MBA dalam Pengurusan Antarabangsa (Apeldoorn dan Amsterdam)

Butiran Kursus

 • Nama Kursus: MBA - Sarjana Pentadbiran Perniagaan (Sepenuh Masa)
 • Jenis Kursus: MBA - Sarjana Pentadbiran Perniagaan (Sepenuh Masa)
 • Sektor Kursus: Perniagaan
 • Tempoh Kursus: 18 bulan
 • Kredit: 180 UK CATS / 90 EU EU
 • Tempat Masuk Setiap Tahun: 6 x kemasukan setiap tahun
 • Tarikh Bermula Seterusnya: 21 Mei 2018, 27 Ogos 2018, 15 Oktober 2018
 • Ijazah atau Kelayakan: Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) yang diakreditasi oleh FIBAA
 • Lokasi: Amsterdam
 • Yuran Pengajian: € 18,300 (Amsterdam)

Pengenalan

Sarjana Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa ditawarkan di kampus Wittenborg Amsterdam dan Apeldoorn.

Ia membolehkan pelajar mengikuti modul atau sebahagian modul sama ada di kampus dan diajar oleh pensyarah dan penyelidik antarabangsa dari akademik dan industri.

Program sarjana I-MBA ini bertujuan untuk pelajar dengan latar belakang gelar Sarjana muda perniagaan dan bukan perniagaan pentadbiran. Calon akan mempunyai sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman bekerja di syarikat dan organisasi dalam peranan yang menguruskan orang atau proses, atau kedua-duanya.

Calon untuk Wittenborg MBA akan berbahasa Inggeris yang baik dan telah bekerja dalam persekitaran antarabangsa.

"Program ijazah MBA Wittenberg bertujuan menyediakan graduan dengan kemahiran dan kecekapan untuk memenuhi jawatan pengurusan dalam bidang pentadbiran perniagaan, baik dalam sektor awam dan swasta. Kedudukan ini boleh merangkumi kedudukan pengurusan atau pembuatan dasar dalam organisasi besar, serta kedudukan pengurusan dalam syarikat kecil dan sederhana (PKS). Matlamatnya ialah pelajar dapat menganalisis dan menilai secara kritis pelbagai perkembangan dalam organisasi supaya mereka boleh membentuk, mencipta dan menyemai dasar, visi dan tujuan dan penyelesaian dalam organisasi tersebut. Mereka harus berada dalam kedudukan untuk menganalisis proses dan visi strategik sebuah syarikat atau organisasi dan menggunakan analisis ini untuk mengaplikasikan dan melaksanakan alat untuk membuat inovasi, mengoptimumkan dan (kembali) struktur proses ini menggunakan pendekatan yang bersifat integral. Dari sudut pandang antarabangsa pelajar harus belajar untuk menganalisis persekitaran yang mereka temukan dan menyesuaikan perilaku dan peranan mereka mengikut lingkungan makro dan mikro yang mereka temukan dalam "

Kandungan kursus

MBA terdiri daripada 3 fasa yang dibuat konkrit dalam tiga semester. Ia boleh diikuti sepenuh masa (18 bulan) atau sambilan (24-36 bulan)

Pada Semester 1, pelajar mengikuti 6 teras I-MBA modul. Modul-modul ini menggabungkan beberapa bidang pentadbiran perniagaan fungsional klasik, yang, selain dari bentuk perwakilan pengetahuan klasik, akan dipegang oleh pembelajaran reflektif, iaitu pembelajaran di mana pelajar mencerminkan pengalaman kerja terdahulu mereka atau, dalam hal-hal pelajar separuh masa , pada organisasi semasa mereka bekerja dan pekerjaan berdasarkan bahan yang disediakan dalam pelbagai modul.

Modul Semester 1:

 • Pengurusan Perakaunan
 • Pemasaran Antarabangsa
 • Kaedah Penyelidikan Pengenalan
 • Pengurusan Sumber Manusia Antarabangsa
 • Operasi Perniagaan Antarabangsa
 • Pengurusan Antarabangsa
 • Pengurusan Maklumat

Pembelajaran reflektif membantu mengembangkan pemikiran kritikal, kesedaran diri, dan kemahiran analisis. Ia melibatkan individu dalam proses reflektif.

Semester 2 melihat serangkaian modul yang membolehkan pelajar mengkaji lebih mendalam dalam bidang globalisasi dan pengurusan strategik, dan juga memilih pilihan khusus untuk mendalami pengetahuan mereka.

