MBA dalam Kewangan, Risiko dan Insurans

Umum

Penerangan Program

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) dalam Kewangan, Risiko dan Insurans direka untuk profesional yang bercita-cita untuk kerjaya yang berjaya dalam kewangan, pengurusan risiko serta insurans kredit perdagangan dan perdagangan.

Program pascasiswazah bertaraf dunia ini akan membimbing anda melalui kepimpinan pengurusan dan keusahawanan dan kemahiran kewangan dan insurans yang membolehkan anda melaksanakan di bahagian atas perdagangan antarabangsa, kewangan, dan industri insurans.

MBA Offenburg University termasuk Sijil Pascasiswazah dalam Kewangan Eksport dan Insurans Kredit Perdagangan dan mengambil masa 18 bulan untuk diselesaikan.

85107_Offenburg-University--students.jpg

MBA akan menyediakan anda untuk peranan kanan yang mempunyai tanggungjawab utama, mempercepatkan kemajuan anda ke posisi kepimpinan yang dibayar dengan baik.

Program ini menyediakan gabungan unik penyelidikan akademik terkini, aplikasi praktikal dan pelbagai topik.

Peserta akan belajar daripada peneraju kewangan dan insurans terkemuka serta ahli akademik yang terkenal bagaimana untuk meletakkan strategi pemikiran akademik dan perniagaan ke dalam amalan profesional. Program ini direka bentuk untuk fleksibel dalam penghantaran untuk memenuhi pelbagai jenis pelajar dari pelbagai latar belakang, tempat, dan sektor.

Bagaimana Anda Belajar

Anda akan mengkaji pelbagai modul pembelajaran dalam talian / jarak jauh dan akan menghadiri seminar blok di Black Forest Jerman yang menakjubkan dalam tiga semester di Fakulti Perniagaan yang sangat Offenburg University di Offenburg University .

Termasuk kursus

 • Pasaran Kewangan Antarabangsa
 • Fintech dan Insuretech
 • Analisis Risiko Makroekonomi
 • Asas dan Prinsip ECA
 • Pengunderaitan dan Pengurusan Portfolio
 • Diplomasi Korporat
 • Membuat keputusan yang inovatif
 • Kemahiran Perundingan Antarabangsa

Sorotan Program

 • Dihantar oleh pakar: Pengarah Program Profesor Andreas Klasen
 • Tempoh: 12 Bulan (Sijil PG) 6 Bulan (MBA Top-Up) = 18 Bulan (MBA Penuh)
 • Penghantaran: Pembelajaran dalam talian / Jarak Jauh dan Seminar Blok
 • Anugerah: Sijil Pasca Siswazah (PG Cert) dan Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

MBA Offenburg University dalam Kewangan, Risiko dan Insurans membolehkan anda bekerjasama dengan profesional yang bercita-cita mencari pengalaman yang benar-benar transformasi.

Struktur kursus

Sijil Pasca Siswazah

Struktur kursus MBA dalam Kewangan, Risiko dan Insurans adalah berdasarkan tujuh teras yang diajar dalam modul pembelajaran dalam talian / jarak jauh dalam Semester Satu dan Semester Dua dengan 60 (ECTS) kredit yang memberi tumpuan kepada pengurusan dan kepimpinan serta kewangan, risiko, dan topik insurans yang membawa kepada Sijil Pasca Siswazah. Modul "Pengenalan kepada Kewangan dan Insurans" termasuk minggu induksi bukan wajib di Hutan Hitam Jerman.

Pelajar yang berjaya menyempurnakan 12 bulan Sijil Siswazah (bersamaan dengan Diploma Pasca Siswazah UK) boleh menukar ini kepada MBA dalam Kewangan, Risiko dan Insurans dengan melengkapkan Master's Top-Up. Ini akan mengambil tambahan 6 bulan untuk diselesaikan.

Topik Guru

Dalam Semester Tiga, pelajar akan mendapat 30 ECTS dan menghadiri seminar blok di Kampus Gengenbach Offenburg University memilih satu pilihan (modul yang ditawarkan mungkin berbeza-beza). Di samping itu, kemahiran penyelidikan akan dibangunkan untuk menyediakan peserta bagi Tesis Master mereka.

