MBA sepenuh masa

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Program ini memberi tumpuan kepada membangunkan keupayaan anda untuk analisis tajam, pemikiran inovatif, kemahiran kepimpinan dan tindakan keusahawanan dalam konteks global.

MBA Edinburgh bertujuan untuk menyediakan anda kepimpinan strategik dalam dunia yang pesat berubah.

Terdapat dua varian MBA kami, kedua-duanya adalah 12 bulan panjang tetapi satu termasuk pertukaran antarabangsa kepada institusi rakan kongsi. Yang lain adalah di Edinburgh untuk tempoh penuh dan membolehkan anda memfokuskan kajian anda pada bidang subjek seperti Strategi, Kewangan atau Keusahawanan.

Pada MBA kami, anda akan membangunkan pemahaman mengenai:

  • Sifat dan kerumitan cabaran global yang dihadapi oleh perniagaan
  • Kepentingan kepimpinan strategik sebagai pendekatan untuk mencapai kejayaan dalam persekitaran yang pesat berubah
  • Fungsi pengurusan utama yang berkaitan dengan kewangan, perakaunan, pemasaran strategik; organisasi dan operasi
  • Bagaimana pasaran dan ekonomi antarabangsa berfungsi
  • Tanggungjawab perniagaan sebagai penagih modal kewangan, sosial dan semula jadi

Di samping itu, salah satu daripada dua program MBA akan dibangunkan:

  • Keyakinan anda dalam membuat keputusan melalui analisa diterapkan mengenai masalah perniagaan sebenar
  • Keupayaan anda untuk berfikir secara strategik dan holistik semasa merancang penyelesaian perniagaan baru
  • Keghairahan untuk inovasi dan tindakan keusahawanan
  • Pemikiran global dengan kepekaan terhadap kesan perbezaan budaya dan konteks mengenai strategi
  • Komunikasi lanjutan dan kemahiran interpersonal untuk kepimpinan yang berkesan

Kedua-dua program mengambil perspektif global, walaupun peluang untuk perjalanan antarabangsa pada setiap program berbeza dalam skop dan sejauh mana.

Pada MBA kami, terdapat peluang untuk mempelajari Perniagaan Antarabangsa dalam Konteks (satu modul intensif selama satu minggu yang terletak di pasaran baru muncul) dan melaksanakan Projek Capstone anda yang memberi tumpuan kepada negara di luar UK.

Pada Pathway Perniagaan Antarabangsa kami, peluang antarabangsa lebih besar. Anda akan menghabiskan 2-3 bulan dalam pertukaran dengan salah satu rakan universiti antarabangsa kami (Australia, Kanada, China, Finland, Perancis, Mexico, Sepanyol dan Amerika Syarikat).

Profil Pelajar MBA

Pelajar MBA kami sangat mahir dan sangat tertumpu pada pengalaman 7 tahun pengalaman kerja pengurus, walaupun keperluan minimum kami adalah 3 tahun pengalaman kerja dalam peranan pengurusan. Kami menawarkan peluang untuk melayari profil pelajar MBA kami untuk membantu anda mencari calon yang berpotensi untuk organisasi anda.

Syarat kemasukan

Sebelum memohon program MBA Sepenuh Masa, sila pertimbangkan keperluan kemasukan minimum kami, termasuk kelayakan akademik, pengalaman kerja pengurusan dan keperluan bahasa Inggeris.

Keperluan pengalaman profesional

Sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja dalam peranan pengurusan.

Pengalaman dapat dari mana-mana industri, termasuk sektor awam, organisasi amal atau seni.

Keperluan akademik minimum

Anda akan memerlukan ijazah pertama UK atau 2: 1 dalam mana-mana subjek, atau kelayakan di luar negara yang setara.

Pengecualian

Jika anda tidak memenuhi syarat akademik minimum, anda masih boleh dipertimbangkan jika:

anda mempunyai kelayakan profesional dengan pengalaman kerja yang besar, atau anda tidak memiliki ijazah atau kelayakan profesional tetapi anda mempunyai rekod pekerjaan yang sangat kuat yang menunjukkan tanggungjawab yang tinggi. Sekiranya anda tidak memenuhi keperluan akademik minimum, kami mungkin menghendaki anda melengkapkan Ujian Kemasukan Pengurusan Siswazah (GMAT) yang merupakan penilaian akademik, numerik dan lisan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Jika kami menghendaki anda mengambil GMAT, kami menjangkakan skor 600 layak untuk MBA kami.


Fokus kerjaya

MBA biasanya dilaksanakan sebagai cara untuk memajukan kerjaya anda. Bagi sesetengah pihak, objektifnya adalah untuk mempersiapkan perubahan langkah ke dalam peranan kepimpinan yang lebih senior. Bagi yang lain, motivasi adalah untuk menukar sektor atau untuk menyediakan perniagaan mereka sendiri. Kami akan bekerjasama rapat dengan anda untuk memahami objektif kerjaya anda dan membantu memudahkan langkah seterusnya anda.

Kami mempunyai rekod cemerlang dalam menyokong pelajar kami untuk maju dalam kerjaya perniagaan mereka dalam pelbagai organisasi, dari usaha permulaan untuk syarikat multi-nasional. MBA kami telah berkembang ke kedudukan kanan dalam bidang kewangan, perbankan, insurans, perundingan, IT / telekomunikasi, sektor kerajaan / awam, perkhidmatan profesional, peruncitan, pembinaan, tenaga / utiliti, pendidikan, makanan / minuman, penjagaan kesihatan, media / seni, farmaseutikal, pengurusan harta dan logistik. Sekitar 10% daripada graduan MBA menubuhkan perniagaan mereka sendiri.119394_Capture.JPG

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At the heart of a university with a 400 year heritage that is consistently rated one of the world's best, and centrally located in one of Europe's most stunning business and cultural capitals the Univ ... Baca lebih lanjut

At the heart of a university with a 400 year heritage that is consistently rated one of the world's best, and centrally located in one of Europe's most stunning business and cultural capitals the University of Edinburgh Business School offers an experience that few can rival. Baca Ringkas