MBA antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Menjadi pemimpin global yang anda mahu

 • Bagi calon berpotensi tinggi dengan pengalaman kerja profesional minimum 3 tahun
 • Sarjana Pentadbiran Perniagaan
 • 12 bulan
 • Mengajar dalam bahasa Inggeris
 • Lyon, Perancis

Buat masa depan anda

 • Kepelbagaian: Bergabung dengan kohort kultur dan profesional yang pelbagai yang akan memberi anda pengalaman pertama dalam bekerja dengan pelbagai negara dan sektor. Sediakan diri anda untuk kedudukan kepimpinan antarabangsa dan rangkaian yang menarik!
 • Projek perundingan: Bekerja selama 7 bulan mengenai Projek Kepemimpinan Keusahawanan di mana anda akan menangani projek yang dibentangkan oleh sebuah syarikat dan bekerja secara langsung untuk mereka. peluang unik ini akan membolehkan anda menemui sektor baru, lokasi geografi atau memperoleh pengalaman lebih lanjut dalam domain anda.
 • Jejak kerjaya yang berdedikasi: Setiap hari Selasa anda akan mempunyai acara yang berkaitan dengan kerjaya seperti bengkel, lawatan syarikat, mentoring, acara rangkaian dan bimbingan. Dengan saiz kohort kecil, anda akan mempunyai peluang untuk menyelam jauh ke dalam motivasi anda dan mengenal pasti matlamat kerjaya sebenar anda dan langkah-langkah yang anda perlukan untuk berjaya.

Program

Program MBA Antarabangsa selama 12 bulan telah dirancang untuk menyediakan anda semua alat yang anda perlukan untuk mencapai matlamat kerjaya anda.

Melalui kursus yang direka dengan cermat, pengkhususan mendalam, pembelajaran hands-on dan pasukan kerjaya yang berdedikasi, anda akan bekerjasama untuk membangunkan kemahiran yang anda perlukan untuk menjadi pemimpin dalam bidang anda.

Kemasukan

Memilih peserta yang betul adalah lebih daripada sekadar skor ujian. Di emlyon business school , kami mengambil kira semua potensi pemohon. Unsur-unsur seperti motivasi untuk mengejar MBA, latar belakang dan projek profesional anda berat seperti banyak dalam prosedur pemilihan kami.

Sekiranya anda ingin mendapatkan butiran hubungan orang yang betul untuk membantu anda dengan sebarang pertanyaan mengenai program atau prosedur pemilihan, anda boleh membuat ruang peribadi anda dan mendapatkan butiran perhubungan penuh pada papan pemuka emel anda.

Proses pengambilan untuk pengambilan 2020 akan berjalan secara bulanan dari Oktober 2019 hingga Julai 2020.

Keperluan Kemasukan

 • Ijazah Universiti (Ijazah Sarjana Muda minimum atau setaraf)
 • Pengalaman kerja minimum 3 tahun
 • Skor GMAT, GRE atau Tage MAGE (Anda boleh menghantar skor anda secara langsung kepada kami menggunakan kod kami: GMAT / MBW-FX-70 dan GRE / 0761)
 • Skor kemahiran bahasa Inggeris (TOEIC atau TOEFL atau IELTS atau Cambridge CPE atau PTE)
 • 2 surat cadangan profesional

Sila ambil perhatian:

 • Anda boleh memohon walaupun anda belum mengambil ujian GMAT / GRE / TAGE MAGE
 • Pengecualian daripada ujian GMAT / GRE / TAGE MAGE adalah mungkin tetapi hanya dalam keadaan tertentu

Proses Kemasukan

Mulakan permohonan dalam talian anda

Mulakan permohonan anda melalui Portal Aplikasi Dalam Talian kami yang akan anda dapati di laman web kami.

Di sini anda akan melengkapkan maklumat tentang latar belakang akademik dan profesional anda serta motivasi di belakang menyertai MBA

Anda juga akan diminta melampirkan dokumen sokongan anda

Catat video anda

Anda diminta merekodkan video sendiri menggunakan platform mudahRERErrue dalam talian.

Video anda akan diserahkan kepada juri secara langsung.

Ahli juri akan menilai video anda dan menghantar maklum balas mereka kepada Lembaga Kemasukan. Sekiranya juri mempunyai soalan lanjut, anda mungkin diminta untuk wawancara bersemuka atau Skype.

Lembaga Kemasukan

Selepas mengisi permohonan dalam talian anda dan merakam video anda menggunakan eayRECrue, Lembaga Kemasukan akan menyemak permohonan anda.

Sejak itu, terdapat empat hasil yang mungkin:

 • Diterima
 • Diakui dalam keadaan
 • Anda dijemput untuk temu bual bersemuka atau Skype
 • Tidak dibenarkan

Pembiayaan

Yuran pengajian: 38 500 €

Yuran permohonan: 120 €

Harga untuk tahun akademik 2018/2019 mungkin tertakluk kepada perubahan. Yuran pengajian yang ditunjuk termasuk yuran pentadbiran dan keahlian sepanjang hayat ELOHON FOREVER. Pelanjutan pengajian di luar tempoh rasmi program adalah tertakluk kepada bayaran 500 € yuran pentadbiran setahun.

Pengambilan seterusnya: September 2020

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Created in 1872 and based in Lyon, France, with multiple international campuses, emlyon business school is a top European business school devoted to lifelong learning for entrepreneurial and internati ... Baca lebih lanjut

Created in 1872 and based in Lyon, France, with multiple international campuses, emlyon business school is a top European business school devoted to lifelong learning for entrepreneurial and international management. Baca Ringkas
Lyon , Shanghai , Paris , Lancashire , Munich + 4 Lagi Kurang