MBA dalam Transformasi Digital

Umum

Penerangan Program

Mengubah perniagaan dengan inovasi digital

Tidak kira di mana anda berpaling, perniagaan sedang berubah secara radikal melalui pendigitan. Peluang yang baru dan lumayan menunggu para pemula sementara syarikat yang sedang memimpin sekarang sebenarnya terganggu oleh pendatang baru.

Sama ada anda melihat ini sebagai peluang atau cabaran, anda boleh menghadapi situasi ini dengan Transformasi Digital MBA Profesional

Topik-topik baru

Hari-hari ini, pendigitalan, gangguan dan pangkat data besar tinggi pada agenda korporat di mana-mana kerana perubahan pesat itu memberi kesan kepada semua industri. Direka untuk membekalkan anda dengan asas kedua-dua teknologi ini dan pelbagai alat pengurusan, MBA khusus ini akan menjadi kaitan antara pengetahuan pengurusan dan proses pendigitan. Pendekatan ini sangat mudah dan anda dapat menghubungkan apa yang anda pelajari kepada konteks dunia yang semakin digital.

Fleksibiliti tinggi dan pelbagai rangkaian baru

Satu kelebihan dari program ini adalah tahap fleksibiliti yang tinggi sejauh intensiti pembelajaran dan tempoh program yang bersangkutan: Selain memperoleh pemahaman mengenai topik pengurusan umum (Core Business), mungkin untuk menyelesaikan bahagian pengkhususan terlebih dahulu. Sebagai contoh, mereka yang ingin mengambil modul Sains Data pada mulanya, atau telah melakukannya dalam program pendek di WU Executive Academy , kini boleh menggunakannya untuk keseluruhan MBA termasuk teras perniagaan. Struktur ini mengagumkan peluang rangkaian yang ada: anda bukan sahaja akan bertemu dengan rakan-rakan dari MBA, tetapi juga dapat bergaul dengan pakar lain di lapangan. Ini banyak kenalan yang berbeza sangat berharga daripada perspektif kerjaya.

Kandungan

Program MBA ini melibatkan 4 bahagian pusat

  • sebuah "Core Business"
  • "Sains Data" (program 12 hari)
  • "Transformasi Digital" (4 hari)
  • dan satu pilihan.

Anda boleh mempengaruhi kandungan MBA anda dengan memilih dari pelbagai tawaran; sesetengah modul mempunyai fokus pemanduan strategi, sementara yang lain adalah lebih teknikal. Contoh-contoh semasa termasuk "Perniagaan Transformasi Blockchain", "Reka Bentuk Organisasi", "Penglihatan Strategik", atau "Tadbir Urus Data".

Di samping itu, anda boleh memilih masa beberapa modul anda dan dengan itu mempengaruhi intensiti dan tempoh MBA anda.

Kepakaran yang berkaitan dengannya

MBA ini akan menyediakan anda dengan serta-merta kepakaran dan alat utama yang berkaitan. Ini membolehkan anda mempunyai pandangan jauh lebih baik strategik dan melaksanakan apa yang anda ketahui dengan berkesan ketika kembali ke pekerjaan anda.

Kumpulan sasaran

  • Penganalisis data yang bercita-cita untuk kedudukan pengurusan
  • Pakar dari bidang teknikal, yang ingin memperdalam kemahiran kepimpinan mereka dan mendapat pemahaman yang baik mengenai topik pengurusan umum.
  • Pengurus yang berjaya yang melihat masa depan mereka dalam bidang digitalisasi dan sains data dan yang ingin memperoleh kepakaran yang diperlukan.
  • Eksekutif yang ingin memperdalam dan mengemas kini pengetahuan mereka melalui program MBA.
Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The WU Executive Academy, the business school of the Vienna University of Economics and Business (WU) brings more than 100 years of experience and an excellent reputation to the field of executive edu ... Baca lebih lanjut

The WU Executive Academy, the business school of the Vienna University of Economics and Business (WU) brings more than 100 years of experience and an excellent reputation to the field of executive education. Thus it belongs to the leading business universities worldwide. The executive education portfolio of the WU Executive Academy includes MBA and Master of Laws programs, university certificate programs, custom programs and open programs. In recent years, the WU Executive Academy has become one of the leading providers in Central and Eastern Europe. Baca Ringkas