MBA Sepenuh Masa

University of Illinois at Chicago, Liautaud School of Business

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

MBA Sepenuh Masa

University of Illinois at Chicago, Liautaud School of Business

Program MBA UIC Liautaud adalah pengalaman dua tahun yang dirancang untuk menggalakkan pelajar memaksimumkan pembangunan akademik dan profesional mereka untuk memanfaatkan kemahiran dan pengalaman mereka untuk mencari peluang profesional baru. Pelajar dalam program ini sering berusaha untuk bergerak ke bidang baru atau peralihan daripada peranan khusus ke dalam kerja pengurusan yang lebih umum.

Fakulti pemimpin pemikiran Liautaud berkomitmen untuk menyediakan pelajar dengan peluang pembelajaran yang membina semula dunia nyata, unik kepada program MBA Liautaud. Peluang-peluang ini untuk berinteraksi dengan ahli perniagaan, usahawan dan alumni membolehkan para pelajar kami mengembangkan rangkaian profesional mereka dan memanfaatkan ide-ide baru yang akan membezakannya di pasaran.

Keperluan Ijazah

UIC Liautaud MBA adalah program kursus 13.5 (54 jam kredit) yang terdiri daripada enam kursus teras (24 jam kredit) dan 7.5 pilihan elektif (30 jam kredit).

Kursus Teras

Kursus teras direka untuk menyediakan pelajar dengan asas perniagaan asas. Kursus ini akan mengajar pelajar konsep asas yang diperlukan untuk memperdalam pengetahuan perniagaan fungsinya. Kurikulum teras terdiri daripada enam kursus berikut:

ACTG 500 Pengenalan kepada Perakaunan Kewangan

Konsep dan prinsip perakaunan kewangan untuk penyediaan dan penilaian laporan luar dan penyata kewangan. Penggunaan komputer secara meluas diperlukan.

ECON 520 Microeconomics for Business Decisions

Peruntukan sumber yang efisien oleh pengguna, keuntungan dan bukan keuntungan firma dan kerajaan, peraturan industri, persaingan monopoli dan tidak sempurna, etika perniagaan dan pasaran, kecekapan berbanding ekuiti, kebajikan sosial.

FIN 500 Pengenalan kepada Kewangan Korporat

Teori kewangan korporat: matlamat firma, nilai masa wang, keputusan pelaburan (di bawah kepastian dan ketidakpastian), nilai semasa bersih, pasaran modal, dan keputusan pembiayaan korporat.

IDS 532 Pengenalan kepada Pengurusan Operasi

Pengurusan operasi untuk pengeluaran dan penghantaran barangan dan perkhidmatan. Topik termasuk pengurusan projek, pengeluaran, rantaian bekalan, inventori, dan kualiti.

MGMT 541 Perilaku Organisasi

Organisasi sebagai sistem sosial. Topik termasuk kepimpinan, keberkesanan interpersonal, tingkah laku kumpulan, pengurusan perubahan, pengurusan konflik, motivasi dan tingkah laku, dan komunikasi interpersonal.

MKTG 500 Pengenalan kepada Pemasaran

Tingkah laku pelanggan / pengguna dan cara institusi bertindak balas terhadap tingkah laku tersebut melalui perancangan, harga, promosi, dan pengedaran barangan dan perkhidmatan.

Pilihan dan Konsentrasi Lanjutan

Setelah selesai kursus teras, 30 jam kredit elektif lanjutan diambil. Menggunakan elektif lanjutan, pelajar MBA menyesuaikan kurikulum mereka untuk memenuhi minat dan tujuan kerjaya masing-masing dengan menekankan satu atau lebih kepekatan berikut. Para pelajar MBA dikehendaki menyelesaikan sekurang-kurangnya satu kepekatan sebagai sebahagian daripada kursus ijazah mereka. Untuk menyelesaikan kepekatan, seorang pelajar mesti melengkapkan tiga kursus dalam bidang pengajian yang mereka pilih:

 • Perakaunan
 • Ekonomi
 • Keusahawanan
 • Kewangan
 • Perniagaan Antarabangsa
 • Pengurusan
 • Pemasaran
 • Sistem Pengurusan Maklumat
 • Hartanah
 • Diri Diarahkan

Siri Topik Profesional

Ciri khas program MBA UIC Liautaud ialah Siri Topik Profesional. Tidak seperti kursus tradisional, kursus PTS bertemu selama setengah semester (tempoh lapan minggu) dan pelajar memperoleh dua jam kredit setiap kursus. Pelajar boleh memohon sehingga tiga kursus ini ke peringkat ijazah MBA mereka. Tawaran kursus sering berubah untuk mencerminkan trend perniagaan semasa, penyelidikan fakulti, dan minat pelajar. Kursus yang ditawarkan dalam semester terkini termasuk:

 • Perundingan Gunaan
 • Pertukaran Chicago
 • Improv
 • Inovasi, Keusahawanan,
 • Pengurusan projek
 • Pembangunan hartanah

Syarat kemasukan

UIC Liautaud Graduate School of Business menggunakan proses pemilihan yang kompetitif untuk mengenal pasti profesional yang bermotivasi tinggi yang ingin mengambil kerjaya mereka ke peringkat seterusnya.

