MBA dalam Pengurusan Teknologi Maklumat

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Mengenai

Program MBA dalam Pengurusan Teknologi Maklumat direka untuk memenuhi permintaan pasaran yang semakin meningkat untuk profesional pengurusan IT. Pelajar mesti melengkapkan sejumlah 15 kursus, termasuk tujuh kursus teras MBA, dua kursus elektif, dan enam kursus IT. Program MBA dengan tumpuan dalam Pengurusan Teknologi Maklumat boleh diselesaikan dalam dua semester dan satu sesi musim panas.

Trend terkini dalam teknologi telah meningkatkan permintaan untuk profesional teknologi maklumat. Program Pengurusan Teknologi Maklumat menekankan pengurusan sistem maklumat, pengurusan pangkalan data, rangkaian komunikasi, pengurusan projek, perdagangan elektronik, analisis sistem, dan reka bentuk. Pelajar akan bersedia untuk jawatan dalam pengurusan syarikat antarabangsa dan perusahaan lain yang berkaitan dengan perdagangan elektronik, keselamatan maklumat, integrasi sistem dan penggunaan strategik teknologi digital dan elektronik dalam perniagaan.

Notis kepada pelajar dan calon pelajar: Program Teknologi Maklumat - Program Sarjana di Kampus Tampa telah diletakkan di atas sebab-sebab pencapaian pelajar oleh pensyarah mereka, Majlis Akreditasi untuk Kolej dan Sekolah Bebas (ACICS), kerana bahan tidak mematuhi standard kadar pengekalan sebanyak 60%.

Program MBA khusus ini direka untuk memenuhi permintaan pasaran yang semakin meningkat bagi para profesional pengurusan IT. Pelajar mesti melengkapkan sejumlah 15 kursus termasuk 6 kursus IT yang tertumpu. 45 program kredit yang membawa kepada ijazah MBA dalam Pengurusan Teknologi Maklumat boleh diselesaikan dalam tempoh minimum 15 bulan. Pelajar boleh memindahkan dari satu kampus ke yang lain dan menyelesaikan keperluan gelar mereka. Pelajar dengan ijazah sarjana muda dalam bidang lain mungkin perlu mengikuti kursus persiapan MBA. Program ini juga boleh diselesaikan dalam talian.

Kemasukan

Kemasukan memerlukan ijazah Sarjana Muda atau bersamaan dalam pentadbiran perniagaan. Penyelesaian ijazah Sarjana Muda atau setaraf dalam bidang yang berkaitan, seperti ekonomi, termasuk kursus teras berikut: Mikroekonomi, Statistik, Undang-Undang Perniagaan, Pemasaran, Pengurusan, dan Perakaunan. Program ijazah Sarjana Muda mesti merangkumi kerja kursus akademik yang lengkap dengan gred "C" atau lebih tinggi dalam bidang statistik dan / atau perakaunan. ** Nota: Pelajar yang belum menamatkan kursus prasyarat yang diperlukan akan mengambil kursus Pra-syarat MBA.

110271_110185__MG_1254.jpg

Keperluan Pengijazahan

Sebagai tambahan kepada syarat kelulusan untuk semua pelajar siswazah, calon MBA dalam bidang Pengurusan Teknologi Maklumat mestilah menyelesaikan sekurang-kurangnya 45 semester kredit di peringkat siswazah yang terdiri daripada kursus yang disenaraikan seperti berikut dengan IPK 3.0 atau lebih tinggi. Pelajar siswazah juga mesti berjaya menyelesaikan tesis tuan sarjana yang komprehensif.

Graduan MBA dalam program Pengurusan Teknologi Maklumat akan dapat:

  1. Membangun dan mengetuai pasukan orang teknikal ke arah pencapaian matlamat yang telah ditetapkan, dan menguruskan pembangunan produk mereka.
  2. Kenal pasti cara teknologi boleh digunakan untuk menyelesaikan masalah yang sedia ada dan baru atau yang dijangkakan.
  3. Teknologi memanfaatkan untuk merealisasikan matlamat dan peluang pengurusan strategik.
  4. Memastikan kualiti maklumat serta nilainya kepada mereka yang akhirnya akan menggunakannya untuk membuat keputusan.
  5. Berfikir, tulis dan bercakap dengan cogently dan persuasively tentang kerja yang sedang dijalankan atau dijangkakan dengan rakan sekerja, pengguna akhir dan kepimpinan korporat, dan mendengar dengan teliti terhadap maklum balas.

Ditawarkan di kampus berikut:
Tampa Bay, Heidelberg, dan Dalam Talian

110279_110186_grad2015_11.jpg

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Since its founding four decades ago, Schiller International University has prepared men and women for leadership, government and service roles in countless countries. Schiller’s global heritage, inter ... Baca lebih lanjut

Since its founding four decades ago, Schiller International University has prepared men and women for leadership, government and service roles in countless countries. Schiller’s global heritage, international programs, cosmopolitan locations and experienced faculty continue to attract students from around the world. Baca Ringkas
Paris , Heidelberg , Madrid , Largo , Tampa + 4 Lagi Kurang