MBA di Universiti Hull Business School di GCC

Umum

8 lokasi tersedia

Penerangan Program

Kenapa pilih University of Hull MBA dengan MDCI?

MBA adalah dari Universiti UK yang bertujuan untuk meningkatkan pengetahuan, membina keyakinan dan memperoleh perspektif global sebagai persiapan untuk tanggungjawab pengurusan yang lebih besar atau menjadi pemimpin senior dalam industri.

Dengan kelas yang diajar di Timur Tengah, pelajar dibentangkan dengan program intelektual yang ketat yang bertujuan untuk menyediakan pembelajaran yang disesuaikan dengan keperluan pembangunan semasa dan masa depan, menggalakkan kesedaran diri, kreativiti dan pemikiran kritis.

Kenapa Pilih MBA Eksekutif (EMBA) dari Universiti Hull yang disampaikan oleh MDCI?

Sekarang adalah masa untuk meneroka peluang untuk belajar untuk program Ijazah Sarjana Inggeris di dalam negara, mengapa tidak bercakap dengan MDCI - yang mempunyai pengalaman lebih 25 tahun dan telah membantu lebih dari dua dan setengah ribu graduan di rantau ini.

Kebanyakan syarikat nasional multinasional dan besar di Arab Saudi yang mendapat manfaat dari Pemimpin telah menyelesaikan pengajian MBA Eksekutifnya dengan Universiti Hull.

Klik di sini untuk membaca cerita dari graduan terdahulu kami

Struktur program

Program ini terdiri daripada lapan modul diajar serta disertasi dan reka bentuk penyelidikan dan modul kaedah yang berkaitan.

Contoh modul termasuk: Mengurus Orang, Ekonomi Perniagaan, Pemasaran dan Inovasi, dan Strategi Organisasi.

Struktur penghantaran

Program ini disampaikan selama lebih dari 18 bulan melalui gabungan sesi pengajaran dan sokongan dalam talian.

Setiap modul terdiri daripada tiga hari penuh waktu hubungan dengan pensyarah dan pelajar lain. Selain sesi tatap muka, para pelajar terlibat dalam perbincangan dan penilaian dalam talian yang difasilitasi oleh tutor.

Sesi kediaman berlaku kira-kira setiap enam minggu, bergantung pada hari cuti umum; tidak ada ajaran semasa musim Ramadhan.

Kriteria penyertaan

  • 3 tahun pengalaman kerja diperlukan.
  • Tahap kepujian 2: 2 minimum.

Di samping itu, pelajar yang bahasa pertama tidak Bahasa Inggeris dikehendaki memiliki kelayakan Bahasa Inggeris IELTS 6 atau setara.

* Tertakluk kepada Kelulusan

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

MDCI works in the United Kingdom, Middle East and Africa providing logistical, administration and marketing support for postgraduate academic programmes on behalf of a number of United Kingdom univers ... Baca lebih lanjut

MDCI works in the United Kingdom, Middle East and Africa providing logistical, administration and marketing support for postgraduate academic programmes on behalf of a number of United Kingdom universities. Baca Ringkas
Manama , Muscat , Durham , London , Kuwait City , Doha , Riyadh , Al Khobar + 7 Lagi Kurang

Akreditasi

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited