MBA dalam Pengurusan Kesihatan Antarabangsa (IHM)

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Kenapa IHM?

MBA Paruh waktu Frankfurt School dalam Pengurusan Kesihatan Antarabangsa direka untuk profesional penjagaan kesihatan yang bekerja untuk memberikan pemahaman menyeluruh mengenai perniagaan penjagaan kesihatan antarabangsa.

Program ini bertujuan untuk mengembangkan pemimpin penjagaan kesihatan yang bertanggungjawab dan melengkapkan mereka dengan kemahiran perniagaan praktikal, kemahiran keusahawanan maju, kepakaran kepemimpinan, dan integriti, untuk menguasai cabaran dalam sektor kesihatan global.

Ia menimbulkan kesedaran yang dipertingkatkan mengenai isu-isu penjagaan kesihatan, trend, dan amalan yang mungkin mempengaruhi masa depan. Lokasi kajian antarabangsa di Eropah, Amerika dan Asia dan badan pelajar yang pelbagai memastikan pengalaman yang benar-benar antarabangsa.

Belajar separuh masa, kerja sepenuh masa

Dalam 10 modul, setiap modul kediaman berlangsung 7 hari, para peserta mendapat asas akademik dan dunia yang relevan untuk kerjaya di sektor penjagaan kesihatan semasa bekerja sepenuh masa. Keseimbangan antara pembelajaran di dalam dan luar kampus, memastikan gangguan yang minimum terhadap kehidupan profesional seseorang.

Sorotan

 • Perspektif global: lokasi antarabangsa, fakulti, dan peserta
 • 20 bulan program pengajian paruh waktu, termasuk tesis
 • Permohonan mudah - tiada GMAT atau GRE diperlukan untuk kemasukan
 • Kurikulum inovatif dengan fokus pada Pengurusan Am dalam Penjagaan Kesihatan
 • Persekitaran pembelajaran interaktif
 • Akses kepada pengamal berprofil tinggi (Pembekal dan pembekal sampingan)
 • Rangkaian profesional yang luas
 • Diakreditasi oleh pelbagai agensi antarabangsa

Penonton sasaran

Pakar dan pengurus dari seluruh dunia - yang mengejar kerjaya pengurusan di hospital, syarikat penjagaan kesihatan dan institusi di seluruh dunia dan ingin mendapatkan kelayakan pengurusan tambahan untuk meningkatkan kemahiran profesional mereka.

Keperluan

 • Ijazah akademik pertama
 • Kemahiran berbahasa Inggeris yang bertulis dan lisan
 • Sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman profesional
 • Latar belakang atau kepentingan berkaitan kesihatan

Proses permohonan

Kemasukan ke program IHM MBA di Frankfurt School sangat kompetitif dan proses permohonan terdiri daripada 4 langkah:

 • Permohonan dalam talian
 • Temuduga penilaian
 • Keputusan
 • Mulakan program ini
 • Sila dapatkan semua maklumat lanjut ke bawah.

Bayaran

Jumlah yuran pengajian: 35,000 Euro

 • Diskaun tuisyen awal burung 1 (permohonan lengkap diterima pada 31 Januari): 5,000 Euro
 • Diskaun tuisyen awal burung 2 (permohonan lengkap diterima pada 30 April): 2,500 Euro

Kurikulum

Pelajar belajar di dalam kumpulan kecil yang fokus dengan rakan sekelas dari seluruh dunia dan menerima sokongan pakar dari pengurusan program. Dengan cara itu, para peserta yakin dapat bergerak ke depan dalam lingkungan profesional mereka sambil menyediakan diri mereka untuk tugas-tugas yang mencabar dari pengurusan atasan di sektor penjagaan kesihatan!