Bagaimana Anda Ditaksir

Program ini akan dinilai melalui peperiksaan bertulis pada akhir setiap semester, dan kehadiran sendiri di peperiksaan di Offenburg adalah wajib bagi semua pelajar. Peperiksaan bertulis mungkin termasuk kajian kes pendek, pengiraan, atau pelbagai soalan pilihan. Di samping itu, pelajar akan dinilai melalui kursus yang mungkin termasuk esei atau persembahan individu / kumpulan.

Syarat kemasukan

Ijazah Sarjana Muda (Sarjana Muda, Diploma atau setaraf) dalam Perniagaan atau disiplin yang berkaitan dengan 210 ECTS dan gred 2.5, atau standard kelas kedua yang baik atau yang lebih tinggi.

Calon dengan kelayakan profesional atau akademik lain akan tertakluk kepada pemeriksaan pra dan / atau ulasan oleh pengarah program.

Bukti sama ada pengalaman kerja profesional atau berkaitan dalam kewangan, risiko, dan / atau insurans (minimum 2 tahun selepas tamat pengajian).

Pemohon yang bahasa pertamanya tidak bahasa Inggeris atau yang belum dididik melalui bahasa Inggeris mesti mengemukakan salah satu kelayakan berikut dalam bahasa Inggeris: IELTS: Gred 6.5 (tiada bahagian kurang dari 6.0) atau TOEFL: 550 (kertas) 213 (komputer) atau 87 (internet).

Universiti anda

Penyelidikan yang Kaya

Offenburg University adalah institusi berprestasi tinggi yang berorientasikan perniagaan yang berorientasikan penyelidikan. Ia berpusat di Black Forest, salah satu kekuatan kuasa ekonomi Jerman. Offenburg University adalah lima penyelidikan utama di South West, membentuk komuniti yang berkembang dengan lebih dari 4,000 pelajar di dua kampus. Universiti ini diiktiraf secara meluas untuk jangkauan antarabangsa dan merupakan salah satu daripada universiti Jerman pertama dengan program Sarjana antarabangsa. Pelajar mendapat manfaat daripada penyelidikan bertaraf dunia dan mengajar secara langsung.

Fakulti Perniagaan secara konsisten berada di kalangan sekolah perniagaan terkemuka di Jerman. Fakulti mempunyai reputasi untuk kaedah pengajaran yang inovatif dan penyeliaan individu dengan kelas kecil yang memastikan pengalaman pembelajaran yang unik. Offenburg University adalah perniagaan yang memberi tumpuan kepada hubungan global dengan korporat, bank serta kerajaan negara dan pelbagai hala.

MBA berkait rapat dengan Institut Perdagangan dan Inovasi Offenburg University (IfTI). Ahli IfTI mempunyai reputasi untuk metodologi dan kaedah mereka serta pengalaman mereka yang tiada tandingan dalam inovasi, dasar perdagangan, dan kewangan eksport. IfTI penyelidik menyokong penanda aras, strategi, penambahbaikan proses, dan projek penilaian untuk institusi bertaraf dunia seperti Afrika Export-Import Bank (Afreximbank), EKF Denmark Credit Export Agency, International Credit Insurance

Siapa Yang Perlu Belajar untuk MBA?

Program ini sesuai untuk pengamal korporat mencari pemahaman yang mendalam dan praktikal mengenai insurans eksport dan kredit perdagangan eksport. Ia bertujuan untuk individu yang bekerja dalam Perdagangan

Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1964, as a "National School of Engineering," Offenburg University of Applied Sciences quickly established itself as a high-performance educational institution with a practical orientation. ... Baca lebih lanjut

Founded in 1964, as a "National School of Engineering," Offenburg University of Applied Sciences quickly established itself as a high-performance educational institution with a practical orientation. Today our University forms a thriving community, with over 4,300 students on two campuses. We offer Bachelor's and Master's degrees in four Departments: Business Administration and Industrial Engineering, Electrical Engineering and Information Technology, Mechanical Engineering and Process Engineering, and Media and Information. Baca Ringkas
Offenburg , Gengenbach + 1 Lagi Kurang