MBA sepenuh masa

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Adakah anda ingin membuat perbezaan?

 • Gunakan pengalaman profesional anda dan mengukuhkan kepimpinan anda untuk melompat dalam kerjaya anda.
 • Memahami dinamik pasaran dan perubahan ekonomi, sosiopolitik dan teknologi.
 • Kembangkan kemahiran pengurusan anda, belajar alat yang akan membolehkan anda menilai dan menghadapi cabaran perniagaan dengan keyakinan.
 • Meningkatkan kesedaran diri anda dan mengembangkan kompas moral anda untuk menavigasi dilema pengurusan.
 • Mendapat manfaat daripada pembelajaran peribadi dan program bimbingan individu, berkongsi pengalaman dan pengetahuan dengan sekumpulan kumpulan rakan sekerja yang luar biasa dan eksekutif antarabangsa terkemuka.
 • Hidupkan proses perubahan dan transformasi yang benar.
 • Sertai salah satu rangkaian eksekutif paling penting di Amerika Latin.

Program yang sangat selektif dan transformatif

 • 10 bulan kajian intensif yang menggabungkan pengetahuan avant garde, tutorial susulan individu dan projek perundingan antarabangsa dengan syarikat terkemuka di Latam.
 • Pemperibadian program melalui pilihan, projek sektoral dan bengkel antara disiplin.
 • Perjalanan antarabangsa untuk mempelajari tren dunia terkini, memahami evolusi pasaran, membincangkan model perniagaan baharu yang baru dan menyesuaikannya dengan pengurusan pihak berkepentingan.
 • Latihan individu dan kumpulan memberi tumpuan kepada pembangunan peribadi dan kerjaya untuk mempromosikan minda, kemahiran, pengetahuan diri dan kepimpinan perniagaan.
 • Program terpilih dan transformatif untuk para profesional yang ingin membuat perubahan dalam revolusi perindustrian keempat.

Sorotan

29

Tahun sebagai umur purata pelajar.

30%

Daripada pelajar perempuan

6

Tahun pengalaman kerja rata-rata pelajar.

85%

Daripada pelajar antarabangsa.

Ketahui mengenai struktur MBA Sepenuh Masa

Sebelum program ini

Persediaan

Pelajar mengambil kursus satu minggu intensif dalam dua format yang mungkin, dalam talian atau secara peribadi. Kursus-kursus ini berfungsi sebagai meratakan konsep dan pengetahuan kuantitatif, yang membolehkan homogenisasi kumpulan dari awal.

Pada masa yang sama, Sekolah Perniagaan merekabentuk aktiviti yang membantu dengan cara yang paling berkesan untuk meningkatkan kerjaya setiap peserta. Untuk ini, latar belakang profesional dan sektor masing-masing pembantu dikaji untuk memperibadikan, memilih dan menyelaras kerja, elektif, perundingan antarabangsa dan bengkel yang akan dijalankan sepanjang program.

Semasa program ini

Asas Pengurusan dan Perniagaan

Modul ini terdiri daripada 7 kursus:

 • Alam Sekitar: Perniagaan dan masyarakat
 • Asas perniagaan ekonomi
 • Analytics Perniagaan
 • Perakaunan dan Analisis Penyata Kewangan
 • Kepimpinan dan perubahan
 • Inovasi dan keusahawanan
 • Strategi

Pengetahuan sebenar untuk dunia nyata

Terdiri daripada tiga komponen. Yang pertama adalah bengkel antara disiplin dengan MBA kanan mengenai transformasi digital dan cabaran perniagaan di Amerika Latin. Yang kedua ialah projek perundingan antarabangsa dengan syarikat-syarikat terkemuka di Amerika Latin, yang ketiga adalah penyertaan dalam Hari Ketua Pegawai Eksekutif di mana CEO terkemuka membincangkan cabaran semasa kedua-dua syarikat tempatan dan multi-Latin.

