MBA sepenuh masa dalam inovasi

Umum

Penerangan Program

Buat. Inovasi. Memimpin. Satu tahun mengubah segala-galanya.

# 1 program di Mexico

QS Global Penuh Masa MBA Peringkat 2020

MBA sepenuh masa dalam inovasi

Format Penuh waktu
Tempoh 1 tahun
Lokasi Bandar Mexico
Pengambilan program September
Bahasa Bahasa Inggeris

Tahun transformatif anda di EGADE Business School

Sepanjang tahun ini, sama ada melalui Makmal Inovasi, bengkel khusus atau dalam pengalaman pembelajaran perjalanan, program ini direka untuk memperkukuh setiap kecekapan inovasi dan keusahawanan secara sedemikian rupa sehingga memudahkan pemerbadanan anda kepada syarikat atau kebolehan anda untuk mencipta dan mengembangkan sebuah perusahaan dalam cara yang dipercepatkan.

Sebagai pelajar, anda akan belajar untuk berkembang dan memberi inspirasi kepada pasukan yang berjaya, mencapai komunikasi mahir dengan pihak berkepentingan anda dan memajukan perniagaan anda melalui inovasi. Bahagian yang terbaik ialah anda tidak bersendirian. Pada tahun ini, anda akan dikelilingi oleh sekumpulan rakan yang berjaya dengan pemanduan yang sama untuk berjaya seperti anda, menjadikan program ini pengalaman pembelajaran yang menyeluruh dalam persekitaran pelbagai disiplin dan pelbagai budaya.

Kemahiran hidup untuk usahawan

Walaupun program ini mengajar kursus mendalam tentang Analisa Perniagaan dan Tadbir Urus Korporat ia juga memberi tumpuan kepada memperkuat usahawan dengan kemahiran lembut yang kuat , seperti pemikiran kritis / integratif dan kebolehan menyelesaikan masalah, untuk membantu mereka bertahan dan berjaya dalam ekosistem keusahawanan.

Ambil langkah seterusnya

Sama ada anda bercadang untuk memulakan atau mengembangkan perniagaan atau menjadi pemangkin untuk inovasi dalam organisasi anda, program ini direka untuk menyokong matlamat profesional dan peribadi anda:

 • Eksekutif dan usahawan korporat yang memberi tumpuan kepada inovasi

Belajar menggunakan sumber yang canggih untuk merekabentuk model perniagaan baru, peluang pasaran, dan strategi, serta budaya keusahawanan yang akan membantu mewujudkan nilai yang signifikan dalam organisasi anda.

 • Usahawan permulaan yang ingin mencipta usaha terobosan

Pastikan idea anda hidup. Program ini akan memberi anda pengetahuan praktikal tentang cara membuat, menilai, membangun dan melancarkan usaha perniagaan anda . Bekerja untuk meningkatkan model perniagaan anda sehingga anda berjaya.

 • Usahawan yang perlu menilai perniagaan mereka

Tumbuh dengan minda tersendiri yang akan meluaskan pandangan anda mengenai cara meneroka pasaran baru, model perniagaan dan strategi yang akan membawa pertumbuhan yang mampan dan pesat dalam syarikat anda.

Satu tahun mengubah segala-galanya

1. Kurikulum yang baik

Menjadi dalam program ini membayangkan pengalaman pembelajaran komprehensif yang memaparkan kemahiran seperti penilaian kepimpinan, bimbingan eksekutif, dan perancangan kerjaya. Ini juga bermakna anda akan mendapat peluang untuk menghadiri acara yang berkaitan, seperti Incmty (festival keusahawanan utama Amerika Latin), dan mengambil lawatan belajar ke Creative Digital City Guadalajara, yang mempunyai kluster berteknologi tinggi yang terkenal dan budaya permulaan .

2. Rangkaian global yang kuat

Anda mempunyai peluang untuk mengembangkan rangkaian antarabangsa anda dengan menghubungkan dengan rakan-rakan yang berjaya di MBA Penuh Masa dalam Inovasi

3. Salah satu makmal inovasi jenis

Makmal Inovasi adalah salah satu program yang baik di mana pelajar mengambil bahagian dalam cabaran di mana mereka perlu menggunakan kemahiran baru mereka untuk menyelesaikan isu-isu sebenar untuk syarikat yang terkenal. Sepanjang proses ini, para pelajar menerima bimbingan daripada eksekutif tertinggi syarikat.

4. EGADE Business School Keusahawanan @ EGADE Business School

Tinggal di atas permainan anda dan terus mengemas kini pengetahuan anda dengan persidangan utama, bengkel keusahawanan dan inovasi, dan aktiviti rangkaian, semasa menyertai program seperti Kelab Usahawan, Cabaran Usaha Baru, program I-Corp, Cabaran Inovasi, sesi Venture Capital Venture , dan Global Launchpad.

5. Residen global di hab permulaan yang muktamad

Dapatkan sepenuhnya program ini dengan mendapatkan perspektif, pandangan, dan pengalaman antarabangsa melalui kediaman globalnya :

 • Silicon Valley, Amerika Syarikat
 • Israel (biasanya dikenali sebagai negara permulaan)
 • China

Ketahui lebih lanjut mengenai proses kemasukan

Kemasukan ke MBA inovatif ini sangat berdaya saing. Jawatankuasa kemasukan dengan teliti mengkaji setiap permohonan, melihat setiap aspek kuantitatif dan kualitatif latar belakang profesional dan akademik pemohon, dan akan menilai potensi kejayaan akademik dan pertumbuhan profesional.

Keperluan kemasukan

Pengalaman Profesional Minimum / Purata 3 tahun
Julat umur 22 - 40
Pendidikan Ijazah Sarjana diperlukan
Minimum / Purata GMAT 550/600
Bahasa Peperiksaan Bahasa Inggeris (TOEFL, IBT atau setaraf)
Uji PAEP (atau setara GMAT / GRE / Penilaian Penilaian).
Keperluan tambahan
 • Borang permohonan
 • Skor ujian kemasukan (PAEP atau setaraf)
 • Dua surat cadangan profesional
 • Dokumentasi rasmi CV yang dikemas kini
 • Sijil kecekapan bahasa Inggeris (TOEFL atau setaraf)
 • Penyataan tujuan
 • Temu bual dengan Pengarah Program atau ahli fakulti
Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

EGADE Business School at Tecnológico de Monterrey has built a globally recognized reputation as the leading Latin American business education institution, committed to empowering omnipreneurial leader ... Baca lebih lanjut

EGADE Business School at Tecnológico de Monterrey has built a globally recognized reputation as the leading Latin American business education institution, committed to empowering omnipreneurial leaders who create shared value and transform society. Baca Ringkas
Bandar Mexico , Monterrey , Guadalajara , Santiago de Querétaro , Lima + 4 Lagi Kurang