MBA sepenuh masa

Umum

Penerangan Program

Satu tahun Trinity MBA adalah lebih daripada program pengajian - ia adalah permainan changer. Sama ada anda ingin pantas mengejar trajektori kerjaya semasa anda, atau pivot dalam arah yang sama sekali baru, Trinity MBA menetapkan perjalanan pembelajaran yang membantu pelajar mencapai potensi mereka. Program satu tahun adalah tahun pengajian yang intensif dan bermanfaat.

Ketiga kecemerlangan bidang utama kami ialah:

 • Pembelajaran Tindakan Langsung
 • Kepimpinan
 • Fokus Antarabangsa

Komuniti pelajar global kami mempelajari teknik pengurusan dunia yang canggih dari kedua penyelidik terkemuka dan eksekutif perniagaan berprestasi tinggi. Capaian global kita jelas di dalam kelas; pelajar kami amat berbeza, dan pasukan pengajar kami sepadan dengan tahap kepelbagaian.

Akreditasi

Trinity Business School diiktiraf oleh badan akreditasi antarabangsa berprestij berikut: Persatuan MBA (AMBA), dan EQUIS (Sistem Peningkatan Kualiti Eropah). Ini menempatkan kita di antara 1% sekolah-sekolah perniagaan di seluruh dunia.

 • Pembelajaran Tindakan Langsung

MBA Trinity memisahkan diri dari pendekatan tradisional. Kami memberi tumpuan kepada Pembelajaran Tindakan Langsung - membawa anda ke dalam syarikat sebenar dengan isu sebenar. Mengambil anda di luar zon selesa anda, anda akan membina apa yang anda pelajari di dalam bilik darjah dan menggunakannya untuk masalah perniagaan dunia sebenar.

Anda akan melaksanakan tiga projek syarikat merentasi pelbagai industri sepanjang program ini; masing-masing menangani isu-isu perniagaan strategik tertentu. Bekerja dalam kumpulan, anda akan menjalankan analisis masalah, membuat strategi dan menyampaikan penyelesaian secara langsung kepada pihak berkepentingan kanan setiap syarikat. Pada setiap peringkat, anda akan disokong oleh tutor, latihan individu dan pasukan dan pelbagai bengkel kemahiran.

 • Perkembangan kepimpinan

Kepimpinan dan Pengembangan Profesional adalah penting kepada Trinity MBA. Latihan individu, pasukan, bengkel dan kuliah tetamu industri terus dijalankan sepanjang program. Tiga modul pembelajaran kepimpinan yang berbeza menyediakan alat untuk membangunkan gaya kepimpinan peribadi anda, kesedaran diri dan pengetahuan. The Trinity MBA bermula dengan minggu induksi unik di County Mayo, Ireland. Pengalaman yang sangat mendalam, pedesaan dan luar talian, anda akan memulakan perjalanan Leadership and Professional Development dan menjalin hubungan dengan rakan sekelas anda.

 • Fokus Antarabangsa

Para pelajar dan fakulti MBA kami adalah komuniti yang sangat beragam dan pelbagai. Rakan sekelas anda akan mempunyai rekod kejayaan dan datang dari semua penjuru dunia. Kami membenamkan tumpuan global dalam semua yang kami lakukan, dari modul yang kami sampaikan kepada pengalaman global yang tersedia. Terdapat tiga pilihan kediaman antarabangsa selama seminggu di Afrika Selatan, Brazil dan Belgium yang membawa pembelajaran dalam kelas kepada kehidupan.

Lokasi

Trinity Business School terletak di tengah-tengah Trinity College Dublin, universiti tertua dan paling berprestij di Ireland, di pusat Dublin; hab yang cergas untuk perniagaan global. Keadaan baru seni bangunan kami adalah rumah bagi kemudahan bertaraf dunia dan fakulti antarabangsa yang memberi tumpuan kepada nilai-nilai teras kami dalam pengurusan moden, kemampanan dan kepimpinan etika.

Statistik Utama

 • 48% kenaikan gaji asas MBA pos
 • 2.5 tahun Pulangan atas Pelaburan
 • 48% daripada graduan berubah pekerjaan negara
 • 88% bekerja selama 3 bulan selepas tamat pengajian

Proses Permohonan

Kami mengambil pendekatan holistik untuk menilai aplikasi. Bersama pengalaman profesional dan kelayakan akademik, kami ingin mengetahui lebih lanjut mengenai anda dan matlamat anda melalui proses permohonan.

Syarat kemasukan

 • Ijazah Sarjana Muda atau setaraf
 • Pengalaman kerja profesional atau pengurusan minimum 3 tahun
 • Markah minima GMAT yang dipilih 550, atau Skor GRE setaraf *
 • Bukti penguasaan Bahasa Inggeris, jika bahasa Inggeris bukan bahasa ibunda anda

129157_business-792113_960_720.jpgkaboompics / Pixabay

Cara memohon:

Lengkapkan borang permohonan dalam talian dalam talian , sertakan dokumentasi sokongan anda (CV, transkrip, GMAT) dan jawab tiga soalan esei.

Biasiswa

Calon pembiayaan diri dinasihatkan untuk memohon biasiswa dengan memuat turun borang dari bahagian Yuran dan Beasiswa di laman web Trinity MBA dan memuat naik borang yang telah lengkap ke borang permohonan dalam talian anda. tcd.ie/business/mba

Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut atau hantarkan CV kami untuk menyemak semula pra-permohonan.

e-mel: TheTrinityMBA@tcd.iePhone: 353-1-896-4867

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Our graduates benefit from having earned a cutting edge business degree from a university that is both well-known and highly ranked across the world. Trinity is ranked 1st in Ireland and among the top ... Baca lebih lanjut

Our graduates benefit from having earned a cutting edge business degree from a university that is both well-known and highly ranked across the world. Trinity is ranked 1st in Ireland and among the top global universities. Baca Ringkas