Perniagaan Vanguard

Pilihan-pilihan ini membolehkan untuk memperibadikan dan menyesuaikan kurikulum dengan kepentingan tertentu pembantu. Kompas Moral ini menghadapi pelajar dengan dilema moral dan nilai yang memaksa mereka untuk merenungkan pengurusan dan kepimpinan dalam persekitaran hari ini. Kajian sektor dan projek memperbaharui dan membentangkan trend industri utama di rantau ini. Projek akhir program ini membolehkan untuk mengintegrasikan pengetahuan sebelumnya dan menerapkannya dalam kes-kes keusahawanan atau menyelesaikan masalah sebenar syarikat terpilih.

Pembangunan Peribadi

Ia dijalankan melalui sesi bimbingan individu dan kumpulan untuk pembangunan kemahiran kepimpinan, interaksi dengan senior MBA dan mentoring individu oleh eksekutif dan pengurus. Penyampaian laporan kumpulan dan penerokaan masalah kepimpinan yang mempengaruhi prestasi kumpulan menutup kerja yang dilakukan untuk pembangunan peribadi semasa program. Pertukaran antarabangsa yang sedia ada dengan Sekolah Perniagaan di lima benua membolehkan pembantu mempunyai pengalaman dalam budaya lain pada akhir program.

Selepas Program

Pembangunan kerjaya dan rangkaian antarabangsa

MBA IP bertujuan untuk menawarkan pulangan pelaburan yang dibuat oleh pembantu melalui: pembangunan strategi kerjaya, acara dan pameran untuk merekrut, pekerjaan, keahlian dalam rangkaian lulusan perniagaan antarabangsa terbesar di Amerika Latin dan bengkel untuk mencari dan menyediakan proses pemilihan.

Program Akademik

Projek akhir 100% praktikal dan digunakan

 • Rancangan Perniagaan: Perniagaan baru.
 • Real Consulting: Latin Practicum Consulting.

Pelan perniagaan: Pelajar yang memilih projek akhir ini mesti mengemukakan Pelan Perniagaan mereka sebagai sebahagian daripada tanggungjawab akademik mereka dari MBA Penuh Penuh. Untuk melaksanakan realisasi pelan ini, pelajar mesti memohon sebagai satu pasukan dengan idea mereka dan sebuah jawatankuasa memilih yang paling meyakinkan, dengan mengambil kira idea, kemampanan dan pasukan usahawan.

Perundingan: Ini adalah perundingan yang digunakan untuk syarikat di mana pelajar bekerja secara langsung dengan syarikat mengenai isu tertentu yang perlu ditangani. Setiap kumpulan perunding terdiri daripada 4 pelajar, yang akan bekerja pada projek atau masalah tertentu syarikat. Syarikat itu boleh berada di Chile atau di negara lain Wilayah. Pelajar mesti hadir di syarikat itu selama lebih kurang sebulan. Dengan penyertaan aktif guru-guru panduan sebagai sokongan, kumpulan perunding akan membentangkan hasil kepada klien apabila kerja-kerja dalam tempoh tersebut telah selesai. Kerja ini akan dinilai oleh pelanggan dan guru yang sama.

Program rendaman multilatin

 • Anda mengembangkan pengetahuan anda mengenai pasaran serantau.
 • Memudahkan hubungan anda dengan pasaran serantau.
 • Anda memperkayakan rangkaian serantau anda.

Semasa program MBA dua program rendaman intensif dijalankan, untuk menganalisis dengan teliti dan memahami dunia perniagaan di Amerika Latin.

Melalui lawatan dan pertemuan dengan eksekutif syarikat asing yang mempunyai kepentingan di rantau ini, dan melalui interaksi dengan peneraju profesional Amerika Latin, Program Pemasaman Multilatin berusaha untuk memperluaskan pengetahuan anda mengenai pasaran dan perniagaan di rantau ini, memudahkan kedekatan anda dengan realiti profesional dan syarikat di pasaran lain, memperkayakan rangkaian serantau anda dan membantu anda dalam latihan untuk menjalankan proses reintegrasi buruh anda.

Kami menjemput anda untuk melihat perniagaan dan perkembangan kerjaya anda dari perspektif serantau. Kerana kita berada di Chile, sebuah pasaran yang kompetitif dan terbuka yang menguntungkan interaksi antara akademia dan amalan, yang membolehkan para pelajar terlibat dan belajar dari pasaran bersentuhan dengan usahawan dan eksekutif media.

