MBA sambilan, Malaysia

Umum

3 lokasi tersedia

Penerangan Program

Edinburgh Business School adalah Sekolah Perniagaan Universiti Heriot-Watt.

EBS telah membantu profesional yang bekerja menjadi pemimpin perniagaan selama lebih dari 25 tahun, menawarkan program pascasiswazah yang berkualiti tinggi dan boleh diakses dalam perniagaan. Program MBA , Sarjana, DBA dan PhD dalam talian yang popular kami telah mempercepatkan kerjaya lebih daripada 20,000 graduan. Pelajar kami telah melihat kenaikan gaji, mendapat kenaikan pangkat dalam syarikat mereka dan ramai yang memulakan perniagaan mereka sendiri.

tyk

Mengapa Edinburgh Business School , Malaysia?

Anda mempunyai peluang untuk belajar untuk anda MBA secara separuh masa di kampus universiti inspirasi kami di Malaysia bandar 's moden Putrajaya, dan menyertai dalam rangkaian kami graduan EBS dan profesional perniagaan. Anda akan diajar oleh fakulti berpusat di Inggeris yang berpengalaman dan dihormati, mempunyai akses ke kemudahan yang luar biasa dan lulus dengan ijazah berprestij dari Universiti Inggeris yang diiktiraf sepenuhnya oleh Malaysian Qualifications Agency (MQA).

Bertemu dengan pelajar Edinburgh Business School MBA Edinburgh Business School , Brian Puang ...

Struktur program

Untuk melengkapkan program MBA anda, anda mesti lulus sembilan kursus secara keseluruhan; tujuh kursus teras dan dua pilihan . Kursus teras adalah:

- Perakaunan

- Ekonomi

- Kewangan

- Pemasaran

- Tingkah Laku Organisasi

- Pengurusan Projek

- Perancangan Strategik .

Program ini akan mengambil masa dua tahun untuk disiapkan. Anda akan mendapat manfaat daripada interaksi yang diajar selama 48 jam untuk setiap kursus teras dan sejumlah besar masa anda akan dibelanjakan untuk belajar secara berasingan (kira-kira 200 jam setiap kursus). Anda akan menghadiri dua seminar 2 hari (pada hari Sabtu dan Ahad) untuk setiap satu daripada tujuh kursus teras yang disenaraikan di atas. Seminar ini akan melibatkan simulasi, kajian kes dan perbincangan kelas, dan membolehkan gabungan dinamik pelajar dengan pengalaman, latar belakang dan budaya yang pelbagai untuk berkongsi dan bertukar pengetahuan dalam persekitaran pembelajaran yang kaya.

Berminat?

Kemasukan ke MBA separuh masa kami adalah melalui permohonan dan penerimaan, dengan tempoh pengambilan pada bulan September dan Januari setiap tahun *. Anda biasanya dijangka mempunyai:

- Tahap kepujian kelas pertama atau kedua yang diiktiraf atau kelayakan yang dianggap setara, atau lulus dalam tiga kursus MBA (salah satu daripadanya mestilah teras).

- Pengalaman bekerja sepenuh masa pasca-kelayakan minimum dua tahun yang bersesuaian

- Bukti kemahiran berbahasa Inggeris dalam bentuk IELTS Academic 6.5 atau kelayakan yang diiktiraf oleh Universiti Heriot-Watt yang lain.

Sapukan sekarang

* Kami mengesyorkan agar anda mengemukakan permohonan anda sekurang-kurangnya dua bulan sebelum tarikh permulaan. Ini akan memberi masa untuk pemprosesan, permohonan visa dan kajian pra-kehadiran. Walaupun kami mencuba sebaik mungkin untuk menampung semua calon pelajar, kami tidak dapat menjamin bahawa mana-mana permohonan yang diterima kurang daripada dua bulan sebelum tarikh permulaan akan diproses pada waktunya.

Ada soalan?

Bertanya terus mengenai program ini.

tyk

Penilaian

Semua kursus dinilai dengan peperiksaan, dengan sesi peperiksaan utama ( diet ) yang diadakan pada bulan Jun dan Disember setiap tahun, dan sesi peperiksaan kecil yang diadakan pada bulan Mac dan Ogos. Untuk setiap peperiksaan, anda akan menghadiri sesi semakan dua hari (Sabtu dan Ahad) untuk menyediakan anda.

Hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Pengecualian

Kami mungkin dapat memberi anda pengecualian sekiranya anda memegang kelayakan sebelumnya dalam subjek yang berkaitan. Sila ambil perhatian bahawa pengecualian ini hanya diberikan pada budi bicara kami. Maklumat lanjut boleh didapati di laman web kami.

Bayaran

Kalkulator yuran kami akan memberikan gambaran keseluruhan mengenai kos program ini.

Perlu maklumat lanjut?

Bertanya sekarang, atau hubungi kami; kami ingin mendengar daripada anda.

Kampus Malaysia
Edinburgh Business School
Universiti Heriot-Watt Malaysia
No 1 Jalan Venna p5 / 2
Precinct 5,
62200 Putrajaya
Malaysia


MBA sambilan
603-8894 3888
MalaysiaMBA@ebs.hw.ac.uk

Tarikh Akhir Kemaskini Og 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Edinburgh Business School has been helping working professionals become business leaders for over 25 years, offering high quality and accessible postgraduate programmes in business. Our popular online ... Baca lebih lanjut

Edinburgh Business School has been helping working professionals become business leaders for over 25 years, offering high quality and accessible postgraduate programmes in business. Our popular online MBA, Masters, DBA and PhD programmes have accelerated the careers of over 20,000 graduates, with many experiencing an increase in their salaries, promotions within their companies and others starting their own businesses. Baca Ringkas
Edinburgh , Dubai , Putrajaya + 2 Lagi Kurang