MBA dalam Keusahawanan

Umum

Penerangan Program

Keusahawanan adalah salah satu bidang pengajian yang paling pesat berkembang di sekolah-sekolah perniagaan di seluruh Amerika Syarikat. Lebih daripada 65% milenium mempunyai minat yang besar untuk menjadi seorang usahawan.

Untuk memenuhi minat yang semakin meningkat ini, bermula Musim Panas 2018, Meredith akan menawarkan Konsentrasi dalam Keusahawanan dan Perniagaan Keluarga . Di samping itu, program MBA akan menawarkan Sijil Keusahawanan dan Perniagaan Keluarga , termasuk "kem boot" keusahawanan untuk pelajar yang mengikuti sijil pascasiswazah.

"Walaupun kebanyakan program keusahawanan cenderung memberi tumpuan kepada permulaan 'unicorn' yang mempunyai potensi pertumbuhan tinggi, Meredith College menyediakan persekitaran yang hebat untuk usahawan pragmatik dan praktikal 'setiap hari'." Kristie Ogilvie, Dekan, Sekolah Perniagaan

Mengapa kajian keusahawanan di Meredith?

  • Dapatkan alat untuk membangunkan model perniagaan yang kompetitif untuk permulaan atau pelan pertumbuhan baru bagi perniagaan sedia ada.
  • Ketahui mengenai sumber yang tersedia untuk pemilik perniagaan yang berpotensi dan sedia ada, dan bagaimana untuk mengurangkan risiko.
  • Membangunkan strategi pemasaran, jualan, dan pasaran.
  • Kembangkan kemampuan anda untuk menghasilkan penyelesaian kreatif
  • Ketahui cara berkomunikasi idea anda dengan berkesan dan jual sendiri

Sama ada anda berniat untuk memulakan perniagaan anda sendiri, atau hanya ingin mengembangkan kemahiran yang dicari di dalam persekitaran perniagaan yang bergerak pantas hari ini, program Meredith akan mempersiapkan anda untuk berjaya dalam kerjaya anda.

Untuk mendapatkan tumpuan, anda akan melengkapkan MBA Meredith selama 33 jam kredit - dengan tiga kursus keusahawanan dan perniagaan keluarga untuk melengkapi 24 jam kursus teras MBA. Sijil ini adalah program selama 10 jam yang terdiri daripada kem boot dan tiga pilihan keusahawanan.

Kepekatan Keusahawanan dan Perniagaan Keluarga - Kurikulum

Kurikulum Teras MBA (24 kredit)

Kursus Keusahawanan dan Perniagaan Keluarga Kursus Tambahan (9 kredit)

  • MBA - 626: Perancangan dan Reka Bentuk Perniagaan (3 kr.)
  • MBA - 627: Pembiayaan dan Strategi Keusahawanan (3 kr.)
  • MBA - 628: Mengurus Usaha Bertumbuh (3 kr.)

Keperluan kurikulum dan perihal kursus tertakluk kepada perubahan dalam setiap katalog.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

More than one hundred years ago, Meredith College opened with just over 200 women. Today, our student body has grown to include nearly 2,000 students, including men who are part of our graduate progra ... Baca lebih lanjut

More than one hundred years ago, Meredith College opened with just over 200 women. Today, our student body has grown to include nearly 2,000 students, including men who are part of our graduate programs. All learn to enhance their strengths, broaden their perspectives, and prepare for lives of impact and distinction. All going strong. Baca Ringkas

Akreditasi

AACSB Accredited