MBA dalam Perniagaan Antarabangsa

Umum

4 lokasi tersedia

Penerangan Program

Mengenai

Semua lokasi Schiller International University sangat sesuai untuk program siswazah dalam Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa. Mereka menawarkan akses kepada ibu pejabat serantau dan dunia bagi banyak syarikat multinasional. Kekayaan maklumat yang terdapat di perpustakaan awam, kedutaan, komisi tinggi, dan pelbagai organisasi antarabangsa memberi sumbangan penting kepada program pengajian Schiller International University dalam perniagaan.

Selain itu, mendapatkan ijazah MBA dalam talian Perniagaan Antarabangsa akan membolehkan anda pilihan yang fleksibel untuk mengambil kelas dari mana-mana, pada bila-bila masa!

Kerja kursus untuk Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan menekankan aspek terperinci:

  • Pemasaran antarabangsa
  • Psikologi pemasaran
  • Pengurusan
  • Kewangan
  • Ekonomi
  • Keadaan bahasa, sosial, ekonomi, dan politik
  • Pentadbiran perniagaan

Terdapat keperluan yang lebih tinggi untuk para eksekutif yang dapat menavigasi kepentingan kepentingan syarikat multinasional ketika berurusan dengan pelanggan dan pembekal antarabangsa. Dengan pendidikan yang tepat, anda boleh menjadi sebahagian penting dari pasukan perniagaan.

45 program kredit yang membawa kepada ijazah MBA dalam Perniagaan Antarabangsa boleh diselesaikan dalam tempoh minimum 15 bulan. Pelajar boleh memindahkan dari satu kampus ke yang lain dan menyelesaikan keperluan gelar mereka. Pelajar dengan ijazah Sarjana Muda dalam bidang lain mungkin perlu mengikuti kursus persiapan MBA. Program ini juga boleh diselesaikan dalam talian.

110279_110186_grad2015_11.jpg

Kemasukan

Penyiapan salah satu daripada berikut: ijazah Sarjana Muda Sains (BS) dalam bidang Pentadbiran Perniagaan, atau yang bersamaan; ijazah Sarjana Muda, atau yang setaraf dengan major dalam kajian perniagaan atau ekonomi, dengan syarat kursus teras di bidang berikut telah diselesaikan: Ekonomi, Statistik, Undang-Undang Perniagaan, Pemasaran, Pengurusan, dan Perakaunan; atau ijazah Sarjana Muda, atau yang setaraf dengannya, dalam bidang bukan perniagaan, diikuti dengan diploma pascasiswazah dalam perniagaan, yang memenuhi syarat program persiapan MBA di Schiller atau yang setara di tempat lain; atau kursus teras sarjana atau siswazah dalam bidang yang disenaraikan di atas.

110270_110204_SchillerParis_27Nov2014_BertrandOrsal_StageImage_51_6310.jpg

Keperluan Pengijazahan

Kredit minimum semester 45 pada peringkat siswazah terdiri daripada kursus yang disenaraikan seperti berikut dengan IPK 3.0 atau lebih tinggi. Pelajar siswazah juga mesti berjaya menyelesaikan tesis tuan sarjana yang komprehensif. Graduan MBA dalam program Perniagaan Antarabangsa akan dapat:

1. Memohon kemahiran dan amalan perniagaan umum ke pasaran antarabangsa.
2. Menunjukkan kemahiran komunikasi yang diperlukan dalam persekitaran perniagaan hari ini.
3. Menunjukkan keupayaan untuk bekerjasama dengan orang lain di tempat kerja.
4. Menyelidiki dan menganalisis data sekunder yang berkaitan dengan persekitaran perniagaan antarabangsa.

Ditawarkan di kampus berikut:
Tampa Bay, Heidelberg, Madrid, Paris

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Since its founding four decades ago, Schiller International University has prepared men and women for leadership, government and service roles in countless countries. Schiller’s global heritage, inter ... Baca lebih lanjut

Since its founding four decades ago, Schiller International University has prepared men and women for leadership, government and service roles in countless countries. Schiller’s global heritage, international programs, cosmopolitan locations and experienced faculty continue to attract students from around the world. Baca Ringkas
Paris , Heidelberg , Madrid , Largo , Tampa + 4 Lagi Kurang