Misi

Misi utama program ini adalah untuk melatih dan melengkapi pengurus sumber manusia dengan pengetahuan dan kemahiran yang membolehkan mereka memainkan peranan aktif dan strategik dalam proses perniagaan secara keseluruhan dengan merancang sistem dan prosedur HR, yang sejajar dengan keutamaan dan perniagaan syarikat objektif.

Objektif

Objektif program ini adalah untuk:

  1. Sediakan pelajar dengan pengalaman dan pengetahuan yang diperlukan untuk kerjaya peringkat pertengahan dan peringkat atas pengurusan dan pembangunan sumber manusia.
  2. Sediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk bekerja dengan berkesan dengan sumber manusia untuk meningkatkan sumbangan semua pekerja kepada keberkesanan organisasi

Syarat Kemasukan

Setiap calon yang ingin masuk ke program MBA 2 tahun mestilah mempunyai sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana Muda (dalam mana-mana bidang) dengan sekurang-kurangnya Kepujian Kelas Kedua (tanda lulus 50%), atau kelayakan yang setara yang diiktiraf oleh Majlis Universiti
Calon-calon yang mempunyai kelayakan lain yang tidak disifatkan setaraf mungkin diperlukan untuk mengambil kursus sarjana dan / atau lepasan tambahan yang dianggap relevan oleh Jabatan. Kemasukan calon-calon tersebut hendaklah disahkan tertakluk kepada kejayaan yang berjaya di kursus tambahan yang diperlukan.

Masa Depan, Kerjaya, dan Pekerjaan

Selepas tamat pengajian, graduan MBA akan menduduki kedudukan menengah dan kanan dalam mana-mana organisasi perniagaan, baik dalam sektor awam dan swasta serta NGO kebangsaan dan antarabangsa.

Bayaran

Yuran tuisyen setahun ialah 2,024,500F CFA untuk Cameroon dan 4,039,500 F CFA untuk pelajar asing.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Catholic University Of Cameroon »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Feb 2020
Sep 2020
Duration
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Feb 2020, Sep 2020
Tarikh tutup permohonan

Feb 2020, Sep 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date