MBA dua tahun

Umum

Penerangan Program

W hy memilih MBA dua tahun Emory?

Direka untuk memberi anda pendidikan luar biasa yang melengkapkan anda untuk menerajui pasaran yang sentiasa berubah, MBA Dua Tahun disengajakan dalam pendekatan dan memberi tumpuan kepada hasil anda.

 • # 20 Terbaik MBA sepenuh masa (Times Finanical, 2019)
 • $ 155,783 gaji permulaan purata bonus ditambah bonus (kelas 2018)
 • 95% pelajar dengan tawaran pekerjaan dalam tempoh 3 bulan tamat pengajian (kelas 2018)


U niquely Goizueta

The Goizueta MBA adalah satu- satunya program 20 MBA yang menawarkan kelas akademik kelas dunia dan kelas kecil yang direka di bandar global yang dinamik . Dapatkan MBA yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan menerima maklum balas yang berkualiti tinggi, peribadi serta akses kepada Fortune 500s dan perniagaan baru muncul.

T dia terbaik dari semua dunia

Anda tidak perlu berdagang untuk keintiman atau kompromi mengenai pendidikan perniagaan bertaraf dunia. MBA Goizueta menyampaikan kesemua tiga.

Pendidikan perniagaan kelas menengah

Bukan sahaja anda akan belajar dari fakulti yang terkenal di dunia tetapi anda juga akan terlibat dengan kurikulum MBA kelas yang terbaik, fokus kepada pelanggan, dan mendalam. Anda tidak perlu mengambil perkataan kami untuknya. Berita AS

Saya mempunyai persekitaran pembelajaran

Goizueta adalah kecil dengan reka bentuk. Dengan 5 hingga 1 pelajar kepada nisbah fakulti-paling rendah dari mana-mana 25 peringkat MBA program-kami memastikan anda menerima perhatian peribadi yang anda layak di dalam dan di luar kelas. Anda akan menjalin hubungan yang kekal dengan staf fakulti, program dan kerjaya, dan rakan sekelas anda yang akan meningkatkan pengalaman akademik anda dan memperkayakan kerjaya anda.

D ynamic, bandar global

Mengikuti MBA Goizueta anda bermakna akses ke semua Atlanta yang ditawarkan. Dengan syarikat multinasional termasuk The Home Depot, UPS, Coca-Cola, Delta, dan SunTrust yang berpangkalan di Atlanta, ia berada di tangga ketiga di antara negara-negara dengan bandar raya yang paling banyak FORTUNE 500. Tambahkan ke dalam budaya permulaan yang meriah, lapangan terbang tersibuk di dunia, dan seni, hiburan, dan sukan bertaraf dunia-dan anda akan mendapati Atlanta mempunyai lebih banyak tawaran daripada cuaca baik dan pesona selatan.

 • # 20 Terbaik MBA sepenuh masa AS (Financial Times, 2019)
 • 5: 1 pelajar kepada nisbah fakulti, saiz kelas terkecil dari mana-mana MBA sepenuh masa 25 terbaik di Amerika Syarikat
 • Kedudukan # 3 Atlanta di kalangan bandaraya AS dengan ibu pejabat paling banyak 500 (FORTUNE, 2017)


Melangkaui akademik

Kurikulum MBA yang dirancang dan komprehensif kami menawarkan kemahiran menyelesaikan masalah dan kepimpinan untuk memastikan anda "Sedia Satu Hari." Melalui projek yang memberi tumpuan kepada pelanggan , latihan kepimpinan secara langsung dan pendedahan global yang mendalam , anda akan menyesuaikan pengalaman akademik sejajar dengan matlamat profesional dan peribadi anda.

F ront menguatkan teras, opsyen pilihan penuh dimuatkan

Tumpuan kami untuk menyediakan anda untuk kejayaan Hari Satu bermakna anda akan bersedia untuk memukul tanah berjalan tanpa melangkah. Menjelang akhir tahun pertama anda, anda akan memasuki latihan musim panas anda bersenjata dengan alat-alat untuk cemerlang. Menjelang akhir kedua, anda akan bersedia untuk kembali bekerja dengan kakinya dalam persaingan anda.

