Baca keterangan rasmi

MBA dua tahun

Kami telah bekerjasama rapat dengan syarikat di seluruh dunia untuk memastikan program MBA kami akademik yang ketat dan responsif terhadap tuntutan pasaran. Hasilnya adalah program yang fleksibel, sengit dan memberi tumpuan kepada mengajar pelajar bagaimana memimpin dengan nilai-nilai mereka; untuk membangun dan melaksanakan penyelesaian kepada masalah perniagaan yang sukar dan menghargai dan memenuhi keperluan yang lebih besar dalam masyarakat.

Kurikulum menyediakan penguasaan seimbang semua bidang perniagaan fungsional. Selanjutnya, para pelajar terdedah kepada kerumitan perniagaan global menerusi serangkaian pertunangan dengan para pemimpin di seluruh dunia. Keberadaan di Asia, Amerika Latin, dan lokasi lain memberi peluang untuk mengalami budaya lain secara langsung. Siri kuliah tandatangan, seperti Sepuluh Tahun Oleh itu, membawa pakar terkenal di peringkat antarabangsa untuk membincangkan beberapa trend dan isu yang paling penting yang dihadapi oleh usia semasa.

Semasa Interterm Intensif, pelajar MBA kami menganalisis, menyiasat dan menawarkan penyelesaian untuk masalah kehidupan sebenar yang dibentangkan oleh eksekutif dari organisasi global yang besar, termasuk Boeing, GE, Hewlett-Packard, Starbucks, Nestle, Walgreens, dan OfficeMax.

Peringkat ke-20 di kalangan sekolah perniagaan AS oleh Bloomberg Businessweek, dan ke-27 dalam kaji selidik sekolah perniagaan Amerika Syarikat, saiz program Notre Dame MBA membolehkan komuniti pelajar yang ketat mengalami dua tahun pembelajaran dan rendaman dalam masyarakat dan budaya Universiti .

Lulusan MBA Notre Dame menjadi sebahagian dari rangkaian kelab alumni yang paling luas dalam pendidikan tinggi, dengan lebih daripada 120,000 ahli dalam 281 bab - 59 daripadanya adalah antarabangsa. Selepas tamat pengajian, alumni Mendoza bertukar menjadi satu sama lain untuk kaunseling kerjaya, rangkaian profesional, dan persahabatan yang dipercayai.

Ini untuk siapa?

Program MBA Dua Tahun sesuai untuk pelajar dengan ijazah sarjana dari universiti terakreditasi, tetapi tidak semestinya dengan latar belakang akademik dalam perniagaan. Kira-kira satu pertiga daripada pelajar Program Dua Tahun kami mempunyai ijazah perniagaan. Selebihnya datang dari latar belakang yang berbeza - sesetengah mungkin tidak mempunyai latar belakang perniagaan dan yang lain mungkin memiliki darjah dalam kemanusiaan atau sains.

Prasyarat untuk Program MBA Dua Tahun

  • Ijazah Sarjana dari universiti terakreditasi
  • Keterikatan dengan kaedah perakaunan asas dan bahan kuantitatif
  • Penyediaan akademik dalam statistik sangat disyorkan

Kira-kira tiga daripada empat pelajar yang diterima masuk ke program Dua Tahun itu adalah "penukar kerjaya" yang berusaha untuk menyediakan diri mereka lebih baik untuk kerjaya jangka panjang dalam perniagaan.

Kurikulum terintegrasi dengan ketat supaya pelajar belajar menganalisis situasi dari perspektif setiap kawasan berfungsi dalam perniagaan. Pada tahun pertama program, pelajar mengkaji disiplin perniagaan teras. Pada akhir tahun pertama, pelajar boleh memilih dari pelbagai trek konsentrasi yang akan memajukan minat dan prospek masa depan mereka. Program MBA Dua Tahun membolehkan latihan magang musim panas antara tahun pertama dan tahun kedua pengajian.

Gambaran keseluruhan kurikulum dua tahun

Dalam program MBA Dua Tahun, pelajar menghadiri kelas selama empat semester dan menyelesaikan 64 jam kredit. Kelas-kelas ditawarkan pada tahun penuh sepenuh masa, akademik (bermula pada semester kejatuhan).

Pada tahun pertama program, pelajar mengkaji disiplin perniagaan teras. Pada akhir tahun pertama, pelajar boleh memilih dari pelbagai trek konsentrasi yang akan memajukan minat dan prospek masa depan mereka.

Setiap semester terdiri daripada dua modul tujuh minggu, yang memberikan lebih banyak fleksibiliti kepada pelajar dalam memilih kursus untuk memenuhi kepentingan individu, dan juga membolehkan mereka menyusun pilihan tambahan untuk melengkapi pilihan trek kepekatan mereka.

Seminggu Intensif Interterm dalam setiap semester membolehkan pelajar untuk mengikuti kursus pendek untuk memperdalam atau memperluaskan kepakaran mereka atau, apabila digabungkan dengan minggu rehat, membolehkan pelajar belajar di luar negara.

Pelajar dikehendaki menyelesaikan 64 jam kredit.

Program diajar dalam:
English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh The University of Notre Dame, Mendoza College of Business »

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
47,450 USD
- setiap tahun
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date