MBA antarabangsa

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

MBA kami secara rasmi diiktiraf antara yang terbaik di peringkat global oleh Eduniversal Ranking.

100 Teratas - Kedudukan Global
Kedudukan MBA ke-59

Untitled-design-e1568644888192.png

Dunia perniagaan dan keadaan ketidaktentuan ekonomi semasa yang sangat dinamik dan sangat kompetitif menuntut profesional yang berkelayakan dengan pengetahuan yang kukuh mengenai bidang pengurusan yang berbeza dan, lebih-lebih lagi, dengan kemahiran peribadi dan profesional, seperti fleksibiliti, kemampuan menyesuaikan diri, refleksi, tekad, dan kreativiti. Apakah faedah mengambil MBA Antarabangsa? MBA Antarabangsa adalah program latihan pengurusan yang terbaik, yang melatih para pesertanya untuk mencapai kedudukan tanggungjawab dalam sebuah syarikat. Oleh itu, MBA bukan sahaja memberikan latihan pengurusan tetapi juga memastikan pengiktirafan dari seluruh komuniti perniagaan. Oleh itu, ini adalah program terbaik untuk memperoleh dan menggabungkan alat dan pengetahuan baru, melalui pengalaman yang memudahkan peralihan ke arah pekerjaan yang lebih baik dalam kerjaya profesional kami.

58949_MBA.jpg

Struktur Program

MBA Antarabangsa Rome Business School disusun untuk menyediakan persiapan yang lengkap dan menyeluruh kepada para peserta untuk dunia perniagaan dan pengurusan. Struktur program mengikuti jalan yang meneliti tiga topik utama perniagaan: kesedaran, inovasi, dan transformasi. Setiap aspek dianalisis secara mendalam dalam empat modul khusus yang berurusan dengan amalan dan kaedah pengurusan terbaik, penggunaan sumber daya dan kepemimpinan yang strategik, yang saling berkaitan untuk memberi perspektif penuh kepada peserta mengenai dunia perniagaan.

Objektif Pembelajaran

Pada akhir pengajian, para peserta akan mempunyai pengetahuan yang kuat mengenai bidang tematik berikut:

 • Pembangunan Kemahiran: mempromosikan pengetahuan penting di semua jabatan syarikat: pemasaran, kewangan, perakaunan, modal insan, dan operasi.
 • Kepimpinan dalam Organisasi: pengembangan alat dan kemahiran yang diperlukan untuk kepemimpinan: kerja berpasukan, motivasi, komunikasi, etika korporat, dan tanggungjawab sosial.
 • Semangat Keusahawanan: memperkukuh semangat keusahawanan dan meletakkan asas untuk mewujudkan perniagaan baru, sambil mempromosikan inovasi dan kreativiti.
 • Pertumbuhan Lestari: mudah berkembang menjadi organisasi nasional dan antarabangsa yang kompleks dan kompetitif dalam kerangka pembangunan lestari.
 • Pengurusan Perubahan Perniagaan: penyesuaian dan jangkaan keperluan untuk mengubah organisasi dengan objektif utama untuk terus berdaya saing.
 • Visi dan Inovasi Global: menguruskan fleksibiliti organisasi sebagai tindak balas terhadap teknologi baru, pasaran baru, dan evolusi masyarakat. Selanjutnya, pada akhir program, rancangan perniagaan juga direncanakan, yang terdiri dari projek kumpulan dengan tujuan mengembangkan rancangan perniagaan yang akan mencapai tujuan syarikat yang ada atau rekaan. Semua pasukan dipimpin dari peringkat awal projek.

Peluang kerjaya

Jabatan Perkhidmatan Kerjaya Rome Business School menawarkan satu set perkhidmatan yang eksklusif dan bersepadu untuk menyokong pelajar MBA dalam pertumbuhan profesional mereka dan memberikan mereka kelebihan daya saing dalam pasaran kerja pada skala antarabangsa. Laluan MBA sepenuh masa khusus dirancang untuk membolehkan anda menilai dan mengembangkan kemahiran, kekuatan, minat, nilai, dan keperibadian baru.

Perkhidmatan Kerjaya menawarkan aktiviti berikut:

 • Mesyuarat Kaunseling Kerjaya Individu
 • Portal Kerjaya Rasmi Rome Business School
 • Bengkel Profesional
 • Webinar Keusahawanan
 • Fokus Talent Rome Business School
Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Rome Business School is a Rome, Italy, based Institute of excellence devoted to managerial training and research, which operates internationally, with alumni hailing from more than 140 countries w ... Baca lebih lanjut

The Rome Business School is a Rome, Italy, based Institute of excellence devoted to managerial training and research, which operates internationally, with alumni hailing from more than 140 countries worldwide. Baca Ringkas
Rom , Itali Online + 1 Lagi Kurang