Hari Ketua Pegawai Eksekutif

 • Mesyuarat biasa dengan CEO.
 • Hubungan langsung dengan Ketua Pegawai Eksekutif syarikat yang berbeza.
 • Insitu pengetahuan tentang realiti mereka yang menguruskan syarikat.

Program ini menjanakan, di kampus Peñalolén kami, satu siri ruang yang membolehkan para pelajar berinteraksi dengan CEO syarikat, untuk mencari dan memikirkan kebimbangan dan cabaran yang dihadapi para pemimpin perniagaan dalam kerjaya pengurusan mereka dan dalam organisasi terkemuka. Objektif hari ini terdiri daripada:

 • Cari cabaran dan masalah yang biasanya dihadapi oleh CEO.
 • Memahami bagaimana CEO merancang kerjaya mereka.
 • Temui ciri yang mereka cari dalam eksekutif.
 • Ketahui mengenai proses membuat keputusan CEO dan gaya kepimpinan mereka.
 • Meningkatkan peluang rangkaian.114551_25.jpg

kemasukan

Tempoh permohonan ke MBA Sepenuh Masa adalah berterusan sepanjang tahun. Proses permohonannya terbuka kepada mana-mana orang yang berkelayakan yang mempunyai ijazah atau setaraf, bergantung kepada negara, yang dikeluarkan oleh universiti terakreditasi. Terdapat banyak faktor yang kita pertimbangkan dalam proses kemasukan ke MBA, seperti potensi akademik yang ditunjukkan dalam peperiksaan, sifat dan tahap pengalaman kerja sebelumnya, esei peribadi, surat cadangan dan kejelasan objektif profesional.

Syarat Kemasukan

 • Lengkapkan borang permohonan dalam talian.
 • Ijazah universiti sekarang dan sijil nota.
 • Mengakreditkan sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman kerja.
 • Ujian kemasukan: Peperiksaan bertulis dalam bahasa Sepanyol dengan seksyen dalam bahasa Inggeris.
 • Wawancara peribadi di bandar kediaman pemohon.
 • Yuran Permohonan: US $ 100 (sekali borang permohonan dalam talian selesai).

Maklumat Am

harga

Kos penyertaan MBA sepenuh masa ialah US $ 38,000. Jumlah ini termasuk: nilai tuisyen, semua bahan didaktik dan aktiviti antarabangsa di luar Chile (laluan dan penginapan).

Kos program boleh dibayar dalam 4 ansuran yang sama sebanyak AS $ 9,500.

Yuran pertama, yang perlu dibayar pada masa pendaftaran, difahami sebagai pengesahan oleh pelajar penyertaannya dalam program ini. Oleh itu, jumlah ini tidak akan dikembalikan kemudian dalam keadaan apa pun.

Kos anggaran hidup di Santiago adalah AS $ 1,400 sebulan, memandangkan dia berkongsi rumah dengan pelajar lain.

Tarikh dan masa

 • Tarikh: Mac hingga Disember setiap tahun.
 • Jam: Isnin hingga Jumaat, dari pukul 9:00 pagi hingga 7:00 pagi.

Mata kurikulum

114484_mba_fulltime_2019-e1551814214121.jpg

Keluar dari Pasar Buruh

Menjadi pemimpin untuk menghadapi cabaran masa depan.

Dalam MBA Sepenuh Masa kami memberi peluang kepada anda untuk berkembang dan menjadi pemimpin yang mampu menghadapi masa depan yang berjaya.

Syarikat-syarikat mencari profesional dengan profil global, yang mempunyai kesan segera kepada syarikat mereka dan membawa perubahan.

Syarikat-syarikat terkemuka di Amerika Latin mencari graduan kami untuk berkembang di syarikat mereka. Mereka juga membantu kami dalam proses pengambilan pelajar kami.

Semasa tahun MBA kami akan membimbing anda dalam proses membangunkan kerjaya profesional anda, supaya reintegrasi kerja anda berjaya.

