Read the Official Description

I. Ciri-ciri Program

  • Diiktiraf oleh Persatuan MBA
  • Latihan kemahiran pengurusan dunia nyata dengan mengintegrasikan mempelbagaikan kaedah pengajaran dalam kedua-dua bilik darjah dan lawatan tapak.
  • Kemudahan Negeri: Sekolah melaburkan lebih daripada 3 juta RMB untuk membina "Pusat Pengajian Eksperimen Pentadbiran Perniagaan" untuk memenuhi tuntutan pengajaran.
  • Ditawarkan oleh institusi khusus dengan pasukan fakulti yang diketengahkan mengenai ekonomi, pengurusan, dan undang-undang.

II. Kedudukan Program

  • Top 5% daripada semua sekolah perniagaan di China
  • Peringkat ke-13 dan ke-12 pada 2010 dan 2013 sebagai Program MBA Paling Berpengaruh di China (World Executive Weekly)

III. Tempoh Program

Ini adalah program tiga tahun sambilan, direka untuk pelajar Cina dan antarabangsa. Semua kursus diajar dalam bahasa Cina.

IV. Tujuan Program

Program MBA bertujuan untuk "memupuk bakat pengurusan profesional yang bukan hanya menguasai kewangan dan undang-undang tetapi juga mempunyai kepakaran dan tanggungjawab sosial". Diharapkan para graduan akan menjadi eksekutif senior dan pengurus profesional "yang luar biasa dalam bidang kewangan, berpengalaman dalam pengurusan, mahir dalam pelaburan dan berkenalan dengan undang-undang".

V. Syarat Kemasukan

1) Pengalaman kerja lima tahun minimum dengan ijazah bersekutu;

  • Pengalaman kerja tiga tahun minimum dengan ijazah sarjana muda;
  • Atau pengalaman kerja selama dua tahun minimum dengan gelar sarjana atau doktor.

2) Lulus Peperiksaan Masuk Kebangsaan untuk MBA, yang diluluskan, dirancang dan dianjurkan oleh Kementerian Pendidikan

VI. Reka Bentuk kurikulum

Mengambil pengalaman kerja pelajar, reka bentuk kurikulum memberi tumpuan untuk memupuk pengetahuan dan kecekapan yang diperlukan untuk pengurus dan pemimpin masa depan dan meninggalkan banyak ruang untuk pertukaran pengalaman.

Sekolah MBA mengamalkan prinsip teori penyambungan dengan amalan, menonjolkan penguasaan pengetahuan profesional, latihan kemahiran, dan penanaman komprehensif. Pelajar digalakkan untuk menguasai teori asas dan konsep dalam perusahaan perindustrian dan komersial, perkhidmatan awam dan jabatan kerajaan, untuk memahami langkah analitik dan kaedah analitik penting dalam pengurusan strategi, dan mengarahkan pengetahuan dan kemahiran dalam perniagaan globalisasi.

VII. Pengijazahan dan Ijazah Penderitaan

  1. Pelajar akan dianugerahkan ijazah Sarjana ZUEL dan dianugerahkan Ijazah MBA selepas mereka lulus peperiksaan, mencapai kredit yang diperlukan dan berjaya mempertahankan tesis mereka.

  2. Keperluan untuk tesis:

a) Abstrak Cina dan Inggeris diperlukan;

b) Badan utama tesis boleh ditulis sama ada dalam Bahasa Cina atau Bahasa Inggeris (sekurang-kurangnya 30,000 perkataan bahasa Inggeris atau 20,000 perkataan Cina diperlukan);

c) Apabila tesis ditulis dalam bahasa Inggeris, satu salinan terjemahan bahasa Cina hendaklah dikemukakan dalam masa yang sama.

Program taught in:
English

See 3 more programs offered by Zhongnan University of Economics and Law - MBA School »

Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sambilan
Price
85,000 CNY
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date
Application deadline
End Date