MBA Separuh Masa Antarabangsa

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

119685_button.png

Butiran Utama

  • Tarikh mula: Oktober 2019
  • Format: Paruh waktu
  • Tempoh: 20 bulan
  • Yuran kursus: € 32.000 (individu) / € 37.000 (korporat)
  • Bahasa pengajaran: Bahasa Inggeris
  • Lokasi: MIP Politecnico di Milano Sekolah Perniagaan Siswazah (Milan, Itali) 2 Minggu Antarabangsa dan peluang pertukaran antarabangsa.
  • Kelayakan yang diperlukan: sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman kerja yang ideal dalam persekitaran antarabangsa.


MBA Paruh Waktu Antarabangsa adalah program MIP Politecnico di Milano yang direka untuk para profesional berbakat yang ingin memperoleh kemahiran pengurusan tertinggi tanpa mengganggu kerjaya mereka.

Program ini sedang mencari profesional muda yang berbakat dan bercita-cita tinggi, yang komited untuk mempelajari cara memanfaatkan sepenuhnya potensi mereka dan membuat cita-cita mereka menjadi kenyataan.

Kursus ini dihantar dalam format hujung minggu separuh masa. Ini membolehkan peserta mendapatkan kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa - MBA - tanpa mengganggu kerja mereka.

Ia berlangsung selama 20 bulan, pelajaran diadakan satu hujung minggu setiap bulan (Jumaat dan Sabtu) dan diintegrasikan oleh 3 sesi minggu penuh. Pelajaran bersemuka dipadukan dengan kandungan multimedia yang disampaikan melalui platform pembelajaran digital yang inovatif, yang dibangunkan oleh MIP pada teknologi MICROSOFT. Pelajar akan didedahkan kepada syarikat antarabangsa seperti Microsoft, Siemens, Moleskine dan Whirlpool dengan terus melawat premis mereka atau berbincang dengan pengurus semasa pelajaran di MIP . Semua kelas yang diadakan di MIP akan direkodkan memberi peluang kepada pelajar untuk mengejar bila-bila masa dengan kandungan dan pelajar boleh menghadiri sehingga 30% daripada kelas melalui streaming.

Sekolah Pengurusan Politecnico di Milano diiktiraf oleh AMBA, EQUIS, ASFOR dan EOCCS dan berada di Peringkat Kewangan Kewangan Perniagaan Perniagaan Eropah dan dalam Peringkat Universiti QS Dunia.


Aplikasi kini dibuka, sila rujuk kepada www.som.polimi.it/intptmba untuk maklumat lanjut.
Untuk maklumat lanjut dan bantuan permohonan, sila tulis kepada imbapt @ MIP .polimi.it

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1979 as a Consortium between the Politecnico di Milano and many Italian institutions and several leading public and private industrial groups, today MIP is a non-for-profit consortium limit ... Baca lebih lanjut

Founded in 1979 as a Consortium between the Politecnico di Milano and many Italian institutions and several leading public and private industrial groups, today MIP is a non-for-profit consortium limited company. Baca Ringkas
Milan , Nantes , Reims , Edinburgh , Madrid , Guangzhou , Barcelona , Brussels , Glasgow , Beijing , Munich , Toulouse-le-Château + 11 Lagi Kurang