MBA dalam Pengurusan Acara

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Sarjana Seni Pengurusan

Program Sarjana Seni dalam Pengurusan membolehkan pelajar memperoleh pengetahuan mendalam tentang proses perniagaan dan cemerlang secara peribadi dan profesional di pasaran hari ini. Graduan dapat berkomunikasi dan berkolaborasi dengan orang lain secara efektif; menerapkan teori ekonomi, kewangan dan pengurusan untuk memenuhi matlamat perniagaan mereka dan mengembangkan kemahiran kepimpinan untuk dilaksanakan dalam sektor yang berbeza yang akan mereka jalani.

MBA dalam Pengurusan Acara

Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan yang utama dalam Pengurusan Acara memberikan gambaran mengenai pelbagai jenis peristiwa dan keperluan khusus mereka dari segi perancangan operasi. Kursus ini akan menganalisis motivasi dan harapan pelanggan hari ini dan persekitaran acara yang semakin berkembang. Pelajar akan mengkaji konsep dan rangka kerja yang berkaitan dengan perancangan, membuat keputusan dan prosedur operasi untuk memilih tempat, logistik, belanjawan, perancangan sumber manusia, dan penyedia perkhidmatan. Kursus ini memecah konsep peristiwa dan menyediakan kerangka dan alat untuk mencipta nilai dan menyampaikan pengalaman peristiwa yang berjaya. Pada akhir program, pelajar dikehendaki melengkapkan latihan, yang akan memberi mereka pengalaman praktikal dan membentuk pengetahuan teori mereka dalam industri.

Contoh Peluang Kerjaya

 • Pasukan Sukan Pro
 • Pertubuhan Badan Sukan Antarabangsa: IOC, FIS, UEFA, FIFA
 • Perayaan Muzik dan Seni (Tomorrowland, Burning Man, Glastonbury)
 • Jenama dan tajaan (Red Bull, Omega, Rolex)
 • Arenas (O2, Allianz Arena)
 • Taman tema (Disney, Empat Bendera, Taman EURO)
 • Wayang
 • Pengeluaran TV

 • Bahasa Inggeris
 • Tempoh: 3 semester (1.5 tahun): 2 semester Master tesis / magang
 • Tarikh mula: Oktober dan Februari
 • Kredit: 90 ECTS
 • Ijazah Sarjana Muda: Sarjana Pentadbiran Perniagaan Utama dalam Pengurusan Acara

Kursus

Kursus untuk MBA dibahagikan kepada 3 kategori utama: Kursus Teras (42 kursus ECTS / 11) yang merupakan kursus wajib dan Pengkhususan (12 kursus ECTS / 3) yang diperkenalkan pada Semester 2 Program dan Seminar dan Bengkel (6 ECTS) . Pada akhir pengajian, pelajar diwajibkan untuk menyediakan Tesis Sarjana (30 ECTS) ATAU menyempurnakan Pelatih (30 ECTS).

Contoh Kursus

MACOR109 - PR dan Pengurusan Media

Kursus ini direka untuk menyediakan pelajar untuk PR dan Pengurusan Media. Kandungannya meliputi prinsip dan amalan perhubungan awam, perancangan, dan penganjuran Media, dan menyediakan pelajar peluang pekerjaan dengan persatuan perdagangan dan profesional, firma perundingan, organisasi bukan keuntungan, dan syarikat. Bersepadu dalam kursus ini adalah piawaian penyediaan kerjaya, yang merangkumi kemahiran akademik asas, komunikasi, kemahiran interpersonal, penyelesaian masalah, keselamatan tempat kerja, teknologi, dan literasi pekerjaan.

MACOR113 - Pengurusan Perhubungan Pelanggan

Tujuan kursus ini adalah untuk menyediakan pelajar memahami pentingnya hubungan pelanggan dan perkhidmatan pemasaran. Kuncinya menumpukan kepada pengalaman pelanggan keseluruhan, tidak kira sama ada anda menjalankan kedai fizikal atau tapak e-dagang. Dengan persaingan semakin sukar dan ekonomi semakin lemah, perniagaan perlu melihat bagaimana mereka boleh membezakan aktiviti mereka dari perniagaan lain. Kursus ini membincangkan kenapa dan bagaimana organisasi mesti menjangkau dan menyentuh pelanggan dan faedah yang boleh diperolehi daripada tindakan ini. Ini adalah tentang memuaskan pelanggan, meningkatkan pendapatan dan meningkatkan keuntungan.

