MBA dalam Pengurusan Rantaian Bekalan Antarabangsa

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Bidang rantaian bekalan menyaksikan perubahan dan pertumbuhan pesat pada masa kini. Teknologi baru dan peningkatan IT seperti AI, blockchain, robotik, pembelajaran mesin, dan pengkomputeran awan membentuk industri logistik dan pengurusan rantaian bekalan serta kehidupan kita.

Bukan masalah bahawa sektor pengurusan rantaian bekalan dijangka mencapai $ 24.532 bilion pada tahun 2025, tumbuh pada kadar pertumbuhan tahunan kompaun 9.7% dari 2018 hingga 2025 menurut Allied Market Research. Semua perkembangan ini diterjemahkan menjadi peningkatan dan kos penyampaian perkhidmatan yang lebih rendah, ditambah dengan peningkatan kebolehpercayaan perkhidmatan. Tidak diragukan lagi, industri logistik dan rantaian bekalan tidak sama dengan satu dekad yang lalu dan masih melihat perubahan pesat di semua sektor. Itulah sebabnya mengapa teknologi tidak dianggap sebagai kelebihan pasaran bagi syarikat yang paling mahir dalam teknologi, tetapi standard pada tingkat umum. Oleh itu, penting bagi pemain utama sektor ini untuk menjangka bagaimana inovasi terbaru akan mempengaruhi rantaian bekalan mereka dan memanfaatkan teknologi baru dengan sewajarnya.

Dengan mengikuti MBA berganda yang diiktiraf ini, para pelajar akan mendapat akses ke pendidikan yang boleh dipercayai dan praktikal dalam bidang pengurusan rantaian bekalan dan menyiasat perkembangan dan teknologi terkini, dengan tujuan untuk dapat menggunakan dan menerapkannya secara sedar dalam kehidupan profesional mereka.

142893_pexels-photo-2422288.jpeg

Kurikulum Program

 1. Strategi & Globalisasi
 2. Kepimpinan dan Pengurusan Sumber Manusia
 3. Pengurusan dan Perdagangan Operasi
 4. Pemasaran Antarabangsa
 5. Pengurusan Kewangan dan Ekonomi
 6. Keusahawanan & Inovasi
 7. Permainan perniagaan
 8. Teknologi Baru dan Pengoptimuman SCM
 9. Strategi Pembelian dan Perolehan di SCM
 10. Pengedaran, Penyimpanan, Pengendalian, Pengangkutan, dan Logistik Balik di SCM. Pengurusan stok
 11. Kualiti, Produktiviti, dan Operasi
 12. Projek Sarjana Akhir

Projek akhir Ijazah Sarjana ditulis sama ada sebagai pelan perniagaan atau kajian kes untuk perniagaan yang sedia ada. Ini adalah peluang yang sangat baik bagi para pelajar untuk mengembangkan idea perniagaan mereka dan memberi mereka kehidupan, kerana projek-projek diawasi dan dipandu oleh beberapa profesional terbaik di lapangan. Kami sangat menggalakkan para pelajar kami untuk memanfaatkan projek tuan untuk menolak had mereka menggunakannya sebagai latihan untuk keusahawanan.

Projek itu boleh dilakukan secara individu atau dalam kumpulan.

Profil pelajar

 • Profesional dalam bidang logistik dan rantaian bekalan yang ingin mengemas kini pengetahuan dan kemahiran mereka dengan profesional terbaik di sektor ini.
 • Usahawan yang ingin mendapatkan pandangan terperinci mengenai rantaian bekalan, operasi, dan aspek pengurusan logistiknya, bersama dengan perkembangan dan teknologi terkini yang terdapat di pasaran.
 • Lulusan baru yang ingin mengkhususkan diri dalam bidang pengurusan rantaian bekalan dengan pendekatan inovatif dan unik, yang akan membolehkan mereka memperoleh kelebihan daya saing pada saat bergabung dengan pasaran buruh.

Akreditasi

Ijazah Dua dalam Pengurusan Rantaian Bekalan

 • MBA dalam Pengurusan Rantaian e-Bekalan Antarabangsa oleh BEBS Barcelona Business Business School
 • Ijazah Sarjana dalam Pengurusan Rantaian Bekalan Antarabangsa oleh UCAV (Universiti Katolik Ávila)

BEBS adalah sekolah perniagaan swasta, menyediakan pendidikan tinggi yang berlaku di seluruh dunia, dan juga merupakan anggota Persatuan Sekolah Perniagaan di Sepanyol (AEEN), dan Pendidikan Tinggi Swasta Kesatuan Eropah (EUPHE).

Dokumen yang diperlukan

 1. Resume Terkini (CV)
 2. Surat motivasi
 3. Salinan pasport atau ID
 4. Ijazah Sarjana Muda
 5. Rekod akademik (Transkrip / Gred)
 6. IELTS 6.0 atau setaraf, seperti TOEFL atau pendidikan terdahulu dalam bahasa Inggeris
Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

BEBS is an executive business school with international experience in business management and training. BEBS has been at the forefront of executive education, inspiring, challenging and contributing t ... Baca lebih lanjut

BEBS is an executive business school with international experience in business management and training. BEBS has been at the forefront of executive education, inspiring, challenging and contributing to the development of current and future leaders of many countries and sectors. BEBS is an innovative institution, making a positive, comprehensive and consistent impact on people, businesses, and society. The success of BEBS is based on an academic approach, with a strong focus on professional and humanistic approach to Business and Leadership: during any of our Programs our professors and executive professionals bring reflection, dialogue, critical analysis, projects and initiatives to ensure excellent education, consequently generating a valuable contribution to business and social transformation. Baca Ringkas