MBA - Sarjana Pentadbiran

Umum

7 lokasi tersedia

Penerangan Program

MBA - Sarjana Pentadbiran

MBA - Sarjana Pentadbiran adalah pengalaman pembelajaran yang akan mengubah karier profesional anda, mengembangkan cakrawala pembangunan anda.

Ia menawarkan pengetahuan avant-garde untuk konteks setempat, dengan perspektif global dan juga menggalakkan pembangunan kemahiran dan sikap utama dalam prestasi pengurusan, dalam persekitaran permintaan akademik yang tinggi.

Kemahiran apa yang anda perolehi?

 • Potensi kepimpinan dan sikap pengurusan yang bertanggungjawab
 • Pemahaman terhadap persekitaran global dan keupayaan analisis yang besar
 • Kemahiran komunikasi fasih, dengan kemampuan untuk menguruskan perubahan dan membuat keputusan
 • Kemahiran untuk perundingan dan pengurusan konflik
 • Persediaan untuk kerja berpasukan dan penguasaan alat penyeliaan, yang berdasarkan nilai penghormatan, toleransi dan kelenturan di tempat kerja
 • Kemahiran untuk aplikasi pengetahuan, kemahiran dan alat praktikal, dengan inisiatif pengurusan

Apakah manfaatnya?

 • Anda memperoleh Ijazah Sarjana dalam Pentadbiran (MBA), yang diiktiraf di peringkat kebangsaan dan antarabangsa. Ia adalah yang terbaik di Venezuela dan disenaraikan sebagai MBA ke-11 di rantau Amerika Latin, menurut ranking majalah América Economía (2010). Ia mempunyai tiga akreditasi antarabangsa: AACSB, AMBA dan EQUIS.
 • Anda mempunyai latihan yang ketat dalam kewangan, pemasaran, organisasi dan operasi, yang membolehkan anda menonjol dan memilih kedudukan yang lebih baik
 • Anda belajar dari akademik kelas dunia, dengan doktor di universiti terbaik di dunia, mampu menyebarkan pengetahuan di berbagai bidang dan bagaimana menerapkannya kepada Amerika Latin dan realiti global.
 • Anda mempunyai peluang untuk mengalami cabaran dan dilema para pengurus, kerana metodologi kami adalah berdasarkan perbincangan mengenai kes-kes nyata dan simulasi perniagaan
 • Anda memasuki komuniti pelajar yang aktif, profesor dan siswazah yang akan membolehkan anda mengembangkan rangkaian kenalan anda, dengan itu memperluaskan peluang perniagaan dan mengemas kini pengetahuan.
 • Anda boleh mengenali budaya lain, memperluas perspektif dan pengetahuan dunia perniagaan antarabangsa kerana anda berpeluang untuk mengambil bahagian di luar negara, dengan program pertukaran IESA. Terdapat lebih daripada 30 sekolah pengajian antarabangsa yang mana kami mempunyai perjanjian. Anda juga boleh memilih sebagai pelajar atau siswazah untuk program Ijazah Double (*), dan memperoleh ijazah Amerika.

Anda boleh memilih antara dua pilihan pengajian: sepenuh masa dan sambilan:

MBA sepenuh masa:


Sarjana Pentadbiran Sepenuh Masa adalah program yang dirancang untuk disiapkan dalam 12 bulan, dengan kemungkinan mengambil pilihan dalam bidang operasi, pemasaran, kewangan, organisasi atau keusahawanan. Pelan ini merangkumi empat perempat sebelas minggu. Lima mata pelajaran dan satu atau dua bengkel setiap suku mesti diambil.

Pada suku terakhir bulan Julai-September, pelajar akan dapat melakukan perjalanan untuk memulakan pengalaman pertukaran mereka.

MBA Paruh waktu:


MBA paruh waktu adalah program yang dirancang untuk disiapkan dalam tempoh 24 bulan / 8 suku. Modal ini sangat sesuai untuk orang-orang yang bekerja, kerana mereka boleh mendaftarkan subjek mereka dalam jadual yang serasi dengan aktiviti kerja mereka; iaitu, purata tiga hari seminggu, pada siang hari pada waktu malam. Beban minimum adalah tiga subjek dan satu bengkel setiap suku tahun.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

IESA - Instituto de Estudios Superiores de Administración IESA adalah sekolah pengurusan swasta, tanpa keuntungan yang menyediakan perkhidmatan awam kepada seluruh masyarakat dan bebas daripada arus, ... Baca lebih lanjut

IESA - Instituto de Estudios Superiores de Administración IESA adalah sekolah pengurusan swasta, tanpa keuntungan yang menyediakan perkhidmatan awam kepada seluruh masyarakat dan bebas daripada arus, ekonomi, politik, agama atau kumpulan kerajaan. Ia bertujuan untuk menawarkan Venezuela sebuah sekolah prestij antarabangsa, dan seluruh Amerika Latin menawarkan tawaran akademik dan pengeluaran intelektual yang memahami realiti dan cabaran pengurusannya. Ia adalah salah satu daripada empat sekolah pengurusan dan perniagaan di Amerika Latin dan 34 di dunia untuk memegang tiga akreditasi antarabangsa yang paling penting, yang menyumbang kepada kualiti tawaran akademiknya, pengeluaran intelektual dan prestasi pengajaran, menurut yang paling mencabar piawaian kualiti. Antara objektif strategiknya untuk tempoh 2009-2015, termasuk:Pertumbuhan jumlah peserta dalam pendidikan pasca siswazah dan eksekutif. Model baru dan menguntungkan generasi, penciptaan dan penyebaran pengetahuan. Pembesaran kaedah pengajaran yang berpusatkan Peserta. Pembangunan pengajaran dan penyelidikan tersendiri di bidang antarabangsa dan dengan kerelevanan tempatan, khususnya dalam bidang keusahawanan.Ia mempunyai kehadiran di tiga bandar penting Venezuela (Caracas, Maracaibo dan Valencia), untuk memenuhi keperluan pasaran tempatan. Di samping itu, melalui Yayasan Pengajian Pengurusan Lanjutan (FEAG), yang terletak di Kota Pengetahuan (Panama), ia menguatkan unjuran dan perkhidmatannya ke rantau Amerika Latin. Baca Ringkas
Caracas , Panama City , Shanghai , Bogotá , Paris , Buenavista , New Orleans + 6 Lagi Kurang

Akreditasi