Program MBA Sepenuh Masa kami mempunyai matlamat utama untuk membangunkan kemahiran pengurusan seperti kerja berpasukan, kepimpinan, membuat keputusan, visi global, dan keupayaan untuk bekerja di bawah tekanan. Kami bekerja dengan metodologi kes untuk menganalisa, membincangkan dan membuat kesimpulan untuk lebih daripada 900 kes dalam dua tahun MBA.

Program MBA Penuh Masa IPADE diajar 100% dalam bahasa Inggeris dan di dua kampus: Mexico City dan Monterrey.

IPADE dicirikan oleh perhatian peribadi dan kumpulan kecil (150 orang pelajar di kedua kampus).

Mengapa Ipade?

Program MBA Sepenuh Masa direka untuk membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk menghadapi tanggungjawab Pengurusan Tertinggi. Peserta akan menjalani transformasi mendalam, dan latihan ini memerlukan komitmen selama dua tahun untuk pertumbuhan profesional dan peribadi.

Peserta program mendapatkan rangsangan profesional yang diterjemahkan ke dalam prestasi yang lebih tinggi dan meningkatkan kemahiran kepimpinan. Graduan IPADE menonjol di kalangan rakan-rakan mereka kerana visi perniagaan global mereka yang sangat maju dan pengertian tujuan sosial mereka yang mesti sentiasa mengiringi mengurus perniagaan.

Program MEDE IPADE menggunakan Kaedah Kes dan alat pengajaran tambahan untuk memberikan pengalaman formatif sengit yang memberi tumpuan kepada kemahiran membina dan mengubah pemimpin.

Menerusi Pengalaman MBA Sepenuh Masa

Metodologi

Program MBA Sepenuh Masa membantu para peserta mengembangkan kebolehan mereka untuk membuat keputusan yang sesuai, menggunakan fleksibiliti, berfikiran terbuka, dan membina kekuatan watak yang diperlukan untuk tanggungjawab pengurusan.

Pengalaman Antarabangsa

Memandangkan trend globalisasi di syarikat terkemuka dan sekolah perniagaan, Program MBA Penuh Masa IPADE mengejar pemahaman yang lebih tinggi dan pengalaman yang lebih kuat dalam konteks global bagi para pelajarnya, membentuk peluang yang sesuai untuk menyertai program / komponen pendek dengan organisasi berprestij di seluruh dunia seperti seperti: Program Pertukaran, Minggu Antarabangsa, perjalanan Kajian Akademik, Pertandingan Kes antara lain.

Pejabat Perkhidmatan Kerjaya

Pejabat Perkhidmatan Kerjaya (CEDIC) berhasrat untuk menghubungkan syarikat dan peserta dalam Program MBA Penuh Masa IPADE melalui objektif utamanya: untuk menawarkan peserta sokongan peribadi dengan alat yang diperlukan untuk mencari kerja secara efektif untuk latihan magang musim panas dan pekerjaan tetap; untuk memberi nasihat tentang teknik mencari pekerjaan, menyediakan jangkauan kepada syarikat dengan membantu peserta MBA Penuh sepanjang proses perekrutan dan pekerjaan dan, untuk menyokong syarikat dalam pengambilan strategik mereka.
Sepanjang dua tahun Program MBA, ini membantu anda untuk:
 • Tentukan, dalam jangka panjang dan jangka pendek, apakah rancangan kerjaya yang anda mahu mengikut kemampuan, kemahiran dan matlamat anda.
 • Dapatkan pengetahuan teknikal dan alat yang diperlukan untuk menjalankan rancangan kerjaya yang telah anda usahakan.
 • Dapatkan berorientasi untuk mencari strategi peribadi yang paling berkesan untuk carian kerja anda.

Kemasukan

Syarat kemasukan

 • Ijazah Sarjana Muda
 • Pengalaman kerja pascasiswazah selama 3 tahun
 • Kemahiran dalam bahasa Inggeris:
  • TOEIC (sekurang-kurangnya 850 mata)
  • TOEFL IBT (sekurang-kurangnya 100 mata)
  • PBT TOEFL (sekurang-kurangnya 600 mata)
  • IELTS (sekurang-kurangnya 6.5 mata)
 • Ujian Kemahiran Pengurusan IPADE, GMAT (sekurang-kurangnya 550 mata), atau GRE (sekurang-kurangnya 150 setiap seksyen)
Program diajar dalam:
English
Tarikh Akhir Kemaskini July 25, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Julai 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Julai 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Julai 2019
Tarikh tutup permohonan

Julai 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

MBA Exchange Program: The Academic Experience

MBA Exchange Progam: A Cultural Experience