MBA dalam Pengurusan Keusahawanan

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

 • Program MBA membolehkan peserta mengembangkan kecekapan pengurusan keusahawanan mereka untuk menjadi pengurus teratas dalam syarikat-syarikat antarabangsa.
 • Program ini direka khas untuk peserta dari negara-negara Baltik dan Scandinavia.
 • Program ini memberikan gabungan pengetahuan teoritis yang baik dengan latihan berorientasikan hasil praktikal.
 • Pembangunan profesional peserta disokong oleh seorang jurulatih, yang akan bekerjasama dengan peserta dalam satu masa sepanjang kajian MBAnya.
 • Program ini disampaikan oleh Sekolah Perniagaan dan Tadbir yang terbesar dan paling antarabangsa di Estonia.
 • Ia menyediakan banyak peluang untuk perniagaan permulaan, pelbagai pertandingan model perniagaan dan sekolah musim panas antarabangsa.
 • Projek penyelesaian masalah berasaskan syarikat adalah sebahagian daripada kurikulum. Ia disusun semasa kajian dan akan dilanjutkan ke tesis tuan.
 • Program ini boleh disiapkan dalam tempoh 1.5 tahun.
 • Program ini menawarkan kelenturan: ia diajarkan dalam sesi 3 hari yang diadakan sekali sebulan, yang membolehkan para peserta hidup dan bekerja di luar Estonia.

Kurikulum

 • Kajian am - memberikan pengetahuan mengenai komponen persekitaran perniagaan antarabangsa dan trend dalam perniagaan global.
 • Kajian teras - termasuk gambaran keseluruhan sistem maklumat perniagaan, integrasi sistem dan analisis proses perniagaan; memperoleh pengetahuan dan kemahiran dalam pemasaran dan kepimpinan.
 • Kajian khusus - memberikan pengetahuan perakaunan kewangan dan pengurusan serta pengetahuan umum tentang pengurusan dan analisis kewangan untuk membolehkan penilaian perniagaan yang berjaya dan pertumbuhan sokongan nilai syarikat.
 • Tesis Sarjana - para pelajar mendapat pengalaman menyediakan kertas penyelidikan yang bebas yang berurusan dengan dan menyelesaikan masalah pentadbiran perniagaan praktikal, dan kemahiran untuk menerapkan pengetahuan teoritis untuk menyelesaikan masalah praktikal di peringkat gelar master akademik.
Semester 1 Semester 2 Semester 3
Pembangunan perniagaan dan persekitaran Maklumat perniagaan dan organisasi Kewangan dan Pengurusan
Kursus Kursus dan kursus elektif Kursus
Modul Pembangunan Peribadi
Lawatan lawatan
Projek penyelesaian masalah berasaskan syarikat - akan dilanjutkan kepada tesis tuan

Kerjaya masa depan

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) direka untuk memajukan kerjaya individu yang berminat dalam pengurusan keusahawanan. Kelayakan itu meminjamkan kepada pelbagai kerjaya dan merupakan pelaburan besar yang pasti akan tercermin dalam potensi pendapatan pemegang yang meningkat. Graduan MBA telah mendapat kemahiran dalam membuat keputusan strategik, meningkatkan kebolehan kepimpinan mereka dan sangat mudah disesuaikan dengan persekitaran perniagaan yang sentiasa berubah. MBA adalah ijazah yang serba boleh dan berharga, yang membolehkan anda memilih antara laluan kerjaya yang berbeza - semuanya bergantung kepada matlamat, aspirasi, kemahiran dan kepentingan anda.

Kemasukan

Pelajar untuk program pengajian antarabangsa TalTech diterima berdasarkan ambang penerimaan. Wawancara dalam talian akan dijalankan hanya dengan calon-calon yang telah lulus penilaian permulaan. Skor maksimum untuk permohonan dalam talian (CV) dan temu duga ialah 10 mata. Pemohon yang menerima minimum 5 mata diterima.

Keperluan khusus program

Ijazah Sarjana Muda atau setaraf
Calon dengan latar belakang kejuruteraan, IT, sains atau ekonomi dialu-alukan untuk memohon.

Untuk memenuhi syarat untuk pengajian di Tallinn University of Technology , pemohon perlu mempunyai sekurang-kurangnya 60% daripada CGPA tertinggi yang mungkin.

Pengalaman kerja
Ia perlu mempunyai sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman kerja sebagai pengurus pertengahan atau pakar.

Sila ambil perhatian bahawa bagi calon yang bekerja di sebuah syarikat yang terletak di luar EU, ia juga diwajibkan untuk mengemukakan status rasmi yang mengesahkan status pekerja, bersama-sama dengan butiran perhubungan majikan untuk tujuan temu duga rujukan dalam talian.

Keutamaan akan diberikan kepada calon yang mengharapkan untuk terus bekerja secara aktif sepanjang kajian.

Catatan! Apabila memohon dan mengisi borang permohonan dalam talian di DreamApply, sila terangkan pengalaman kerja anda dan pendidikan terdahulu secara terperinci kerana borang ini dinilai untuk CV anda. Sertakan maklumat mengenai program pengajian yang telah anda selesaikan, di mana dan kapan anda belajar; senaraikan pengalaman kerja anda, di mana dan di mana kedudukan anda telah bekerja, termasuk tanggungjawab utama, memberi garis masa pengalaman kerja anda.

Temu duga dalam talian

Topik yang dibincangkan semasa temubual:

 • Pendidikan terdahulu, pengalaman kerja, kerjaya dan hubungan mereka dengan program MBA Pengurusan Keusahawanan.
 • Motivasi untuk mengkaji program, matlamat kajian dan sebab-sebab untuk memilih program ini termasuk alternatif.
 • Bagaimanakah lulus program MBA Pengurusan Keusahawanan menyumbang kepada kerjaya peribadi anda?

Tempoh temu duga ialah 10-15 minit.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internat ... Baca lebih lanjut

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internationally high-level studies and research. Baca Ringkas