Ijazah anda akan terus bekerja untuk anda - menjaga kadar semasa anda dan kerjaya anda berkembang.

Pendekatan progresif terhadap struktur program

Dari kelas inti yang dipasangkan ke hadapan untuk kursus pembangunan kerjaya bersepadu anda kepada pelbagai pilihan di seluruh topik, MBA Dua Tahun mempunyai semua yang anda perlukan untuk memastikan momentum anda kukuh.

Kelas teras semester pertama anda disusun dengan kursus kritikal untuk mengembangkan pengetahuan perniagaan yang diperlukan untuk melengkapkan MBA teratas seperti kami. Dari permulaan, anda akan membina wawasan perniagaan yang mantap melalui kursus seperti Data dan Keputusan Analytics, Pemasaran, dan Kewangan. Aktiviti pembangunan karir juga diintegrasikan ke dalam kurikulum, termasuk kursus Pengembangan Profesional yang diajarkan oleh kakitangan Pusat Karier Pengurusan kami. Menyampaikan kandungan kerjaya yang penting selari dengan kursus akademik utama mengajar anda untuk mempraktikkan pembelajaran anda dan mempertajam penghantaran dan keputusan anda.

Sebaik sahaja anda sampai pada semester kedua, anda akan mempunyai set kemahiran yang mantap, yang membuat anda bersedia untuk menangani pilihan yang melengkapkan pembelajaran anda. Memilih dari lebih daripada 90 pilihan bermakna anda mempunyai kawalan penuh terhadap tumpuan anda dalam program yang mempunyai kepakaran dalam bidang yang tak terhitung jumlahnya. Penyediaan ini memberi pendedahan kepada kajian anda dan membolehkan anda menyumbang pada Hari Satu dari latihan dan setiap pekerjaan selepas itu.

 • 90 kursus elektif yang ada
 • 5 pilihan perjalanan antarabangsa yang tersedia setiap tahun
 • 20 kepekatan yang ditawarkan

Faedah program kecil

Asas untuk penukar kerjaya

Membuat perbezaan dalam pendidikan

Pembelajaran eksperimen

Teori bilik darjah adalah kritikal, tetapi ia memerlukan lebih banyak untuk berkembang menjadi pemimpin perniagaan dan pemikir yang serba lengkap. Emory adalah pelopor dalam pembelajaran pengalaman - mengahwini teori dan amalan dengan cara yang membawa kelas ke kehidupan - dan masa depan anda menjadi tumpuan.

Peluang global

Imej untuk Perniagaan Peluang Global bukan mengenai tempat anda hari ini - tentang dunia yang diketuai. Itulah sebabnya setiap program MBA Emory menjadikan perspektif global menjadi ciri utama program. Terokai negara lain, belajar bahasa lain - walaupun bekerja di projek dari seluruh dunia. Mengambil pelajaran secara serius dan akan membawa anda ke peringkat seterusnya.


Keyakinan kerjaya masa lalu

Goizueta secara konsisten berpangkat di antara 10 program MBA teratas untuk pekerjaan * kerana kami mengembangkan perkhidmatan karir kami untuk menyokong tujuan karir individu anda. Sediakan latihan magang sebelum anda menginjakkan kaki di kampus dan bekerjasama dengan jurulatih kerjaya peribadi yang sesuai dengan minat anda. Di Goizueta, anda akan dapati sumber yang tidak ternilai dan alumni yang terlibat untuk menyokong setiap langkah perjalanan kerjaya anda. (* US News

 • Kedudukan # 1 untuk bilangan purata paling rendah tahun paling rendah kepada bayaran balik (3.6, Forbes 2017)
 • $ 155,783 gaji permulaan purata bonus ditambah bonus (kelas 2018)
 • 95% pelajar dengan tawaran pekerjaan dalam tempoh 3 bulan tamat pengajian (kelas 2018)

Rakan kongsi dari permulaan

Di Goizueta, kerjaya anda sentiasa menjadi keutamaan. Kami komited kepada anda dan kerjaya anda sebelum anda menginjakkan kaki di kampus. Dengan bantuan staf Pusat Pengurusan Kerjaya (CMC) kami, fakulti, dan mentor sebaya, anda akan bersedia pada Hari Satu untuk cemerlang dalam program anda serta temubual, latihan, dan kerjaya sepenuh masa anda.

