MBA sepenuh masa antarabangsa

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Dalam Perkongsian dengan lebih daripada 20 Syarikat

Perincian Utama

  • Tarikh mula: September 2020
  • Format: Penuh masa
  • Tempoh: 12 bulan
  • Yuran kursus: € 35.000
  • Bahasa pengajaran: Bahasa Inggeris
  • Lokasi: MIP Politecnico di Milano Graduate School of Business (Milan, Itali). Program ini ditawarkan dengan kerjasama beberapa syarikat multinasional dan Itali yang menawarkan tajaan, kerja projek dan peluang pekerjaan kepada calon
  • Kelayakan yang diperlukan: graduan profesional dengan sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman kerja, idealnya dalam persekitaran antarabangsa.


MBA Sepenuh Masa Antarabangsa adalah program 12 bulan yang sepenuhnya diajar dalam Bahasa Inggeris . Format peningkatan program MBA yang baru adalah salah satu jenis yang dirancang untuk menyampaikan kemahiran teknikal dan interpersonal yang diperlukan oleh pengurus moden yang semakin diperlukan untuk menyelesaikan masalah rentas fungsi, pelbagai dimensi dan kompleks.

Program ini ditawarkan dalam kerjasama rasmi dengan beberapa syarikat multinasional dan Itali yang menawarkan penajaan syarikat serta kerja projek dan peluang pekerjaan kepada calon. Senarai syarikat rakan kongsi MBA termasuk Ariston Thermo Group, Banale, Banca Mediolanum, Barilla, Boston Consulting Group, Candy Hoover, ConTe, Costa Crociere, EF - Education First, Fire, Hilti, IBM, lastminute.com Group, Eli Lilly, Luxottica , Microsoft, Moleskine, Moncler, OTB, Ouvert, Sirti, Unicredit dan Whirlpool.

Master menggabungkan fasa pembelajaran jarak jauh dengan fasa di kampus yang lebih tradisional yang dikhaskan untuk topik dalam pengurusan umum, termasuk juga pemikiran Reka bentuk dan Lean start-up. Selepas itu, pelajar akan berpeluang untuk mengkhusus dalam salah satu bidang berikut: Keusahawanan dan Inovasi, Transformasi Digital dan Data Big, Pengurusan Mewah dan Pengurusan, Pengurusan Am.

Calon harus bersedia untuk meregangkan fikiran mereka dan dicabar dalam situasi perniagaan dunia dan harus mempunyai bakat dan motivasi untuk unggul dalam kerjaya mereka yang dipilih. Cita-cita, kemerdekaan dan kerendahan hati juga mempunyai ciri - ciri yang sangat wajar dan, akhirnya, kita mencari orang yang bermotivasi tinggi untuk membawa sumbangan peribadi mereka kepada kelas dan untuk mempromosikan kepelbagaian .

Sekolah Pengurusan Politecnico di Milano diiktiraf oleh AMBA, EQUIS, ASFOR dan EOCCS dan berada di Peringkat Perniagaan Kewangan Universiti Eropah dan Peringkat Universiti QS .

MIP dan para kolaboratornya memberi bantuan kewangan kepada calon MBA Sepenuh Masa Antarabangsa, dari sumbangan yuran pengajian berasaskan merit kepada penajaan syarikat.

Penajaan Syarikat sebanyak € 5,000 boleh didapati untuk semua calon yang dibiayai oleh Syarikat Rakan Kongsi MBA.

Sumbangan pelbagai jenis sumbangan disediakan dan meliputi sehingga 50% dari yuran. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang kemungkinan bantuan kewangan kami, lawati laman web kami www.som.polimi.it/imba .

Deadlines Permohonan

Untuk maklumat lanjut dan bantuan aplikasi, sila layari laman web di www.som.polimi.it/imba atau tulis kepada infomasters @ MIP .polimi.it
Permohonan hendaklah dikemukakan secara dalam talian di www.applyformasters.net

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1979 as a Consortium between the Politecnico di Milano and many Italian institutions and several leading public and private industrial groups, today MIP is a non-for-profit consortium limit ... Baca lebih lanjut

Founded in 1979 as a Consortium between the Politecnico di Milano and many Italian institutions and several leading public and private industrial groups, today MIP is a non-for-profit consortium limited company. Baca Ringkas
Milan , Nantes , Reims , Edinburgh , Madrid , Guangzhou , Barcelona , Brussels , Glasgow , Beijing , Munich , Toulouse-le-Château + 11 Lagi Kurang