Baca keterangan rasmi

Mengapa mendapatkan MBA di Millikin?

Fikirkan Seperti seorang Eksekutif

Eksekutif dan Fast-Track MBA kami memberikan dua pengalaman unik yang disesuaikan dengan pelbagai keperluan profesional perniagaan bercita-cita tinggi hari ini. MBA Eksekutif ialah 17 bulan kelas petang menjurus ke arah dewasa yang bekerja. 12 bulan Fast-Track MBA menawarkan kelas hari dipercepatkan bagi graduan kolej baru-baru ini.

C-Suite Fakulti

MBA fakulti kami adalah lebih daripada guru - mereka adalah profesional berpengalaman, usahawan yang mempunyai perniagaan sendiri, CEO, perunding mereka untuk Fortune 500 syarikat, dan penulis yang memenangi anugerah.

Bekerja dalam pasukan dan Membina Rangkaian

Satu kekuatan utama Millikin MBA terletak pada model kohort pasukan-pembelajaran itu. Pasukan-pasukan yang terdiri daripada pelajar-pelajar daripada pelbagai latar belakang yang bekerjasama untuk menyelesaikan masalah perniagaan sebenar. Ini persekitaran pasukan, kaya dengan sokongan, membolehkan pelajar untuk mengambil kesempatan daripada peluang rangkaian.

High-Tech Persekitaran Pembelajaran

Pelajar mempunyai akses kepada MBA suite yang berdedikasi yang mempunyai persidangan video dan rakaman persembahan keupayaan digunakan untuk kedua-dua arahan tempatan dan jauh.

Peluang Siswazah

MBA skim bantuan siswazah boleh disediakan untuk kumpulan terpilih daripada pelajar cemerlang.

MBA "Boot Camp"

Kedua-dua program bermula dengan kajian semula asas-asas perniagaan asas semasa satu pengalaman yang lebih mesra dikenali sebagai MBA "Boot Camp." A lebar pelbagai-of C-Suite penutup fakulti topik perniagaan kritikal dan konsep untuk menyediakan pelajar setiap latar belakang untuk kejayaan selepas selesai ijazah.

Fakta Cepat

 • MBA kami telah menamatkan pengajian lebih 200 pelajar sejak program ini bermula pada tahun 2001
 • Purata saiz kelas adalah 28-30
 • Purata umur dalam program MBA adalah 32
 • Pelajar MBA kami mempunyai pelbagai ijazah termasuk perakaunan, bidang penjagaan kesihatan, kejuruteraan, sistem maklumat berjaya, pengurusan sumber manusia
 • Pelajar MBA kami telah mendapat ijazah lanjutan dari universiti-universiti di China, India, Jerman, dan juga Amerika Syarikat
 • Pelajar datang dari spektrum yang luas syarikat termasuk, Bunn Capitol, Caterpillar, Exelon, Verizon, ADM, Tate & Lyle, Wells Fargo, Mueller, PPG
 • Tahun purata bekerja dalam bidang mereka adalah 10 tahun
 • ACBSP Bertauliah

Syarat Kemasukan

CATATAN: Syarat-syarat permohonan mesti diselesaikan sebelum 1 November untuk dikaji semula oleh Jawatankuasa Pendidikan Siswazah MBA untuk dipertimbangkan untuk program seterusnya berturut-turut yang bermula pada bulan Januari. Aplikasi Fast-Track MBA diterima secara bergolek.

Permohonan Kemasukan

Melengkapkan dan menyerahkan permohonan dalam talian bagi Kemasukan.

Tiga (3) Surat Cadangan

Tiga surat sokongan daripada individu yang mempunyai pengetahuan langsung pendidikan pemohon, latar belakang profesional, dan kebolehan kepimpinan. Jika memohon kepada Eksekutif MBA Program, satu huruf harus datang daripada penyelia pemohon.

Resume Semasa

Termasuk semua latar belakang profesional dan pendidikan bersama-sama dengan apa-apa anugerah, penghormatan, atau kepujian.

Penyata Tujuan

Mengemukakan penyata 1,000 perkataan mengenai matlamat peribadi dan profesional pemohon.

Kemasukan Pengurusan Siswazah Test (GMAT)

Keperluan GMAT dikecualikan bagi pemohon yang telah memperoleh ijazah sarjana atau lebih tinggi dalam bidang yang, seperti yang ditentukan oleh jawatankuasa kajian MBA.

transkrip rasmi

Pemohon mestilah meminta transkrip akademik daripada semua institusi pra dan pasca siswazah yang mereka telah mendapat ijazah.

Maklumat Tambahan untuk Pelajar Antarabangsa

Pelajar antarabangsa perlu melengkapkan perkara yang berikut sebagai tambahan kepada syarat-syarat permohonan di atas disenaraikan:

 • Lengkapkan Permohonan Antarabangsa Kemasukan. (Untuk terjemahan dan kenalan penilaian Perkhidmatan Pendidikan Dunia)
 • Menghantar Rasmi Kolej Transkrip dalam bahasa Inggeris. (Untuk terjemahan dan kenalan penilaian Perkhidmatan Pendidikan Dunia)
 • Menghantar TOEFL (Ujian Bahasa Inggeris sebagai bahasa asing). Penguasaan bahasa Inggeris seperti yang dibuktikan oleh skor minimum 81.

Kemasukan bersyarat boleh diberikan dalam dua keadaan:

 • Bagi calon-calon dengan taraf yang sederhana dalam Bahasa Inggeris Kemahiran
 • (Skor TOEFL antara 70 dan 80) yang perlu untuk meningkatkan kemahiran menulis mereka (Ujian Bahasa Inggeris sebagai bahasa asing). Pelajar boleh skor tidak kurang daripada 70 pada TOEFL iBT atau 6.5 pada IELTS (tanpa band kurang daripada 6). Kemasukan bersyarat akan berasaskan kepada skor ujian dan temu duga Skype. Dalam hal ini, pelajar akan belajar selama satu semester dalam bahasa Inggeris Pusat Bahasa Millikin, di mana mereka akan diletakkan di Level 4 pengajaran dengan memberi tumpuan kepada penulisan.
 • Bagi calon-calon antarabangsa yang belum mengambil GMAT (atau GRE)
 • Pelajar antarabangsa yang berazam untuk menjadi layak untuk masuk berjaya ke dalam Program MBA, tetapi masih belum mengambil GMAT atau GRE, boleh bersyarat mengakui dan membenarkan satu semester untuk mengambil GMAT / GRE. Selepas mengambil GMAT / GRE, kriteria kemasukan calon dinilai semula untuk kelulusan akhir.
 • Paket permohonan antarabangsa hendaklah dihantar pada 1 Ogos untuk MBA Eksekutif dan 1 Mei untuk Fast-Track MBA.
Program diajar dalam:
English
This course is Campus based
Start Date
Ogos. 2019
Jan. 2020
Duration
12 - 17 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
- Siswazah skim bantuan (12-mo MBA sahaja)
Deadline
Permintaan Maklumat
Apply early to be considered for a Graduate Assistantship
Permintaan Maklumat
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Apply early to be considered for a Graduate Assistantship
Start Date
Jan. 2020
Tarikh tutup permohonan

Ogos. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Apply early to be considered for a Graduate Assistantship
End Date

Jan. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date