MBA dalam Teknologi Maklumat

Umum

3 lokasi tersedia

Penerangan Program

MBA dalam Teknologi Maklumat

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (Pengurusan Maklumat) Dianugerahkan oleh UCAM, Sepanyol

MBA dalam Pengurusan Maklumat telah direka untuk menampung keperluan yang semakin meningkat dan unik untuk profesional maklumat yang memahami konfluasi pelbagai isu organisasi di beberapa bidang. MBA ini membolehkan pelajar mengambil kerjaya mereka dalam pelbagai arah seperti arkitek rangkaian komputer, pengaturcara komputer, penganalisis sistem komputer, pentadbir pangkalan data, penganalisis keselamatan maklumat, arkitek maklumat, pemaju web. Organisasi menyedari bahawa teknologi berubah dalam masa beberapa saat, oleh itu banyak organisasi sentiasa mencari pakar pengurusan maklumat.

MBA ini adalah program pensijilan dwi yang terdiri daripada Tahap 7 Diploma dalam Pengurusan Perniagaan yang dianugerahkan oleh NCC, UK dan MBA (top-up) yang diberikan oleh Plymouth University, UK yang diiktiraf di seluruh dunia sebagai kelayakan utama dalam bidang pengurusan perniagaan .

Sorotan utama program ini:

 • Pensijilan Dual
 • Mendapatkan MBA berprestij dari Universiti Inggeris terkemuka
 • Penghantaran fleksibel oleh fakulti pakar dari Universiti Plymouth
 • Kajian dari mana-mana lokasi di seluruh dunia
 • Disokong oleh sumber pembelajaran dalam talian
 • Akses kepada e-perpustakaan Universiti Plymouth
 • Pilihan tiga tarikh permulaan: September, Januari atau Mac / April untuk bahagian atas

Bahagian 1 - Peringkat 7 Diploma Pengurusan Perniagaan (L7DBM)

 • Kelayakan Gred 7 Diploma Pengurusan Perniagaan (RQF) (L7DBM) direka untuk pelajar yang merupakan graduan atau pengurus yang berpengalaman dan ingin mengembangkan lagi kerjaya dalam pengurusan.
 • Pelajar akan didedahkan kepada pelbagai isu kontemporari yang akan membolehkan mereka mengembangkan kemahiran kritikal, analitik dan teknikal yang diperlukan untuk kedudukan pengurusan kanan. Kelayakan ini juga akan membangunkan kemahiran akademik, yang diperlukan untuk melanjutkan pengajian di peringkat pasca siswazah.
 • Pendidikan NCC diiktiraf untuk menganugerahkan Tahap 7 Diploma Pengurusan Perniagaan (RQF) oleh Ofqual (Pejabat Kelayakan dan Peraturan Peperiksaan) di England. Nombor rujukan kelayakan Ofqual ialah 600/0365/0

Modul

Pelajar perlu mengkaji lapan unit teras berikut:

 1. Pengurusan Maklumat dan Pengetahuan - pertimbangkan penggunaan maklumat dan pengetahuan yang berkesan oleh pengurus dalam organisasi dan teknologi yang digunakan untuk mengurus, menangkap dan memperolehi ini.
 2. Strategi Pemasaran Antarabangsa - liputan pelbagai isu kontemporari dalam pemasaran strategik dengan tumpuan utama pada dimensi budaya antarabangsa.
 3. Pengurusan, Kawalan dan Akauntabiliti untuk Sumber Kewangan- mempertimbangkan tanggungjawab pengurus untuk sumber kewangan di bawah kendali mereka dan memperkenalkan teknik kawalan dan pengurusan.
 4. Menguruskan Orang dalam Organisasi - mengkaji beberapa tema kontemporari yang berkaitan dengan pengurusan orang. Pendekatan tematik terhadap subjek ini membangkitkan kesedaran tentang konsep dan teori yang menyokong kelakuan organisasi dan pengurusan sumber manusia.
 5. Kaedah Penyelidikan - membangunkan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan oleh pengurusan kanan dan untuk penyelidikan akademik yang lebih lanjut termasuk pemikiran kritikal dan kreatif, menyelesaikan masalah kompleks, membuat keputusan dan kemahiran penyelidikan.
 6. Kemahiran Kajian untuk Pembelajaran Siswazah - menyediakan kemahiran dan pengetahuan penting yang diperlukan untuk belajar di peringkat pasca siswazah. Modul ini direka untuk menyokong kajian dalam unit-unit lain kelayakan dan untuk membangunkan kemahiran yang boleh dipindahmilik berguna pada peringkat pengurusan.
 7. Pengurusan Strategik - menumpukan kepada analisis strategik dengan menggunakan satu set teknik analisis untuk pemahaman yang lebih baik / lebih baik, sehingga mempengaruhi kedudukan syarikat dalam pasaran yang sebenarnya dan potensial.
 8. Pengurusan Operasi Strategik - membangunkan kefahaman dan keupayaan untuk menilai secara kritis membuat keputusan, yang berkaitan dengan pengurusan operasi dalam sektor pembuatan dan perkhidmatan.

