MBA dalam Inovasi Perniagaan

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

The ESMT Berlin Part-time Blended MBA dalam Inovasi Perniagaan adalah cara yang ideal untuk terus bekerja sepenuh masa sambil memperoleh pengetahuan dan kecekapan untuk menyokong bukan sahaja perkembangan peribadi anda tetapi juga pertumbuhan dan transformasi syarikat anda.

Program ini mensasarkan individu yang mempunyai pengalaman profesional minimum tiga tahun yang ingin menjadi ejen perubahan berkesan dalam organisasi mereka. Sama ada anda adalah sebahagian daripada korporat matang yang memerlukan untuk merangsang inovasi yang mengganggu atau permulaan yang ingin meningkatkan, program ini boleh menjadi langkah seterusnya dalam kerjaya anda.

Belajar tentang topik MBA penting, diikuti dengan kursus yang direka khusus untuk sentrisiti pelanggan, strategi keusahawanan dan inovasi, perniagaan digital, dan ketangkasan.

Fleksibiliti adalah teras program pengajian dua tahun yang disampaikan secara bersemuka dan pada platform pembelajaran maya yang paling inovatif di dunia oleh fakulti kelas dunia ESMT . Pendekatan bersepadu kami terdiri daripada 80% kajian dalam talian dan 20% secara peribadi selama 14 hujung minggu di Berlin atau Munich (semua pelajar menghadiri modul pertama di Berlin).

ESMT dalam Persatuan Pendidikan Masa Depan Pengurusan Pendidikan (FOME) menjamin akses anda kepada persekitaran pembelajaran yang paling inovatif di dunia.

Fakta utama

 • Penghantaran yang dicampur dengan 80% dalam talian / 20% secara bersemuka.
 • Memimpin ke ijazah ESMT Berlin (60 ECTS).
 • Tempoh program 24-bulan.
 • 14 modul bersemuka (Khamis petang - Sabtu).
 • Berdasarkan berasaskan kohort: anda bermula dan selesai dengan kumpulan orang yang sama, yang membolehkan anda membina rangkaian.
 • Lokasi: memilih untuk belajar di Berlin atau Munich untuk setiap modul.
 • Pengambilan September 2020.
 • Rangkaian alumni Jerman yang paling antarabangsa.
 • Bidang tumpuan: transformasi perniagaan, inovasi digital, ketangkasan, gangguan, analisis.
 • Yuran pengajian: 38,000 EUR (kadar burung awal 29,500 EUR sehingga Jun 2020).

Kini ranking di ranking FT Business School sebagai sekolah perniagaan # 1 di Jerman dan # 9 di Eropah, ESMT adalah satu daripada hanya dua sekolah perniagaan di Jerman untuk muncul di setiap peringkat antarabangsa di kalangan ranking sekolah perniagaan teratas. Lihatlah di mana program kami berpangkat.

132343_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpg

Apakah "dicampur" dan mengapa ia sesuai?

Campuran menggabungkan pembelajaran dalam talian dan tatap muka yang terbaik. Anda mendapat manfaat daripada fleksibiliti pembelajaran dalam talian interaktif pada kadar anda sendiri sambil belajar dari rakan-rakan dan fakulti kelas dunia baik secara dalam talian dan secara peribadi. Setiap kursus mempunyai komponen tatap muka dan dalam talian. Pastikan pekerjaan anda sekarang, meningkatkan kepakaran anda, dan membina rangkaian anda dalam satu program.

Kenapa kunci bersemuka?

Menggabungkan sesi dalam talian dengan pelajaran bersemuka membolehkan anda bekerja lebih intensif dengan rakan sekelas anda dan meningkatkan kolaborasi dalam talian anda seterusnya. Unsur interaktif hub digital online ESMT membolehkan anda mengembangkan hubungan peribadi antara elemen tatap muka.

Kirimkan CV anda untuk semakan profil

Ingin tahu apakah MBA Paruh waktu dalam Inovasi Perniagaan tepat untuk anda dan kerjaya anda? Hantar pautan profil LinkedIn anda atau CV ke pasukan Kemasukan kami untuk penilaian profil.

Syarat Kemasukan

Untuk memohon, anda sepatutnya

 • Tiga tahun pengalaman profesional pasca siswazah.
 • Ijazah sarjana atau kelayakan yang setaraf.
 • Skor GMAT / GRE yang kuat atau prestasi kuat dalam ujian kemasukan ESMT .

Kualiti utama yang kita cari dalam pemohon

 • Tinjauan antarabangsa dan kecekapan antara budaya.
 • Pemikiran perubahan dan inovasi.
 • Cita-cita dan motivasi untuk bekerja sepenuh masa dan belajar sambilan.

Tarikh akhir

15 Jun, 2020: Masa tamat pengajian awal burung

15 Ogos 2020: Tarikh akhir permohonan akhir

Kemasukan ESMT mengendalikan proses pemilihan rolling, dengan tempat yang tersedia di kelas yang dipenuhi sepanjang tahun. Ruang dalam kelas adalah terhad, dan aplikasi awal sangat dicadangkan. Permohonan akan disemak sebaik sahaja ia selesai.

Yuran dan Pembiayaan

Calon yang mengemukakan permohonan yang lengkap pada 15 Jun, 2020, akan menerima pengurangan tuisyen automatik sebanyak 8,500 EUR, mengurangkan tuisyen dari 38,000 EUR kepada 29,500 EUR, yang termasuk akses kepada platform pembelajaran dan kandungan, dan lesen kajian kes yang diperlukan. Keputusan ujian yang diiringi (ujian kemasukan GMAT, GRE, ESMT , skor kemahiran bahasa Inggeris) boleh dikemukakan selepas tarikh ini. Tuisyen akan dibayar dalam tiga ansuran sepanjang tempoh program.

Pinjaman: ESMT menawarkan akses kepada pinjaman pendidikan melalui Prodigy Finance dan Capital Brain.

Potongan cukai: Banyak negara, termasuk Jerman, membenarkan tuisyen untuk pendidikan tinggi, dan kos yang berkaitan, untuk dikira sebagai perbelanjaan yang boleh dikurangkan cukai.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The schools’ expertise focuses on the development of entrepreneurial leaders with a global focus on social responsibility and the management of technology. ESMT is one of the top ranked business schoo ... Baca lebih lanjut

The schools’ expertise focuses on the development of entrepreneurial leaders with a global focus on social responsibility and the management of technology. ESMT is one of the top ranked business schools in Germany with a global network of alumni in over 50 countries. Baca Ringkas