MGT 671

Kewangan

Kursus-kursus dalam kepekatan ini melangkaui konsep asas dalam kewangan untuk menyediakan pelajar-pelajar untuk peranan kepimpinan dalam industri ini, atau di jabatan-jabatan kewangan syarikat-syarikat disiplin lain. Lokasi kami, hanya beberapa minit dari Wall Street, menjadikannya pilihan yang popular dengan ramai pelajar Stevens.

 • FIN 626 Modal Teroka
 • FIN 627 Pengurusan Pelaburan
 • FIN 628 Derivatif
 • FIN 638 Kewangan Korporat

Sistem maklumat

Dalam dunia berkaitan dunia sekarang ini, sistem maklumat adalah penting untuk operasi syarikat. Kepekatan ini menggabungkan perspektif strategik dan taktikal, memberikan anda kemahiran yang membolehkan anda maju ke peringkat tertinggi dalam jabatan IT korporat.

 • MIS 699 Mengurus Teknologi Maklumat yang Muncul
 • Inovasi dan Pengurusan Proses MIS 710
 • Inovasi Perkhidmatan MIS 714
 • Technologies Sistem Maklumat Integrasi MIS 730

Pengurusan projek

Kecemerlangan pelaksanaan projek adalah ciri syarikat yang berjaya. Kepekatan ini memberikan anda kemahiran untuk memimpin projek dan program yang kompleks dalam organisasi. Ia memanfaatkan konsep baru dalam pengurusan projek strategik dan kepimpinan yang dibangunkan oleh fakulti Sekolah Perniagaan dan telah mencapai pujian antarabangsa.

 • Asas-Asas Pengurusan Projek MGT 609
 • Perspektif Strategik MGT 610 mengenai Pengurusan Projek
 • Pengurusan Projek MGT 614
 • MGT 619 Melalui Projek-Projek Melintang

Capstone

Setelah melengkapkan seluruh kurikulum, pelajar boleh memilih salah satu daripada tiga kursus capstone:

 • Praktikum Pengkomersilan Teknologi MGT 678.
 • Program Perundingan Bidang MGT 810.
 • Aplikasi MGT 798 dan Integrasi Pengurusan Teknologi.

Setiap kursus ini memerlukan penerapan pelajaran dalam analisis, kepimpinan, dan inovasi yang diajar sepanjang kurikulum. Praktikum Pengkomersilan Teknologi adalah peluang untuk pelajar menggunakan apa yang mereka pelajari mengenai keusahawanan untuk memulakan perniagaan atau membuat produk. Program Perundingan Lapangan memberi pengalaman pelajar dunia nyata dengan menempatkan mereka untuk bekerja dengan pengurus di sebuah syarikat mengenai masalah industri, menyimpulkan dengan cadangan formal kepada kepemimpinan korporat. Kursus aplikasi adalah simulasi perniagaan intensiti tinggi di mana pelajar menguruskan keseluruhan spektrum perniagaan kerana ia berusaha untuk berkembang melalui perubahan pasaran yang bergolak.

Syarat Kemasukan

The Stevens MBA direka untuk memenuhi keperluan para pelajar sambilan - terutamanya melalui tawaran dalam talian yang memenangi anugerah - serta pelajar sepenuh masa yang mencari rangsangan awal karir berharga untuk prospek profesional mereka. Sekiranya anda berminat dengan peranan teknologi dalam perniagaan dan bersedia bekerja keras untuk memasuki pengurusan, anda akan mendapati program Stevens memberi ganjaran untuk penekanannya terhadap pembelajaran diterapkan dan membuat keputusan yang lebih baik melalui data dan teknologi.

MBA Analisis

Dalam dunia perniagaan yang memberi hadiah kepada teknologi, data, dan analisis, alat pengurusan tradisional dalam bahaya menjadi sudah lapuk.

Oleh itu, kami mencipta jenis baru MBA.

MBA Analitis di Stevens adalah program STEM untuk siswazah kolej baru-baru ini yang telah mempelajari disiplin teknikal, tidak mempunyai pengalaman profesional dan ingin mendapatkan gelaran yang lebih cepat untuk bersaing untuk pekerjaan yang menarik di syarikat-syarikat yang paling berprestij di dunia - di mana, semakin banyak masuk - Kerja peringkat memerlukan tuan.

Di sini, fakulti menyajikan tema tradisional seperti strategi, pemasaran, kewangan dan perakaunan menerusi analitikal, penyelesaian masalah penyelesaian, dengan penekanan untuk menggunakan kaedah intensif data kepada cabaran industri. Dan struktur program menggalakkan perkembangan peribadi dan profesional anda melalui sokongan kerjaya, bimbingan, dan perendaman perniagaan.

MBA Eksekutif (EMBA)

Program sarjana Eksekutif adalah pelaburan yang sangat baik dalam kerjaya anda - tetapi sedikit menekankan teknologi dan data seperti MBA Eksekutif di Stevens.

Seperti kebanyakan program EMBA, Stevens menawarkan keseimbangan kerja-hidup yang berhati-hati untuk para pemimpin yang bercita-cita tinggi, dengan kursus yang diadakan pada hari Sabtu. Dan anda meneruskan program dengan kumpulan profesional yang sama, memberikan anda rangkaian yang sangat berkuasa dan memperkayakan perbincangan kelas dengan perspektif dari pelbagai industri.

Stevens EMBA, bagaimanapun, mengakui bahawa kursus peringkat eksekutif mesti menawarkan perspektif teknologi yang kukuh untuk menjadi relevan dalam dunia yang pantas berubah. Di sini, kursus pemasaran, kewangan, strategi dan operasi menekankan penggunaan alat analisis yang mengubah cara membuat keputusan dalam bidang ini. Projek kelas mendorong anda untuk mendekati masalah seperti usahawan dan menggunakan teknologi yang baru muncul untuk menjadi inovator yang membawa kecanggihan dan kecekapan yang lebih besar kepada keputusan yang paling sukar.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Seven thousand students, 300 faculty. One jewel of a campus, beside one amazing city, in a top-3 college town. Countless ideas. Infinite questions. And answers that matter. This is Stevens.

Seven thousand students, 300 faculty. One jewel of a campus, beside one amazing city, in a top-3 college town. Countless ideas. Infinite questions. And answers that matter. This is Stevens. Baca Ringkas