MBA dalam Tenaga dan Kemampanan

Umum

18 lokasi tersedia

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Pengurusan Tenaga adalah fungsi perancangan dan operasi pengeluaran tenaga dan unit penggunaan tenaga. Seorang pengurus tenaga bertanggungjawab untuk pemuliharaan sumber, perlindungan iklim, dan penjimatan kos. Tenaga Lestari adalah tenaga yang memenuhi keperluan generasi sekarang tanpa menjejaskan keupayaan generasi akan datang untuk memenuhi keperluan mereka sendiri. Tenaga yang mampan adalah mencari sumber sumber tenaga yang boleh diperbaharui dan diperbaharui yang memperbaharui dirinya, dan bukan sumber yang boleh habis. Pathway Pengkhususan dalam Tenaga dan Kemampanan direka untuk pemilik perniagaan dan pengurus tenaga yang dalam melaksanakan atau menguruskan tenaga lestari untuk organisasi mereka. Pathway Pengkhususan dalam Tenaga dan Kemapanan akan memberi tumpuan kepada pengurusan tenaga, sumber tenaga alternatif, peralihan tenaga, teknologi lestari dan ekonomi, keseimbangan dan penyimpanan tenaga, persekitaran perundangan dan pengawalseliaan perniagaan tenaga.

Satu tahun MBA (Sarjana Pentadbiran Perniagaan) dalam Tenaga dan Kelestarian adalah program komprehensif yang direka untuk profesional yang ingin mencapai pengetahuan dalam pengurusan tenaga dan tenaga yang mampan. Selepas tamat program, para pelajar akan dianugerahkan ijazah lepasan ijazah dalam Tenaga dan Kemampanan dari Cambridge International Qualifications, UK dan MBA dalam Tenaga dan Kemapanan dari Universidad Catolica de Murcia, UCAM.

Pelajar-pelajar yang mendaftar dengan MBA dalam Tenaga dan Kelestarian akan melaksanakan modul penting mengenai Resources International Manusia, Strategic Change Management, Pengurusan Strategik dan Kepimpinan dan Pengurusan Operasi dan modul khusus dalam Pengurusan Tenaga, Pengurusan Tenaga Lestari dan 21 st Century Globalisasi dalam Bahagian Pertama manakala di Bahagian kedua para pelajar akan mengambil modul mengenai Sosio-Ekonomi - Persekitaran Undang-Undang dan kerja tesis.

Program Persijilan Dual UCAM - CIQ

Program MBA pensijilan dwi dalam Tenaga dan Kemampanan di ESBF akan difasilitasi oleh fakulti terkenal dengan pengalaman selama puluhan tahun dalam domain. Semasa program ini, pelajar akan didedahkan kepada kajian kes khusus industri, simulasi perniagaan, dan extempore. Semua pelajar yang mendaftar untuk program MBA akan mempunyai akses ke perpustakaan Exeed School of Business and Finance , akses Ebrary dengan 1000s jurnal dan buku, lawatan pemimpin industri tetap dan pameran kerjaya

Semasa program ini, pelajar boleh menyertai kelab sukan, kelab keusahawanan, dan kelab pembangunan profesional. Sebagai sebahagian daripada program ini, pelajar akan melawat pusat inovasi, organisasi besar, pemecut dan pemula yang menjanjikan di rantau UAE. Pelajar juga mempunyai pilihan untuk menghadiri pameran kerjaya syarikat dengan penyertaan daripada syarikat terbaik UAE. Selepas tamat program, pelajar itu mempunyai pilihan menghadiri konvokesyen universiti di kampus UCAM, Murcia, Sepanyol.

Bengkel Kepimpinan London

Semua pelajar yang menyiapkan bahagian pertama program ini akan pergi ke bandar London, United Kingdom untuk mengambil bengkel kepimpinan intensif dan lawatan perindustrian.

Mengenai UCAM (Universidad Catolica de Murcia) - Universiti Katolik Murcia

UCAM adalah sebuah universiti yang mempunyai kecemerlangan yang berpusat di Murcia, Sepanyol. Bermula pada tahun 1995, UCAM mempunyai pangkalan pelajar aktif sebanyak 21,000 pelajar dan mempunyai staf akademik lebih daripada 1000. Program MBA di UCAM, Murcia, Sepanyol diiktiraf oleh ANECA dan universiti itu adalah anggota ENQA, Universia, dan EUA. UCAM mempunyai rangkaian perkongsian strategik lebih daripada 300 universiti termasuk Stanford, Universiti Nasional Singapura dan Universiti Teknologi Nasional. UCAM mempunyai perkongsian strategik korporat dengan pemimpin industri termasuk Coca Cola, Microsoft, Soft dan SAP. Pertimbangkan sebagai Universiti sukan, UCAM mempunyai lebih daripada 20 Olimpik sebagai alumni.