Selepas melengkapkan program ini

94%

Bekerja sebelum 6 bulan graduan.

60%

Meningkatkan gajinya

70%

Dia menukar kawasan kerja.

53%

Beliau menganggap kedudukan pengurusan.

Aktiviti pembangunan kerjaya

 • Sokongan dalam proses Penempatan.
 • Hubungan langsung dengan setiap pelajar.
 • Aktiviti dengan Pemburu Kepala.
 • Pameran Perniagaan

Sepanjang tahun MBA Penuh Penuh, kami bukan sahaja mengembangkan pengetahuan anda, tetapi juga kemahiran dan kecekapan yang membolehkan anda berjaya memimpin kerjaya profesional anda dan meningkatkan peluang pekerjaan anda.

Senario profesional baru yang diketengahkan oleh pasaran buruh semasa menuntut pengambilan tujuan profesional dengan kerapian dan kehebatan.

Atas sebab ini, Pusat Penempatan Perniagaan Sekolah Perniagaan telah menganjurkan satu program aktiviti untuk mempromosikan pembangunan, kebolehpasaran, hubungan dengan pasaran buruh dan keusahawanan peribadi.

Antara aktiviti yang berbeza yang bertujuan untuk mencapai imej baru yang mempromosi perubahan peribadi anda, kami boleh menyebut: penilaian 360 °, perundingan individu dengan syarikat penempatan, hubungan perniagaan, pertemuan dengan ahli perniagaan, eksekutif kanan, pameran kepala dan pameran syarikat.

Pembangunan karir adalah pekerjaan yang dijalankan oleh program dengan cara yang sama sekali individual, dengan tujuan tunggal agar graduan kami menambah karier mereka dengan nilai maksimum dengan MBA Penuh Penuh.

Kenapa Sekolah Perniagaan Universiti Adolfo Ibáñez?

Sekolah Perniagaan Universiti Adolfo Ibáñez ditubuhkan pada tahun 1953 di bandar Valparaíso. Ia mempunyai lebih dari 60 tahun pengalaman, menyatukan dirinya sebagai salah satu sekolah perniagaan paling berprestij di Chile dan Amerika Latin, menjadi penanda aras di peringkat serantau dan global.

Pengiktirafan antarabangsanya juga disokong oleh kedudukan programnya di kedudukan terkemuka di peringkat global, seperti América Economía, Pengurusan Inovasi, Kewangan Times dan kedudukan QS, antara lain.

Tempat mesyuarat terletak:

 • Di pusat sains dan teknologi, yang mempunyai sumber kewangan terbaik di rantau ini.
 • Dalam buaian dan rumah multilatinas yang hebat.
 • Dalam ekosistem yang sesuai untuk inovasi dan penciptaan syarikat-syarikat baru.

Fakulti profesor antarabangsa, diiktiraf secara meluas untuk:

 • Keupayaan uniknya untuk menggabungkan pemikiran akademik dengan kemahiran dalam menyelesaikan masalah perniagaan yang sebenar.
 • Pelbagai penyelidikan yang disokong oleh industri dan sektor awam.
 • Pendekatan praktikal dan penerapan pendidikan eksekutif.

Komuniti yang bertenaga:

 • Aktiviti penyelidikan dan pembelajaran yang menghubungkan syarikat multinasional terkemuka.
 • Platform yang mempercepatkan penjanaan, penyebaran dan pemakaian idea-idea.114554_MBAIP2009-2010103a.jpg
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

La Escuela de Negocios de la Universidad Adolfo Ibáñez fue fundada en 1953 en la ciudad de Valparaíso y a lo largo de más de 65 años de trayectoria, se ha consolidado como una de las escuelas de negoc ... Baca lebih lanjut

La Escuela de Negocios de la Universidad Adolfo Ibáñez fue fundada en 1953 en la ciudad de Valparaíso y a lo largo de más de 65 años de trayectoria, se ha consolidado como una de las escuelas de negocios más prestigiosas de Chile y de Latinoamérica, convirtiéndose en un referente a nivel regional y también global. Baca Ringkas
Santiago , Viña del Mar , Las Condes + 2 Lagi Kurang