MBA dalam Hubungan Antarabangsa

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

MBA ini direka untuk memberikan para pelajar dengan pemahaman yang mendalam tentang hubungan hubungan antarabangsa dan faktor geopolitik yang mempunyai pengurusan operasi dan kejayaan perniagaan. Mempelajari pelbagai isu, termasuk hubungan antara organisasi antarabangsa dan NGO, undang-undang hak asasi antarabangsa, jantina dan keganasan, diplomasi siber dan keganasan politik. Selepas melengkapkan MBA ini, pelajar akan bersedia untuk bekerja di bidang antarabangsa seperti hak asasi manusia, diplomasi, kawalan senjata, dan perjanjian antarabangsa.

Sepanjang kursus pelajar akan:

 • Memperoleh keupayaan untuk bekerja dalam pembangunan strategi diplomatik.
 • Memperkenalkan penyelesaian yang realistik untuk pengurusan krisis global semasa.
 • Kenali budaya global dan rangkaian sosial.
 • Bina kenalan dengan organisasi dan kakitangan diplomatik untuk meningkatkan keterhubungan dan penglihatan global.

Fakta

 • Tempoh: 18 bulan
 • Kredit: 90 ECTS
 • Bahasa Inggeris
 • Pengambilan: Februari dan September
 • Ijazah Sarjana Muda: Sarjana Pentadbiran Perniagaan Utama dalam Hubungan Antarabangsa
 • Pemindahan Peluang: Kami menawarkan pilihan kepada pelajar untuk memindahkan semester di antara kampus kami di Geneva dan Barcelona
 • Latihan Magang: Kami menyokong pelajar dalam mendapatkan kemahiran praktikal dan peluang rangkaian melalui latihan

  a>admissions@gbsge.comge-element img-responsive" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/11/112336_inside02.jpg"/>a>admissions@gbsge.comMaster ini telah direka untuk memberikan para pelajar dengan pemahaman yang mendalam mengenai hubungan hubungan antarabangsa dan faktor geopolitik yang berkaitan dengan pengurusan operasi dan kejayaan perniagaan. Setelah melengkapkan MBA ini, pelajar akan bersedia untuk bekerja di bidang antarabangsa seperti hak asasi manusia, kawalan senjata, dan undang-undang dan perjanjian antarabangsa.a>admissions@gbsge.comniagaan utama yang ditawarkan dalam setiap major, pelajar juga mengikuti kursus pengkhususan, seperti:a>admissions@gbsge.comn Keganasana>admissions@gbsge.comtrategi dalam Hubungan Antarabangsa dan Pengurusana>admissions@gbsge.comang-undang Hak Asasi Manusia Antarabangsaa>admissions@gbsge.comrabangsaa>admissions@gbsge.comge-element img-responsive" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/11/112337_Inside01.jpg"/>a>admissions@gbsge.coma>admissions@gbsge.comngan mereka yang bekerja, atau merancang untuk bekerja sebagai:a>admissions@gbsge.com>Perkhidmatan Asinga>admissions@gbsge.comstrong>Syarat kemasukana>admissions@gbsge.com Muda atau setaraf, lebih baik dalam bidang yang berkaitana>admissions@gbsge.comusan peperiksaan Bahasa Inggeris rasmi) atau bukti belajar sebelum ini dalam persekitaran berbahasa Inggeris untuk sekurang-kurangnya 3 tahuna>admissions@gbsge.comau setarafa>admissions@gbsge.comtaan kepada kajian kes perniagaana>admissions@gbsge.com dari pasukan akademik di kampus mereka yang dipilih. Tanggapan mereka terhadap kajian kes akan dibincangkan dalam temu buala>admissions@gbsge.comma akademik, transkrip, dan sijil akademik yang diperlukana>admissions@gbsge.comgsaan yang saha>admissions@gbsge.comujukan dari institusi akademik bekas mereka dan dari majikan mereka sekarang (jika berkenaan)a>admissions@gbsge.comang perakaunan, kewangan, atau ekonomi. Sekiranya prasyarat belum dipelajari sebelum ini, kelas Pra-Guru boleh diambil semasa musim panas atau dengan kursus peringkat dalam talian seperti Peregrine dan memperoleh sekurang-kurangnya 60% pada ujian diri.a>admissions@gbsge.comuar biasa - COVID-19a>admissions@gbsge.com kami tetap tidak berubah, kami akan memberi sokongan kepada bakal pelajar yang keputusan ujian akan dipengaruhi oleh keadaan kesihatan global semasa. Anda kini boleh menghantar permohonan anda ke Geneva Business School tanpa skor ujian untuk penilaian awal. Sila hubungi a>admissions@gbsge.com untuk maklumat lanjut.

  Mengikut pandemik COVID-19, Lembaga Pengurusan Geneva Business School telah memutuskan bahawa ia akan menerima pelajar walaupun mereka tidak dapat memperoleh keputusan peperiksaan Bahasa Inggeris TOEFL / IELTS kerana pandemik.

  Semasa temubual permohonan, kami akan menggunakan tahap penilaian yang sama dengan ketat serta menilai tahap pemahaman calon dalam bahasa Inggeris untuk memastikan setiap orang mempunyai keupayaan untuk menyertai kelas.

  Calon-calon yang diterima di Geneva Business School tanpa keputusan peperiksaan TOEFL / IELTS atau sekolah tinggi akan diberikan satu tahun akademik tambahan, dari masa mereka menyertai sekolah kami, untuk menyediakan dokumen yang hilang.

  Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai keperluan kemasukan yang luar biasa di blog kami .

  Yuran dan Pembiayaan

  Kampus Geneva

  • Yuran Permohonan: € 150 (Tidak boleh dibayar balik, dibayar atas permohonan)
  • Yuran Pentadbiran: CHF 3000 (Yuran sekali sahaja, bayaran balik sebanyak 80% jika visa masuk atau permit kediaman ditolak oleh Pihak Berkuasa Visa)
  • Tuisyen setiap semester: CHF12,950 (Jumlah 1.5 tahun program / 3 semester) (Bayaran balik sebanyak 100% jika visa masuk atau permit kediaman ditolak oleh Visa

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Geneva Business School is a leading institution that provides cutting-edge Swiss Quality Education. Taught in numerous campuses around the world, including major European cities such as Geneva, Barcel ... Baca lebih lanjut

Geneva Business School is a leading institution that provides cutting-edge Swiss Quality Education. Taught in numerous campuses around the world, including major European cities such as Geneva, Barcelona and Madrid. Our innovative methodology means students are taught in small and focused classrooms by carefully chosen faculty members, all of whom are top-level professionals, dedicated to guiding them on their journey to becoming future business leaders. Baca Ringkas
Geneva , Barcelona , Madrid + 2 Lagi Kurang