 • M1: Pengenalan kepada Perniagaan, Ekonomi dan Sistem Penjagaan Kesihatan yang berbeza (Frankfurt)
 • M2: Menguruskan Sumber & Kawalan Kewangan (Frankfurt)
 • M3: Pengurusan Strategik dan Pemasaran (Banglore, India)
 • M4: Inovasi, Strategi dan Pengurusan Projek (Baltimore, Amerika Syarikat)
 • M5: Keusahawanan & Pengurusan di Pasaran Kompetitif (berasaskan e)
 • M6: Pengurusan Kualiti dan Proses (Singapura)
 • M7: Pengurusan Bekalan dan Kemudahan dan IT (London, UK)
 • M8: HR, Organisasi dan Pengurusan Perubahan (Dubai)
 • M9: Kepimpinan, Pengurusan Antarbudaya, Etika (Frankfurt)
 • M10: Tesis MBA

Fokus Seluruh Dunia

Di seluruh dunia - di setiap hospital, klinik, makmal, dan organisasi berkaitan penjagaan kesihatan, ada pasukan profesional penjagaan kesihatan yang mahir yang memberi tumpuan kepada amalan perniagaan yang memacu industri penjagaan kesihatan.

Mereka adalah pakar perubatan, pentadbir, pengurus, dan eksekutif yang mengambil peranan aktif dalam membentuk dunia penjagaan kesihatan melalui kepimpinan mereka.

IHM MBA menawarkan pengalaman antarabangsa yang unik dan mendalam dengan:

 • lokasi antarabangsa
 • Fakulti antarabangsa
 • pelajar antarabangsa.

Pengalaman pembelajaran

Keusahawanan, antarabangsa, antara budaya

Mengalami program MBA dengan fokus yang benar-benar antarabangsa mengenai sistem penjagaan kesihatan dan pasaran, lokasi, pelajar dan rakan akademik serta korporat.

Dalam era globalisasi, pemahaman intim mengenai budaya asing boleh menjadi kedua-duanya, aset akademik yang berharga dan pengalaman peribadi yang memperkaya.

Tidak ada cara yang lebih baik untuk mempelajari sistem, amalan dan pasaran penjagaan kesihatan yang berlainan di seluruh dunia daripada melawat mereka!

Kerja berpasukan

Pelajar dengan rakan sekelas dari seluruh dunia dan bertukar pengalaman anda sambil merakam pakar kesihatan nasional dan antarabangsa yang terkemuka: di hospital atau klinik, atau organisasi seperti kesihatan dan bioteknologi, farmaseutikal, peralatan perubatan, penyampaian perkhidmatan, teknologi maklumat, syarikat perundingan, dan Agensi-agensi kerajaan.

Atau rangkaian dengan alumni yang bekerja dalam industri, dan menyelidiki lebih jauh ke dalam pelbagai sektor penjagaan kesihatan.

Pembelajaran inovatif: Rancangan Perniagaan Keusahawanan

Penjagaan kesihatan yang berkesan memerlukan kepimpinan, kemahiran membuat keputusan yang bijak, dan kepakaran. Di samping itu, ia memerlukan pemikiran keusahawanan dan kesediaan untuk berinovasi dalam bagaimana perkhidmatan penjagaan kesihatan disampaikan.

Dalam bidang yang didorong oleh inovasi, penting untuk anda mengikuti. Pelan perniagaan yang kukuh boleh menjadi perbezaan antara idea dan perniagaan yang berjaya. Dalam proses mewujudkan satu, anda akan membangunkan pemahaman perancangan strategik, situasi pasaran, dan kelebihan daya saing.

Pembelajaran kes studi

IHM MBA kami didasarkan pada campuran pembelajaran teoritis yang disokong dan diperkuat dengan kajian kes dan kerja kumpulan berikutan model pengajaran Harvard.

Kajian kes telah disesuaikan untuk memenuhi objektif kelas - berdasarkan situasi dunia sebenar dan memberi tumpuan kepada penjagaan kesihatan. Di samping itu, peserta kami diminta membawa kes-kes yang berkaitan dengannya sendiri. Kerja berpasukan dan persembahan kumpulan adalah unsur penting lain.

Kuliah tetamu dan lawatan tapak

Pemimpin industri menyertai pelajar dari latar belakang dan budaya yang berlainan untuk membincangkan cabaran dan peluang hidup semasa dalam lingkungan penjagaan kesihatan antarabangsa.

Banyak peluang timbul, di kampus dan di pelbagai lawatan tapak, untuk melibatkan pakar penjagaan kesihatan, pemain industri utama, dan usahawan penjagaan kesihatan inovatif.

