MBA dalam Pengurusan Perniagaan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Ijazah Sarjana Pengajian di Finland! Tumpuan utama program ini adalah untuk membolehkan anda mengembangkan kemahiran profesional, berinovasi idea baru, menyelesaikan masalah perniagaan yang rumit, dan meneroka peluang perniagaan baru. Program kami adalah untuk mereka, yang setelah mengalami pelbagai aspek dalam dunia perniagaan, ingin mengambil karier mereka ke hadapan dan meningkatkan kecekapan mereka.

 • Sarjana: Sarjana Pentadbiran Perniagaan
 • Jenis latihan: Kajian separuh masa
 • Panjang: 90 ECTS
 • Pengambilan tahunan: 15
 • Tempoh permohonan: 8 -22 Jan 2020


Program ini bertujuan untuk pelajar sambilan. Pelajar dijangka mencapai program ini dalam enam semester (purata 15 ECTS setiap semester). Kuliah akan berlangsung di bilik darjah semasa hari bekerja pada waktu bekerja di persekitaran antarabangsa bersama pelajar dari rakan antarabangsa JAMK .

Dapatkan peluang baru

Semasa pengajian, anda akan memperoleh alat untuk mengembangkan profil profesional anda dan organisasi yang anda beranikan. Matlamat kami ialah, graduan kami akan mempunyai keupayaan untuk mengenali perubahan dalam persekitaran perniagaan, mencari peluang perniagaan baru dan merumuskan strategi yang tepat untuk menangkap mereka.

Menyelesaikan masalah dan berinovasi

Semasa pengajian Guru, anda akan mengenali masalah yang berkaitan dengan pengantarabangsaan dan menguruskan perniagaan di pasaran global. Pengajian dalam penyelidikan dan pembangunan akan meningkatkan kecekapan anda dalam menyelesaikan masalah kreatif dan inovatif serta membuat keputusan.

Yuran pengajian dan biasiswa

Yuran pengajian dalam Pengurusan Perniagaan Antarabangsa (program Master) adalah 9000 euro / tahun akademik. Dalam tahun akademik pertama, biasiswa ini meliputi 50% daripada yuran pengajian di JAMK . Dalam tahun-tahun akademik berikut, biasiswa merangkumi 50% daripada yuran pengajian sekiranya pelajar memperoleh sekurang-kurangnya 30 kredit setiap tahun akademik.

Struktur Program

Program ECTS 90 terdiri daripada modul berikut: Pengurusan perniagaan global, Penyelidikan dan pembangunan, Skil Pilihan dan Tesis. Pengurusan Perniagaan Global | 35 ECTS Modul pengurusan perniagaan global bertujuan untuk membangunkan kecekapan pelajar untuk mengenal pasti peluang daripada perubahan dalam persekitaran global dan merumuskan strategi yang tepat untuk menangkap mereka. Strategi pertumbuhan, strategi kemasukan pasaran asing, kepimpinan, budaya, dan peranan kelompok dengan pelakon dari persekitaran pasaran dan institusi dalam merekabentuk strategi yang sesuai dibincangkan dalam modul ini dalam kursus berikut.

 • Analisis kewangan dan komunikasi ekonomi
 • Strategi pertumbuhan global
 • Kepimpinan dan budaya global
 • Pemasaran dan jualan global
 • Mengurus usaha baru untuk pertumbuhan global
 • Microeconomics of competitiveness
 • Pengurusan strategik

Penyelidikan dan Pembangunan | 15 ECTS Modul penyelidikan dan pembangunan adalah 15 ECTS. Ia mensasarkan untuk membangunkan kecekapan pelajar sepanjang kajian, khususnya, untuk menjalankan penyelidikan individu. Sebagai persediaan untuk tesis tuan mereka, pelajar belajar mengenal pasti masalah penyelidikan dan menggunakan pelbagai kaedah penyelidikan untuk menyelesaikannya. Modul ini mengandungi kursus berikut.

 • Pembangunan profesional
 • Kaedah penyelidikan dalam pentadbiran perniagaan
 • Kaedah penyelidikan kualitatif atau kuantitatif

Pilihan Raya | 10 Pelajar ECTS harus memilih dua kursus pilihan dalam pengajian mereka (jumlah 10 ECTS). Alternatif yang mungkin termasuk kursus berikut. Pelajar juga boleh memilih pilihan daripada program Sarjana lain atau menyertai program JAMK Abroad seperti lawatan belajar Grand, Cyprus, lawatan belajar Grand, Hong Kong atau program kepimpinan JAMK di Silicon Valley, Amerika Syarikat.

 • Pengurusan jenama
 • Pembiayaan usaha baru dalam pasaran global
 • Pengurusan projek
 • Pengurusan sumber manusia strategik
 • Perakaunan pengurusan strategik

Tesis | 30 ECTS Tesis ini merupakan projek penyelidikan atau pembangunan yang dirancang untuk memenuhi kehidupan kerja. Ia menekankan aplikasi praktikal dan menyokong perkembangan kerjaya pelajar. Tesis ini berdasarkan pengeluaran pengetahuan yang inovatif yang digunakan untuk menggabungkan maklumat pengalaman yang didokumentasikan yang diperolehi melalui aktiviti pembangunan dan pendekatan saintifik. Tesis ini boleh menjadi projek, kajian atau tugas pembangunan. Tesis Sarjana merupakan bukti utama bagi pelajar untuk memaparkan kecekapan yang mereka usahakan sepanjang pembelajaran mereka. Pelajar digalakkan untuk membina idea-idea tesis pada peringkat awal dalam pengajian mereka dan berpandu melalui seminar tesis tuisyen biasa ke arah pencapaian mereka.

Kerjaya korporat

Objektif, struktur, kandungan, dan penyampaian program MIB sepenuhnya disesuaikan untuk meningkatkan potensi pekerjaan graduan. Selain itu, keperluan sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja yang berkaitan selepas ijazah sarjana muda ini bertujuan untuk memastikan pelajar memahami pengetahuan konseptual mereka dan dapat mengaitkannya dengan bidang profesional dengan holistik. Kejayaan yang dicapai oleh JAMK dalam bidang pekerjaan adalah disebabkan oleh pengetahuan konseptual yang kuat, kemahiran perniagaan, kemahiran keusahawanan, orientasi pelanggan, kebolehan bekerja bebas, kemahiran belajar berterusan, kemahiran pemerolehan maklumat, kemahiran menyelesaikan masalah, kemahiran komunikasi dan kemahiran teknikal IT.

Finland: negara selamat

Salah seorang pelajar antarabangsa kami sangat terkejut untuk mendapatkan dompetnya yang hilang. Ini sebenarnya boleh berlaku di Finland! The Finns dikatakan sangat jujur. Jyväskylä: kota pelajar Setiap orang ke-4 yang anda lulus di Jyväskylä adalah seorang pelajar. Bandar ini sangat dinamik. Lihat aktiviti sukan dan kebudayaan, sebaliknya restoran dan kafe.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

There is demand for JAMK graduates: they have know-how, the right kind of attitude and pride for their professional skills. Being a professional offers you more choices in life and career. The facilit ... Baca lebih lanjut

There is demand for JAMK graduates: they have know-how, the right kind of attitude and pride for their professional skills. Being a professional offers you more choices in life and career. The facilities at JAMK combine a relaxed atmosphere with high technology. Our international students report that the teaching is excellent and our staff are very supportive. Our graduates have the knowledge and skills to succeed in the global working environment. Baca Ringkas