MBA sepenuh masa

Umum

Penerangan Program

Peningkatan kerjaya selama satu tahun di tengah-tengah Tokyo

The Full-time MBA Globis berpusat di Tokyo adalah program dipercepatkan yang direka untuk para pemimpin berwawasan.

Sepanjang tahun penuh, anda akan memulakan perjalanan untuk membuka kunci potensi penuh anda. Temui Misi Peribadi anda, dapatkan kemahiran praktikal dan sertai rangkaian rakan sekelas dan profesor antarabangsa yang akan menyokong anda seumur hidup.

Semasa MBA anda, mengharapkan cabaran intelektual yang sengit tetapi bermanfaat, dengan kurikulum yang fleksibel dan skop yang luas untuk pengkhususan, termasuk peluang untuk meneroka teknologi yang mengganggu banyak dunia perniagaan hari ini.

Termasuk dalam program 12 bulan adalah latihan tiga bulan yang mendalam, di mana anda akan dapat menerapkan kemahiran anda yang baru diperoleh di dunia nyata, bekerja rapat dengan salah satu rakan kongsi korporat kami.

Di luar kelas, terdapat banyak peluang untuk meneroka Jepun, mengambil bahagian dalam forum global, lawatan syarikat, dan pertukaran dengan sekolah rakan kongsi kami di Shanghai dan Bangkok.

Sama ada anda ingin mempercepatkan pertumbuhan kerjaya atau peralihan ke bidang yang sama sekali baru, MBA Sepenuh Masa menyediakan pengalaman yang pantas, berkesan, dan tidak dapat dilupakan.

Mengapa Tokyo

Ekonomi Asia yang paling maju, Jepun menawarkan peluang yang mendebarkan untuk pertumbuhan peribadi dan profesional. Belajar dari inovator pengurusan terkemuka di dunia. Mengalami keajaiban budaya dan semulajadi yang menarik. Nikmati kemudahan, keselamatan dan kepelbagaian Tokyo.

Sama ada belajar sepenuh masa, sambilan, atau dalam talian, Globis MBA menawarkan peluang untuk mengalami yang terbaik yang ditawarkan oleh Jepun.

Kurikulum

The Globis Full-time MBA adalah satu program yang Globis satu tahun yang direka untuk meningkatkan pengetahuan perniagaan anda, kemahiran kepimpinan, dan peluang kerjaya.

Kelas diadakan pada hari kerja, dengan purata 4-7 kelas setiap minggu yang membawa kepada latihan magik. Sepanjang dua modul pertama, anda akan menyelesaikan kursus yang diperlukan untuk memastikan asas pengetahuan perniagaan yang mantap.

Berikutan ini, anda boleh mengambil kursus yang diterapkan yang sejajar dengan matlamat dan minat kerjaya anda. Digabungkan dengan kursus untuk membantu anda menemui Misi Peribadi anda, kurikulum ini juga menyumbang kepada pertumbuhan peribadi dan pengarangan diri anda.

Pada bulan-bulan sebelum tamat pengajian, anda boleh mengambil bahagian dalam latihan di salah satu rakan kongsi korporat kami atau membuat rancangan perniagaan anda sendiri. Pengalaman praktikal ini, digabungkan dengan bimbingan Pejabat Kerjaya kami, akan menyediakan anda kerjaya yang menarik selepas tamat pengajian.

Untuk menamatkan pengajian, anda perlu menerima 48 kredit (kira-kira 32-34 kursus dalam jumlah). Tiada ujian tradisional untuk kursus kami: laporan individu dan kumpulan untuk separuh gred anda, separuh lagi datang dari sumbangan dalam kelas.

Anda digalakkan mengambil bahagian dalam kursus MBA dalam talian dan Paruh waktu sebelum dan semasa MBA anda. Dengan kursus Technovate baru kami, anda akan melihat bagaimana teknologi gangguan terkini mengubah dunia perniagaan, mempersiapkan anda untuk peranan kepimpinan esok.

Sorotan kerjaya

Melalui kaunseling, sambungan, dan sokongan, pejabat kerjaya yang berdedikasi Globis mempunyai rekod prestasi yang luar biasa untuk membantu para pelajar mendapat kerjaya global yang menarik selepas tamat pengajian. Leverage lebih daripada 100 rakan kongsi korporat dan mengembangkan rangkaian anda dengan menyertai beribu-ribu siswazah Globis dari lebih 50 negara.111304_MBA01.png

Bantuan kewangan

Globis Beasiswa boleh meliputi sehingga 50% daripada tuisyen dan tersedia kepada pelajar yang menunjukkan potensi untuk menyumbang kepada komuniti Globis melalui prestasi akademik yang kuat dan kualiti kepimpinan yang luar biasa.

Syarat Kemasukan

 1. Sekurang-kurangnya berumur 22 tahun
 2. Minimum 2 tahun pengalaman kerja profesional *
 3. Kemahiran dalam bahasa Inggeris
 4. Ijazah Sarjana Muda atau ijazah yang setara *

* Jika anda tidak mempunyai ijazah sarjana muda atau pengalaman kerja yang mencukupi pada waktu masuk, anda perlu menjalani Pemeriksaan Awal untuk menentukan sama ada latar belakang dan pengalaman profesional anda adalah pengganti yang mencukupi.

Dokumen yang diperlukan

Pemohon boleh mengemukakan semua dokumen melalui Sistem Kemasukan Atas Talian.

Semua dokumen mestilah dalam bahasa Inggeris melainkan jika ditetapkan, atau diiringi oleh terjemahan.

 1. Data peribadi
 2. Foto
 3. Surat syor
 4. Transkrip (juga sijil pengijazahan jika perlu)
 5. Bukti kemampuan Bahasa Inggeris (jika perlu)
 6. Esei
 7. Laporan skor GMAT / GRE (pilihan, tetapi disyorkan)
 8. CV (pilihan)
 9. Bukti sumber kewangan (semua pemohon bukan Jepun yang ingin memohon biasiswa Globis dan / atau memerlukan visa pelajar)
 10. Salinan kad kediaman (jika bukan Jepun tinggal di Jepun)
 11. Globis Biasiswa Globis (pilihan)
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Our mission is to develop visionary leaders who create and innovate societies.

Our mission is to develop visionary leaders who create and innovate societies. Baca Ringkas