MBA Separuh Masa Antarabangsa

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Perincian Utama

  • Tarikh mula: Oktober
  • Format: Paruh waktu
  • Tempoh: 20 bulan
  • Bahasa pengajaran: Bahasa Inggeris
  • Lokasi: MIP Politecnico di Milano Graduate School of Business (Milan, Itali) + 2 Minggu Antarabangsa dan peluang pertukaran antarabangsa.
  • Kelayakan yang diperlukan: sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman kerja yang ideal dalam persekitaran antarabangsa.

Kursus

MBA Separuh Masa Antarabangsa adalah program MIP Politecnico di Milano yang direka untuk profesional berbakat yang ingin memperoleh kemahiran pengurusan tertinggi tanpa mengganggu kerjaya mereka.

Program ini sedang mencari profesional muda yang berbakat dan bercita-cita tinggi, yang komited untuk mempelajari cara memanfaatkan sepenuhnya potensi mereka dan membuat cita-cita mereka menjadi kenyataan.

Kursus disampaikan dalam format hujung minggu sambilan . Ini membolehkan peserta memperoleh kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa - MBA - tanpa mengganggu kerja mereka.

Ia berlangsung selama 20 bulan, pelajaran diadakan satu hujung minggu setiap bulan (Jumaat dan Sabtu) dan disatukan dengan 3 sesi minggu penuh. Pelajaran tatap muka digabungkan dengan kandungan multimedia yang disampaikan melalui platform pembelajaran digital yang inovatif, yang dikembangkan oleh MIP mengenai teknologi MICROSOFT pelajar akan didedahkan kepada syarikat antarabangsa seperti Microsoft, Siemens, Moleskine dan Whirlpool dengan mengunjungi langsung tempat mereka atau berbincang dengan pengurus semasa pelajaran di MIP . Semua kelas yang diadakan di MIP akan direkodkan memberi peluang kepada pelajar untuk mengejar kandungannya pada bila-bila masa dan pelajar dapat mengikuti sehingga 30% kelas melalui streaming.

Sekolah Pengurusan Politecnico di Milano diiktiraf oleh AMBA, EQUIS, ASFOR dan EOCCS dan berada di Peringkat Kewangan Kewangan Perniagaan Perniagaan Eropah dan dalam Peringkat Universiti QS Dunia.

Permohonan kini dibuka, sila rujuk www.som.polimi.it/intptmba untuk maklumat lanjut.

Untuk maklumat lebih lanjut dan bantuan aplikasi, sila tulis ke imbapt @ MIP .polimi.it

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1979 as a Consortium between the Politecnico di Milano and many Italian institutions and several leading public and private industrial groups, today MIP is a non-for-profit consortium limit ... Baca lebih lanjut

Founded in 1979 as a Consortium between the Politecnico di Milano and many Italian institutions and several leading public and private industrial groups, today MIP is a non-for-profit consortium limited company. Baca Ringkas
Milan , Nantes , Reims , Edinburgh , Madrid , Guangzhou , Barcelona , Brussels , Glasgow , Beijing , Munich , Milan + 11 Lagi Kurang