Kejurulatihan

MBA IHM Coaching Leadership mempunyai latihan individu yang direka untuk memenuhi keperluan anda di mana sahaja anda berada dalam perjalanan anda ke arah mencapai potensi kepimpinan anda.

Rakan dan Lokasi Antarabangsa

Matlamat kami: menyediakan akses kepada rangkaian global yang berpengaruh

Di Frankfurt School , MBA International Healthcare Management membantu para profesional dalam mencapai keseimbangan penjagaan kesihatan dan pengurusan yang halus. Ia adalah program ijazah utama seumpamanya dan disokong oleh rakan antarabangsa yang luar biasa:

Johns Hopkins University Carey Business School

Mengajar Perniagaan dengan kemanusiaan dalam fikiran: The Johns Hopkins University Carey Business School membangunkan pemimpin perniagaan yang berani dan mengubah organisasi, masyarakat, dan masyarakat melalui pelbagai perspektif, pendidikan multi-disiplin, dan keusahawanan secara global.

Profil Kelas

Peserta akan menjadi pengurus kanan atau berpotensi tinggi dengan kelayakan yang besar dalam organisasi penjagaan kesihatan yang secara peribadi ingin maju dan mencari kedudukan tanggungjawab dan kepimpinan yang meningkat pada masa akan datang.

Alumni & Kerjaya

MBA kami dalam Pengurusan Kesihatan Antarabangsa diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk pengalaman prestij dan sepanjang hayatnya. Selama lebih dari 10 tahun, program ini mendidik pelajar antarabangsa yang cemerlang dalam pelajaran dan karier mereka. Rangkaian alumni IHM MBA sudah terdiri daripada lebih dari 300 graduan yang bekerja di seluruh dunia.

Mereka adalah pemimpin generasi penjagaan kesihatan yang akan datang. Kami telah membantu mereka mengembangkan ketajaman, pengalaman, dan kuasa perniagaan mereka, dan menggunakannya secara efektif dalam bidang penjagaan kesihatan. Pelajar kami lulus dengan kemahiran perniagaan dan kepimpinan kompleks yang diperlukan untuk memajukan lebih jauh dalam penjagaan kesihatan dengan keyakinan dan belas kasihan dan meningkatkan hasil pesakit di seluruh dunia.

Peristiwa alumni tetap bukan sahaja menyediakan platform untuk perbincangan tetapi sering memberi peluang kerjaya. Berikut adalah beberapa contoh alumni mesyuarat baru-baru ini:

 • Mayo Clinic, Rochester, Amerika Syarikat
 • Cerner, Kansas City, Amerika Syarikat
 • Budapest, Hungary
 • Nairobi, Kenya
 • Singapura

Peristiwa Maklumat

Adakah anda ingin mendapatkan gambaran pertama mengenai sekolah perniagaan dan program MBA kami? Bertemu Pengarah Program MBA Frankfurt, bercakap dengan pelajar semasa, mengambil bahagian dalam kuliah kelas, atau melawati kampus kami. Semuanya mungkin melalui kuliah sampel yang dijadualkan secara individu dan Malam MBA biasa kami!

Contoh kuliah

Lawati kelas MBA semester ini untuk membincangkan kajian kes dengan kakitangan akademik dan pelajar MBA semasa. Ini adalah peluang anda untuk

 • pengalaman mata pelajaran kelas biasa,
 • teknik pengajaran, dan
 • kaedah pembelajaran.

Jangan ragu untuk menghubungi Pasukan MBA kami untuk mengatur lawatan kampus, termasuk lawatan ke kampus

MBA Malam

Ketahui lebih lanjut mengenai program MBA dan EMBA kami di salah satu Malam MBA kami! Memanfaatkan perbualan peribadi dengan profesor dan pengarah program kami dan cari program mana yang dapat membantu anda merealisasikan potensi penuh anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2021

Latar Belakang Pusat Pengajian

Frankfurt School of Finance & Management is an AACSB, EQUIS and AMBA accredited, research-led business school, covering every aspect of a business, management, banking, and finance.

Frankfurt School of Finance & Management is an AACSB, EQUIS and AMBA accredited, research-led business school, covering every aspect of a business, management, banking, and finance. Baca Ringkas
Düsseldorf , Frankfurt , Munich , Hamburg + 3 Lagi Kurang