Misi

Program ini bertujuan untuk pelajar dengan campuran dinamik isu kontemporari yang mempengaruhi Perbankan, Pentadbiran Cukai, dan Kewangan. Pendekatan sememangnya sesuai untuk sebuah negara yang berusaha mencari tempat di kalangan ekonomi sedang pesat membangun.

Objektif

Objektif utama kursus ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang sedia ada yang menghubungkan teori untuk berlatih di lapangan. Ia juga bertujuan untuk melatih pelajar yang kompeten dalam mengendalikan kedudukan kewangan dan kewangan lain di kedudukan pengurusan peringkat pertengahan dan atas dalam ekonomi.

Syarat Kemasukan

Setiap calon yang ingin masuk ke dalam program MBA 2 tahun mestilah mempunyai sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana Muda (dalam mana-mana bidang) dengan sekurang-kurangnya Kepujian Kelas Kedua (tanda lulus 50%), atau kelayakan yang setara yang diiktiraf oleh Majlis Universiti.

Calon-calon yang mempunyai kelayakan lain yang tidak disifatkan setaraf mungkin diperlukan untuk mengambil kursus sarjana dan / atau lepasan tambahan yang dianggap relevan oleh Jabatan. Kemasukan calon-calon tersebut hendaklah disahkan tertakluk kepada kejayaan yang berjaya di kursus tambahan yang diperlukan.

Masa Depan, Kerjaya dan Peluang Pekerjaan

Selepas tamat pengajian, graduan MBA akan menduduki kedudukan menengah dan kanan dalam mana-mana organisasi perniagaan, baik dalam sektor awam dan swasta serta NGO kebangsaan dan antarabangsa.

Bayaran

Yuran tuisyen setahun ialah 2,024,500F CFA untuk Cameroon dan 4,039,500 F CFA untuk pelajar asing.

Program diajar dalam:
English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Catholic University Of Cameroon »

Tarikh Akhir Kemaskini July 25, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Feb 2020
Duration
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019, Feb 2020
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019, Feb 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date