MACOR111 - Pengurusan Kewangan

Kursus ini memperkenalkan teori perakaunan utama dan prinsip kewangan utama yang digunakan dalam membuat keputusan kewangan. Kursus ini mengajar bagaimana untuk menyediakan dan menganalisis penyata kewangan dan menilai keadaan kewangan sesebuah syarikat. Pelajar juga akan mempelajari teknologi perakaunan moden yang boleh dilaksanakan untuk penyediaan maklumat kewangan.

MAEVM101 - Pengurusan Acara Lanjutan

Kursus ini memperkenalkan pelajar kepada asas-asas perancangan dan pengurusan acara dan bertujuan untuk meningkatkan pemahaman pengurusan projek dan penerapannya kepada pelbagai peristiwa dalam konteks global. Pelajar akan dapat memahami dan menggunakan pengurusan projek untuk peristiwa, memahami kesan ekonomi, sosial dan politik peristiwa dan menghasilkan penyelesaian untuk mengatasi cabaran dalam industri acara.

MAEVM102 - Perancangan dan Pengurusan Kewangan untuk Peristiwa

Kursus ini akan merangkumi peranan acara dalam dunia, belanjawan dan matlamat masa kini, pengurusan aliran kerja, pemilihan tempat dan rundingan, susun atur ruang dan format tempat duduk, makanan dan minuman, hiburan dan penceramah, reka bentuk dan hiasan, pengangkutan dan logistik, pendaftaran dan daftar- dalam, mesyuarat hibrid, aplikasi dan teknologi, pencahayaan asas dan audiovisual, dan banyak lagi. Tujuannya adalah untuk memberi kepada para pelajar peralatan pengurusan kewangan yang berkaitan dengan organisasi dan perancangan acara yang merangkumi pengurusan sumber secara praktikal dan teoritis.

MAEVM103 - Pengurusan Hospitaliti Lanjutan

Kursus ini mengkaji strategi pemasaran yang kompetitif, strategi pertumbuhan, dan konsep pengurusan yang mendalam. Kursus ini direka untuk memberi setiap pelajar daya saing untuk memasuki industri perhotelan dan pelancongan. Kami bukan sahaja akan menumpukan perhatian kepada perkara penting yang diperlukan untuk menguruskan penubuhan hospitaliti tetapi juga meneroka kes-kes "dunia sebenar" kerana ia berkaitan dengan industri kami. Kursus ini menggabungkan konsep pengurusan asas dengan maklumat penting terkini berkaitan dengan industri perhotelan / pelancongan. Pengurus hospitaliti mesti bersedia untuk berfikir "di luar kotak" dan membuat penyelesaian yang akan membolehkan mereka berjaya menguruskan dengan yakin.

MASEM104 - Bengkel Perindustrian

Bengkel Perindustrian mempunyai kepentingannya sendiri dalam kerjaya seorang pelajar yang mengikuti ijazah profesional. Ia dianggap sebagai sebahagian daripada kurikulum kolej, terutamanya dilihat dalam kursus kejuruteraan / MBA.

Objektif bengkel industri adalah untuk memberikan pelajar wawasan tentang kerja dalaman syarikat. Ia memberikan peluang kepada pelajar untuk belajar secara praktikal melalui interaksi, kaedah kerja, dan amalan pekerjaan.

Proses kemasukan dan keperluan

 1. Hantar borang permohonan.
 2. Terima maklum balas daripada kakitangan SSHE.
 3. Hantar dokumen tambahan yang diperlukan (diploma terdahulu dan cv, jika berkenaan).
 4. Terima pengesahan pendaftaran.

Kami akan menghubungi anda sebaik sahaja anda menghantar kami permohonan yang lengkap dan dokumen yang diperlukan.

Klik

Keperluan

 • Diploma terdahulu dan cv (jika berkenaan)
 • Imbas ID semasa anda
 • TOELF / IELTS (80/7) sijil kemahiran bahasa Inggeris atau setaraf

Soalan?

Hubungilah kami! Anda boleh melakukannya melalui borang di sini, atau secara langsung melalui e-mel: info@sshe.ch

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

SSHE is a private university based in Switzerland – the heart of Europe’s luxury, finance and hospitality. University has a Swiss Labeled Accreditation EduQua and part of EFMD and ECBE organisations. ... Baca lebih lanjut

SSHE is a private university based in Switzerland – the heart of Europe’s luxury, finance and hospitality. University has a Swiss Labeled Accreditation EduQua and part of EFMD and ECBE organisations. Baca Ringkas