Dalam Semester 2, modul utama Kestabilan Korporat dan Globalisasi, Persatuan

Modul Semester 2

 • Kaedah Penyelidikan (Projek Akhir)
 • Globalisasi, Masyarakat
 • Kemapanan Korporat
 • Statistik Perniagaan
 • Pengurusan Strategik Global
 • Perundingan Antarabangsa
 • Modul Projek (3 Minggu Projek)

Sepanjang pelajar Semester 1 dan 2 bekerja pada portfolio Pelan Pembangunan Peribadi (PDP) yang memuncak dalam tiga minggu projek saling berkaitan di Semester 2 di mana pelajar bekerja dalam pasukan untuk memenuhi projek perundingan untuk organisasi serantau. Mungkin terdapat 1 atau lebih projek, bergantung pada jenis apa yang tersedia, dan semasa pelajar Modul PDP dan Projek dipandu oleh tutor mereka.

Semester 3 sepenuhnya diperuntukkan kepada Projek Akhir, di mana pelajar melengkapkan projek penyelidikan, lebih disukai didorong oleh sebuah syarikat atau organisasi bukan perniagaan yang berkaitan dengan Wittenborg. Projek Akhir (sekurang-kurangnya) akan menggabungkan teori, penyelidikan, dan aplikasi praktikal.

Kawasan belajar

Di dalam program MBA, modul Semester 1 pada asasnya adalah subjek pengurusan klasik, 'berfungsi', bagaimanapun, berbeza dengan varian MBA yang lain, modul khusus ditujukan kepada persekitaran antarabangsa.

Semasa semester ini, Wittenborg akan merangsang orientasi rentak fungsional melalui kes-kes dan perbincangan tentang bagaimana perkara subjek modul dapat menyumbang kepada prestasi keseluruhan syarikat dan di mana kerjasama antara pelbagai bidang berfungsi boleh menyokong ini. Dalam mata pelajaran seperti Pengurusan Rantaian Pembekalan (yang dalam program MBA sekarang adalah sebahagian daripada Pengurusan Operasi ), integrasi fungsional merupakan satu isu yang harus ditangani sebelum memikirkan 'syarikat lanjutan' (mengintegrasikan dengan pautan lain dalam rantai).

Untuk memberikan contoh lain, Balanced Scorecard (yang merupakan sebahagian daripada Perakaunan Pengurusan ) boleh menjadi sangat kondusif untuk melihat hubungan antara kawasan dan aktiviti fungsional syarikat; dan kerana itu boleh menimbulkan prospek antara disiplin . Juga, perspektif kritikal adalah perlu, iaitu penting untuk membincangkan dalam konteks pelbagai bidang fungsional (yang diliputi oleh modul seperti yang diprogramkan) isu-isu yang dirujuk oleh konsep-konsep seperti 'silo', penggabungan, DNA organisasi yang lemah, myopia organisasi dan sindrom 'tidak dicipta di sini'. Perbincangan sedemikian menggalakkan visi yang mendedahkan pemikiran jabatan dan merangkumi idea interdisipliner.

Modul Semester 2 dengan sifat mereka membuka pelbagai perspektif interdisipliner. Khususnya, modul-modul Kelestarian Korporat , Pengurusan Strategik , dan Statistik Perniagaan ditujukan untuk menyambungkan konsep dan data pelbagai jenis yang membolehkan pemahaman interdisipliner tentang isu-isu korporat. Subjek-subjek lain, seperti ' Globalisasi , Masyarakat dan Budaya', Keusahawanan dan Inovasi kini memaparkan aktiviti korporat dan keusahawanan yang memotong sempadan sempadan tradisi tradisi dan profesional.

3 Minggu Projek dalam Semester 2 direka khusus untuk mempromosikan pemikiran interdisipliner sebagai tugasan perundingan yang diberikan kepada pelajar oleh organisasi yang terlibat memerlukan penyelesaian masalah yang luas, pendekatan analitik, mengarahkan pengalaman dan pengetahuan dari pelbagai bidang pentadbiran perniagaan, dan menggunakan pendekatan gabungan untuk menawarkan penyelesaian dan strategi yang munasabah. Dari perspektif pelajar, Rancangan Pembangunan Peribadi telah ditetapkan dalam Semester 1, semasa sesi tunjuk ajar, dan matlamat optimum adalah untuk tiga minggu projek yang akan saling berkaitan dengan mewujudkan tema interdisipliner yang berjalan melalui proyektor utama interlink projek yang lebih kecil.

Prospek kerjaya

MBA Meningkatkan Kerjaya Anda!

Graduan MBA sering dipantau ke jawatan pengurusan kanan dan program MBA ini telah direka untuk mereka yang ingin meneruskan jawatan pengurusan kanan atau sebagai persiapan untuk melanjutkan pelajaran dalam perniagaan, seperti DBA, atau Ph.D.