Strategi kerjaya

Sebelum memulakan kelas, CMC akan berpasangan dengan jurulatih kerjaya berdasarkan matlamat kerjaya anda. Anda akan menyelesaikan penilaian diri yang memberikan wawasan yang berharga tentang kekuatan, kelemahan, nafsu, dan pilihan karir yang optimum. Melalui penemuan diri ini, anda mula mendapat maklumat yang diperlukan untuk meneroka pelbagai laluan kerjaya dan menentukan matlamat yang unik kepada anda.

Sebaik sahaja anda tiba di kampus, rakan CMC dengan anda secara individu untuk membangunkan hasil yang diperibadikan, membantu memperbaiki objektif kerjaya, dan kemudian mempersiapkan anda untuk posisi didambakan. Anda akan meneroka bidang minat khusus di pelbagai panel kerjaya dan peristiwa rangkaian. Sambungan ini merentasi industri, bidang, dan fungsi mewujudkan pelbagai peluang untuk anda mengenal pasti kerjaya ideal anda.

Walaupun selepas siswazah, anda akan mendapat akses kepada rangkaian berkuasa kami melalui Perkhidmatan Kerjaya Alumni kami. Di Goizueta, sokongan kami akan membantu anda berjaya seumur hidup.


Kemasukan

Launchpad untuk kejayaan anda

Tahniah pada permulaan laluan anda ke MBA! Di sini anda akan menemui tarikh akhir, langkah permohonan dan maklumat tentang cara membiayai MBA Goizueta anda. Matlamat kami adalah untuk memberikan pemahaman yang mantap tentang apa yang diharapkan apabila memohon kepada Goizueta's Two-Year MBA, supaya anda boleh memulakan esok anda hari ini.

MBA Dua Tahun komprehensif kami bertujuan untuk pelajar yang:

 • Memperolehi ijazah sarjana muda dan mempunyai rekod akademik sarjana yang kukuh
 • Memperolehi sekurang-kurangnya dua tahun pengalaman kerja sepenuh masa pascasiswazah (kecuali memohon kepada program ijazah bersama)
 • Menerima markah kompetitif di GMAT atau GRE dan, untuk penutur Bahasa Inggeris bukan asli, TOEFL, PTE, atau IETLS
 • Datang bersedia untuk membuat sumbangan berharga di dalam kelas
 • Telah menunjukkan keupayaan untuk unggul, memimpin, belajar, dan berkembang

Tarikh akhir permohonan untuk 2018-2019

106372_Skjermbilde2018-12-09kl.17.27.04.png

* Tarikh akhir pilihan untuk pemohon MBA Satu Tahun, pemohon antarabangsa, dan pemohon yang berminat untuk dipertimbangkan untuk mendapatkan biasiswa yang dinamakan

** Tarikh akhir akhir bagi biasiswa merit berdasarkan am

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Business is a vehicle capable of delivering meaningful, lasting impact on society. Embracing this view unlocks our collective ability to innovate in the most important ways on the most pressing topics ... Baca lebih lanjut

Business is a vehicle capable of delivering meaningful, lasting impact on society. Embracing this view unlocks our collective ability to innovate in the most important ways on the most pressing topics. For nearly 100 years, Goizueta Business School has been a training ground for principled leaders and a laboratory for powerful insights. Our history includes an ethos of ethical business, and empowers us all to strive for lifelong progress. By navigating the complex interdependency of business and society, we seek to convene the brightest minds to solve the biggest problems with integrity, ingenuity and grit. This is Goizueta Beyond. Baca Ringkas