MBA sepenuh masa

Umum

3 lokasi tersedia
Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Program Master Sepenuh Masa kami menawarkan anda pendidikan yang berfokus pada akademik dan manusia, mengembangkan potensi pengurusan anda dan mendorong pertumbuhan profesional.

Sepanjang 22 bulan, anda akan mengalami transformasi berdasarkan fasa pembelajaran. Program dimulakan dengan jangka masa pertumbuhan intelektual di mana anda akan mengembangkan kemahiran dan pengetahuan mengenai teknik dan seni mengurus syarikat. Pada fasa seterusnya, anda akan mempraktikkan pengetahuan itu. Akhirnya, anda akan diberi peluang untuk mengambil bahagian dalam pengalaman pembelajaran antarabangsa.

Di IPADE, anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti pembelajaran global yang terdiri daripada profesional muda yang sangat berbakat yang akan mencabar anda untuk berfikir di luar had anda. Komuniti ini akan mempersiapkan anda untuk tanggungjawab kompleks yang disertakan dengan kepemimpinan dalam dunia perniagaan.

Kami berharap dapat mengalu-alukan anda ke Program MBA Sepenuh Masa kami.
Ernesto Bolio Barajas
Pengarah Korporat MBA Sepenuh Masa

Mengapa IPADE?

Program MBA Sepenuh Masa direka untuk membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk menghadapi tanggungjawab Pengurusan Tertinggi. Peserta akan menjalani transformasi mendalam, dan latihan ini memerlukan komitmen selama dua tahun untuk pertumbuhan profesional dan peribadi.

Peserta program mendapatkan rangsangan profesional yang diterjemahkan ke dalam prestasi yang lebih tinggi dan meningkatkan kemahiran kepimpinan. Graduan IPADE menonjol di kalangan rakan-rakan mereka kerana visi perniagaan global mereka yang sangat maju dan pengertian tujuan sosial mereka yang mesti sentiasa mengiringi mengurus perniagaan.

Program MEDE IPADE menggunakan Kaedah Kes dan alat pengajaran tambahan untuk memberikan pengalaman formatif sengit yang memberi tumpuan kepada kemahiran membina dan mengubah pemimpin.

Struktur akademik

Tahun pertama

Tahun pertama Program ini terutama berorientasikan kajian mendalam mengenai pelbagai bidang pengurusan. Dalam tempoh ini, peserta memperoleh alat teknikal yang diperlukan untuk pengurusan yang cemerlang. Bersama dengan kemahiran keras ini, peserta akan belajar mengenai kepimpinan dan kerja berpasukan.

Summer Internship

Antara tahun pertama dan kedua mereka, peserta MBA Sepenuh Masa mesti melaksanakan projek magang musim panas dengan sebuah syarikat. Projek ini disusun sebagai proses pembelajaran praktikal di mana para pelajar berpeluang untuk menerapkan banyak perkara yang telah dipelajari pada tahun pertama program dalam situasi perniagaan sebenar.

Tahun kedua

Tahun kedua menekankan pengembangan visi global, proses membuat keputusan strategik, dan kemahiran insaniah lain yang disebut. Semasa trimester keempat, pelajar memilih antara 40 sekolah perniagaan antarabangsa untuk pengalaman pertukaran antarabangsa mereka. Semasa trimester keenam, pelajar boleh memilih empat kursus elektif yang berfokus pada trend perniagaan global terkini.

Metodologi

Menggunakan Kaedah Kes, peserta menyempurnakan kemahiran pengurusan mereka dengan menjalankan pengesanan, analisis, dan diagnosis masalah perniagaan yang sebenar.

Program MBA Sepenuh Masa membantu para peserta mengembangkan kebolehan mereka untuk membuat keputusan yang tepat, fleksibiliti dan berfikiran terbuka, dan membina kekuatan watak yang diperlukan untuk setiap tindakan pengurusan.

Kaedah Kes menggunakan bahan akademik (kes perniagaan) berdasarkan cabaran organisasi sebenar yang dianalisis dari perspektif yang berbeza. Proses ini terbahagi kepada tiga peringkat: kajian peribadi, kerja berpasukan, dan sesi pleno yang diketuai oleh seorang profesor pakar.

Mengambil kes dan nota teknikal yang disertakan, peserta memperoleh pengetahuan yang diperlukan mengenai asas-asas pengurusan perniagaan. Penceramah tetamu dan profesor pelawat memberikan input, kepakaran, dan pengalaman hidup tambahan.

1. Kajian Peribadi

Peserta menggunakan pengalaman peribadi mereka dengan situasi yang digariskan untuk menilai isu-isu dan membuat pelan tindakan.

2. Kerja berpasukan

Pasukan peserta menggabungkan analisis peribadi dan pleno mereka untuk membuat keputusan seolah-olah mereka adalah lembaga pengarah syarikat.

3. Sesi Plenari

Kes ini dianalisis dengan menggunakan input dari seluruh kelas di bawah bimbingan profesor pakar.

Syarat kemasukan

 • Ijazah Sarjana Muda.
 • 3 tahun pengalaman bekerja.
 • Kemahiran dalam bahasa Inggeris:
  • TOEIC (sekurang-kurangnya 850 mata);
  • TOEFL IBT (sekurang-kurangnya 100 mata);
  • TOEFL PBT (sekurang-kurangnya 600 mata);
  • IELTS (sekurang-kurangnya 6.5 mata);
 • Ujian Kemahiran Pengurusan IPADE, GMAT (sekurang-kurangnya 600 mata), atau GRE (sekurang-kurangnya 150 mata setiap bahagian).

Proses kemasukan

 1. Temujanji: Hubungan pertama anda dengan IPADE: acara, janji temu, sarapan pagi, atau panggilan Skype (untuk pemohon asing).
 2. Peperiksaan: Untuk peperiksaan, anda boleh membuat persediaan dengan kursus dalam talian kami. Tanyakan butiran Pasukan Kemasukan (jangan lupa untuk mengisi "Aplikasi Elektronik").
 3. Temu ramah: Temu ramah dengan pengarah Program (jangan lupa bawa dokumentasi anda).
 4. Jawatankuasa: Jawatankuasa Kemasukan akan memutuskan sama ada anda diterima atau tidak dan anda akan menerima surat untuk memberitahu anda hasilnya.
 5. Pendaftaran: Setelah anda diterima, anda perlu membayar yuran pendaftaran untuk memastikan tempat anda terjamin dan memohon biasiswa dan bantuan kewangan.
 6. Biasiswa dan pembiayaan: Anda boleh mula memohon biasiswa dan pembiayaan. Minta maklumat dari pasukan Kemasukan.
Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

IPADE Business School was founded in 1967 by a group of prominent businessmen with the aim of developing future leaders with the ability to drive social and economic growth, rooted in personal integri ... Baca lebih lanjut

IPADE Business School was founded in 1967 by a group of prominent businessmen with the aim of developing future leaders with the ability to drive social and economic growth, rooted in personal integrity, social responsibility and global vision. Baca Ringkas
Bandar Mexico , Monterrey , Guadalajara + 2 Lagi Kurang

Akreditasi