MBA akan meneruskan kerjaya

 • Belanda atau lepasan EU lain yang bekerja dalam organisasi, menguruskan orang atau proses, dan ingin meningkatkan peluang kerjaya mereka dalam kedudukan pekerjaan mereka sekarang. Pelajar-pelajar ini disokong oleh majikan mereka dan boleh belajar program sambilan;
 • Belanda, atau siswazah EU lain yang telah bekerja di organisasi, menguruskan orang atau proses, dan mencari program MBA sepenuh masa yang akan meningkatkan peluang pekerjaan mereka di pasaran antarabangsa;
 • Lulusan antarabangsa di Belanda, yang telah menamatkan pengajian Ijazah Sarjana Muda dan telah bekerja di sebuah organisasi dengan tanggungjawab menguruskan orang atau proses, yang ingin meningkatkan peluang kerjaya mereka, sama ada pada majikan mereka sekarang atau mencari peluang baru;
 • Pelajar antarabangsa di seluruh dunia, dari bidang perniagaan atau bukan perniagaan, dengan bilangan tahun yang terbukti menguruskan orang atau proses dalam organisasi. Pelajar-pelajar ini sedang mencari program MBA berorientasikan bahasa Inggeris yang diajarkan dalam Bahasa Inggeris yang membolehkan mereka meningkatkan prospek kerjaya mereka di pasaran kerja sama ada di rumah atau di Belanda, sama ada di majikan mereka sekarang atau di organisasi baru, dan mungkin meneruskan belajar pada tahap yang lebih tinggi.

Syarat kemasukan

Keperluan penerimaan (kriteria) untuk MBA adalah seperti berikut:

 • ijazah Sarjana Muda atau kelayakan yang diiktiraf setaraf;
  • Pemohon diminta memberikan rujukan akademik dari institut pendidikan terdahulu;
  • Tidak perlu mendapatkan ijazah Sarjana Muda dari bidang Pentadbiran Perniagaan, namun di peringkat ijazahnya pelajar mesti menyelesaikan karya akademik (projek akhir atau disertasi) yang menunjukkan satu tahap pengalaman akademik dan penyelidikan.
 • pengalaman profesional minimum 3 tahun;
 • Pengalaman profesional 5 tahun lebih disukai;
 • Pemohon diminta memberikan rujukan dari syarikat atau organisasi yang telah mereka kerjakan;

Keperluan Bahasa Inggeris

IELTS 6.5 atau TOEFL Setaraf. Klik di sini untuk mendapatkan gambaran keseluruhan skor bersamaan.

Kod TOEFL Wittenborg ialah 4889.

Dengan keperluan pengalaman kerja, keperluan kemasukan mencerminkan keperluan negara di Belanda untuk masuk ke Master profesional seperti MBA dalam Pengurusan Antarabangsa. Keperluan tahap kemahiran berbahasa Inggeris adalah ½ titik lebih tinggi dari persyaratan nasional minimum di Belanda.

Prosedur pemilihan

Tidak ada prosedur pemilihan khusus untuk pelajar yang ingin memasuki MBA, walau bagaimanapun, pelajar bukan EU (visa) "ditapis" mengikut latar belakang mereka, agar institusi dapat menjamin status imigresen mereka.

Penyaringan terdiri daripada wawancara, pengumpulan dan korelasi semua dokumen IND yang diperlukan, termasuk bukti dana yang mencukupi, dengan mengambil kira sebarang beasiswa yang diberikan oleh Wittenborg (Beasiswa Orange Tulip, misalnya) atau oleh pihak ketiga (NUFFIC, EU, dll).

Pemohon dikehendaki memberikan surat motivasi di mana mereka menerangkan sebab-sebab memilih program Wittenborg, serta alasan untuk belajar di Belanda (pelajar antarabangsa). Motivasi pelajar adalah penting kerana program-program yang menuntut dan terutama untuk pelajar antarabangsa ada kriteria yang mereka selesaikan sekurang-kurangnya 50% dari semua kredit mereka dalam setahun.

Deadlines Permohonan

Pelajar antarabangsa yang tidak tinggal di Kesatuan Eropah (EU) mesti memohon 6-8 minggu sebelum tarikh pilihan masuk.

Pelajar yang tinggal di EU mesti memohon 2-4 minggu sebelum tarikh kemasukan pilihan.

Sekiranya anda tidak memohon sebelum tarikh akhir, permohonan anda akan secara automatik ditukar menjadi permohonan untuk pendaftaran ke blok seterusnya melainkan jika anda inginkan sebaliknya.

Program diajar dalam:
English
Wittenborg University of Applied Sciences

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Wittenborg University of Applied Sciences »

Tarikh Akhir Kemaskini February 20, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
18,300 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date