Mengenai CIQ

Kualifikasi Cambridge International adalah badan pemberian antarabangsa berdasarkan United Kingdom. CIQ menganugerahkan para profesional di seluruh dunia tentang pengurusan dan teknologi dan mempunyai perkongsian kemajuan dengan universiti terkenal di seluruh dunia. CIQ adalah ahli Persatuan Eropah bagi Jaminan Kualiti di Pengajian Tinggi dan program CIQ diiktiraf oleh TQUK dan NCFE. CIQ juga merupakan rakan pembelajaran korporat lebih daripada 100 organisasi di seluruh dunia.

Garis Panduan Program - Bahagian A

Bahagian A terdiri daripada enam modul di mana empat modul teras manakala dua adalah modul khusus. Enam modul akan dihantar dalam tempoh enam bulan. Semua pelajar yang melengkapkan bahagian A akan mencapai 40 ECTS yang bersamaan dengan 120 Kredit UK.

  • Pengurusan Sumber Manusia Antarabangsa
  • Pengurusan Perubahan Strategik
  • Pengurusan Strategik dan Kepimpinan
  • Pengurusan Operasi
  • Pengurusan Tenaga dan Pengurusan Tenaga Lestari
  • 21 st Century Globalisasi

Garis Panduan Program - Bahagian B

Bahagian B terdiri daripada modul mandatori dan kerja tesis. Bahagian B akan bertahan selama enam bulan dan semua pelajar akan menyelesaikan bahagian A dan Bahagian B akan dianugerahkan ijazah dalam MBA dalam Tenaga dan Kemampanan dari UCAM Sepanyol dan akan mencapai 60 ECTS (Sistem Pemindahan Kredit Eropah) yang bersamaan dengan 180 kredit UK.

  • Sosioekonomi - Persekitaran Undang-Undang
  • Tesis kerja

Penghantaran - Dalam Talian:

Program ini akan disampaikan menerusi sistem pembelajaran dalam talian seni dan semua pelajar akan mendapat akses ke jurnal dan buku antarabangsa. Semua program akan dihantar oleh fakulti antarabangsa dan pelajar boleh menghadiri kuliah secara langsung dari fakulti antarabangsa kanan dengan log masuk sistem. Semua sesi akan direkodkan dan para pelajar dapat mendengar ceramah di waktu luang. LMS mempunyai pilihan untuk keraguan sesi penjelasan dan aktiviti bilik darjah dalam talian. Kelas-kelas akan diadakan dua kali seminggu (Ahad dan Selasa) selama tiga jam setiap satu.

Penghantaran - Bilik Darjah:

Bagi pelajar yang ingin menghadiri sesi kelas, Exeed School of Business and Finance akan memudahkan sesi kelas setiap hari Jumaat di kampusnya di Sharjah, Emiriah Arab Bersatu. Semua sesi akan disampaikan oleh fakulti kanan. Semua pelajar juga akan mendapat akses kepada keadaan sistem pembelajaran seni yang mempunyai pilihan untuk memuat naik tugasan dan bahan rujukan dan jurnal.

Penyerahan dan Penilaian:

UCAM - ESBF mengikuti pendekatan taksiran berasaskan tugasan dan pelajar perlu menghantar tugasan selepas setiap modul.

Biasiswa:

Untuk menggalakkan pembelajaran berterusan dan menyokong pendidikan untuk semua, UCAM - ESBF menawarkan biasiswa untuk profesional yang bekerja. Pelajar boleh mendapatkan biasiswa sehingga 20% berdasarkan pencapaian akademik dan profil kerja.

Dokumen untuk penilaian:

Semua pelajar yang berminat menyertai program UCAM - ESBF boleh mendapatkan pencalonan mereka yang dinilai dengan mengemukakan dokumen mereka termasuk salinan sijil pendidikan terkini, resume dan salinan pasport kepada info@esbfedu.com

Pengambilan:

UCAM - ESBF mengikuti pengambilan modular / putaran dan pelajar boleh mengambil kemasukan pada permulaan setiap modul. Untuk sokongan kemasukan mel pertanyaan anda ke info@esbfedu.com

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Exeed School of Business and Finance is an institution of higher learning based out of UAE, to bring in the quality education of American institutes of higher learning and British Institutes of higher ... Baca lebih lanjut

Exeed School of Business and Finance is an institution of higher learning based out of UAE, to bring in the quality education of American institutes of higher learning and British Institutes of higher learning. Located in Sharjah, Exeed facilitates executive education, higher education and professional certifications to the professionals from various parts of the world through classroom sessions and also through its state of the art virtual learning campus known as EXEEDx School. Baca Ringkas
Sharjah , Sharjah , Oman Online , Arab Saudi Online , Singapura Online , Bahrain Online , India Online , Dubai , Kanada Online , Nigeria dalam talian , Mumbai , Bengaluru , Abu Dhabi , Malaysia Online , London , Riyadh , Jeddah , Dammam , Al Ain + 18 Lagi Kurang