Prasyarat

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA): kami menjangkakan pelajar yang masuk mempunyai kursus statistik dengan analisis regresi dalam sejarah akademik mereka. Kursus ini boleh diambil sebelum memasuki program atau semasa semester pertama pengajian.

Rekod akademik

Ijazah sarjana yang berkaitan dengan perniagaan tidak dikehendaki dimasukkan ke dalam program sarjana kami. Pemohon hendaklah mempunyai ijazah Sarjana Muda 3.0 / 4.0. Jika anda seorang pelajar antarabangsa, anda dikehendaki menghantar transkrip rasmi dan sijil ijazah supaya kami boleh mengesahkan setara dengan ijazah sarjana muda AS.

Pengalaman Kerja

Pengalaman kerja adalah kriteria penting untuk dipilih untuk program MBA UIC Liautaud ketika kita berusaha untuk mewujudkan persekitaran di mana pelajar belajar dari pengalaman profesional satu sama lain. Ini mewujudkan persekitaran pembelajaran dinamik yang meningkatkan pengalaman keseluruhan pelajar dalam program ini. Program ijazah sarjana khusus (MSA, MIS) tidak menggunakan pengalaman kerja sebagai sebahagian daripada kriteria pemilihan mereka.

Skor Ujian

GMAT: Nilai purata GMAT kami untuk setiap kelas masuk adalah lebih kurang 600, di semua program. Julat nilai tipikal kami ialah 500-700. Skor adalah penting kerana ia membantu menentukan kebolehan anda untuk melaksanakan dengan baik dalam kursus kami.

GRE: Jawatankuasa kemasukan lebih suka skor lisan / kuantitatif gabungan 300 atau lebih tinggi pada skala GRE yang terbaru. Sila ambil perhatian bahawa kami tidak mengecualikan peperiksaan ini sebagai ganti pengalaman kerja, ijazah terdahulu yang diperolehi, prestasi akademik terdahulu / IPK, atau faktor lain. Skor GMAT dan GRE adalah sah sehingga 5 tahun. Sila hubungi syarikat ujian untuk butiran lengkap.

TOEFL:

Pemohon yang bahasa ibunda bukan bahasa Inggeris mesti mengambil Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL) atau IELTS. Peperiksaan berasaskan kertas - 550 Peperiksaan berasaskan komputer - 213 Markah IBT: Menulis - 21 Bercakap - 20 Mendengar - 17 Membaca - 19 Markah Jumlah - 80 Markah IELTS: Mendengar - 6.0 Menulis - 6.0 Membaca - 6.0 Bercakap - 6.0 Jumlah Markah - Sila ambil perhatian bahawa skor TOEFL / IELTS adalah sah selama dua tahun. Sila hubungi syarikat ujian untuk butiran lengkap.

Surat Cadangan

Kami memerlukan dua surat cadangan dari rujukan yang mengetahui anda secara profesional dan boleh membuktikan kebolehan profesional anda. Program ijazah sarjana khusus juga menerima surat daripada profesor terdahulu yang boleh bercakap dengan kebolehan akademik anda.

Kenyataan peribadi

Bahagian aplikasi ini memberi peluang kepada anda untuk membincangkan matlamat kerjaya anda dan mengapa anda berfikir program UIC Liautaud adalah sesuai.

Temu bual

Semua permohonan yang lengkap disemak oleh jawatankuasa kemasukan dan calon yang berkelayakan akan dijemput untuk temu bual. Wawancara ini bertujuan untuk menyediakan jawatankuasa kemasukan dengan lebih banyak maklumat tentang kelayakan, matlamat kerjaya, dan potensi sumbangan kepada masyarakat Liautaud. Wawancara juga memberi anda kesempatan untuk bertemu dengan kami dan menangani semua soalan anda mengenai program kami.

Tempoh

2 tahun

This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
39,908 USD
Penduduk Illinois, 63,904 USD - Penduduk bukan Illinois
Information
Deadline
Permintaan Maklumat
- Domestic, 15.02.2015 - International. Application deadline for the SUMMER SEMESTER (domestic students only): 15.03.2015
Locations
Amerika Syarikat - Chicago, Illinois
Tarikh mula : Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
- Domestic, 15.02.2015 - International. Application deadline for the SUMMER SEMESTER (domestic students only): 15.03.2015
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2018
Amerika Syarikat - Chicago, Illinois
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
- Domestic, 15.02.2015 - International. Application deadline for the SUMMER SEMESTER (domestic students only): 15.03.2015
Tarikh akhir Permintaan Maklumat