Pelajar yang telah menamatkan Pendidikan NCC Peringkat 7 mereka dalam Pengurusan Perniagaan (L7DBM) boleh maju ke MBA (top-up) yang dianugerahkan oleh Plymouth University . NCC Education telah mendapat persetujuan dengan Universiti Plymouth yang membolehkan pemegang NCC Edu L7DBM ke peringkat disertasi akhir yang membolehkan pilihan pantas untuk melengkapkan MBA. Tujuan keseluruhan program ini adalah untuk membina pembelajaran untuk membangunkan dalam pengurus dan pengurus berpotensi kemampuan untuk menerapkan pengetahuan dan pemahaman mereka tentang perniagaan dan pengurusan dalam persekitaran yang rumit dan berubah untuk membangunkan kajian berasaskan penyelidikan untuk menyiasat perniagaan yang hidup, kompleks atau isu pengurusan atau menjalankan kajian teoritis kritikal mengenai masalah perniagaan atau pengurusan semasa.

Bahagian 2 -MBA (Top-up)

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (Pengurusan Maklumat)

 • MBA ini merupakan program 'top-up' yang direka khusus untuk pemegang Diploma Pascasarjana dalam bidang perniagaan atau pengurusan, yang membolehkan anda 'mengetengahkan' pengajian anda untuk mendapatkan anugerah MBA penuh. Penilaian program adalah berasaskan projek dan disokong melalui pengawasan pakar dan pembelajaran dalam talian - ia boleh dipelajari dari mana-mana lokasi di seluruh dunia.MBA Project (STO712) 60 kredit

Program Hasil Belajar yang Dihadapi

1. Pengetahuan dan pemahaman

Pada graduan penyelesaian yang berjaya sepatutnya telah dibangunkan:

 • Kedalaman pengetahuan dan pemahaman bagaimana pasukan kontekstual memberi kesan terhadap organisasi dan pengurusan
 • Pengetahuan dan pemahaman pendekatan metodologi penyelidikan yang sesuai, teknik pengumpulan data dan kaedah analisis

2. Kemahiran kognitif dan intelektual

Pada graduan penyelesaian yang berjaya sepatutnya telah dibangunkan:

 • Kemahiran berfikir kritis, mengkaji dan menganalisis kritikal kesusasteraan yang relevan yang disokong oleh bukti
 • Keupayaan untuk menunjukkan tumpuan strategik dalam menilai bukti penyelidikan

3.Ke dan kemahiran yang boleh dipindahkan

Apabila berjaya diselesaikan, graduan sepatutnya telah membangunkan keupayaan untuk:

 • Mengendalikan penyelidikan selaras dengan keperluan etika amalan terbaik
 • berkomunikasi maklumat yang kompleks dengan jelas dan membangunkan kesimpulan dan cadangan yang sepatutnya

4. Kemahiran berkaitan dengan pekerjaan

Pada graduan penyelesaian yang berjaya sepatutnya telah dibangunkan:

 • Keupayaan untuk menilai penyelesaian alternatif kepada masalah dan membangunkan hujah, cadangan dan penyelesaian persuasif
 • Keupayaan untuk mencerminkan amalan perniagaan dan pengurusan

5. Kemahiran praktikal

Pada graduan penyelesaian yang berjaya sepatutnya telah dibangunkan:

 • Keupayaan untuk bekerja secara bebas untuk merekabentuk dan mengurus projek dan memenuhi objektif dalam jangka masa yang ditetapkan;
 • Keupayaan untuk menerapkan proses penyelidikan dan penemuan dalam konteks praktikal dan membangunkan kemahiran menyelesaikan masalah asal

Program ini tidak mempunyai pengajaran kelas yang mengapa tidak perlu pelajar melawat Plymouth. Walau bagaimanapun, penyelia dan pelajar mungkin ingin mengatur pertemuan penyeliaan secara bersemuka di Plymouth jika sesuai. Pelajar juga boleh mengakses kemudahan / sumber Universiti semasa lawatan untuk menyokong kajian mereka. Walau bagaimanapun, lawatan ke Plymouth akan tertakluk kepada status imigresen / visa. Sistem buku log digunakan untuk memantau kemajuan pelajar dan memastikan tahap hubungan yang sesuai antara pelajar dan penyelia dikekalkan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Westford is an educational institution established in UAE and have robust presence in UK, Middle East, India and South Africa with an aim to provide highly reputed and advanced UK and European based ... Baca lebih lanjut

Westford is an educational institution established in UAE and have robust presence in UK, Middle East, India and South Africa with an aim to provide highly reputed and advanced UK and European based qualifications and management training to the aspiring communities living in Asia, Africa and the Middle East. Our qualifications are authenticated and accredited by the renowned accredited academic awarding bodies, colleges and universities from the UK. We offer internationally recognized undergraduate and post graduate programs that will enable our students to outshine and excel in their preferred arenas and augment their pursuit for excellence in their chosen career or higher education. Baca Ringkas
Sharjah , Lagos , United Arab Emirates Online , Cape Town , Kuwait City , Riyadh , Johannesburg , Dammam , Bahrain Online , Accra , Toronto , Dubai , Kanada Online , Nigeria dalam talian , Toronto , Cape Town , Abu Dhabi , Malaysia Online , Amman , UK Online + 19 Lagi Kurang