Mengenai

MBA Bristol kami menyediakan pengurus untuk permintaan yang berubah dari pasaran global dan cabaran yang semakin meningkat dalam perniagaan kontemporari. Anda akan mendapat wawasan praktikal mengenai isu-isu utama yang dihadapi organisasi hari ini dan telah distruktur semula dari awal hingga menggabungkan dan menyiasat metodologi utama yang relevan dengan dunia sebenar.

Kami akan menggalakkan anda untuk berfikir tentang perniagaan dengan cara yang bertanggungjawab, mewujudkan nilai mampan untuk perniagaan dan masyarakat secara amnya, dan menyumbang kepada ekonomi yang sihat.

MBA membantu anda ke arah prospek yang lebih baik, gaji, dan akhirnya, pemenuhan lebih lanjut dalam perniagaan. MBA kami berakar umbi dalam dunia sebenar perniagaan dan telah direka dengan teliti untuk memberi anda gambaran praktikal mengenai isu-isu utama yang dihadapi oleh organisasi hari ini di semua bahagian dunia.

Kursus ini boleh memberi impak besar kepada kerjaya anda, membantu anda melampaui potensi anda, dan menyediakan anda untuk menghadapi cabaran-cabaran yang akan datang. Hubungan antarabangsa kami yang mantap membantu mengubah pelajar MBA Bristol menjadi pemimpin perniagaan yang berkesan dengan prospek global.

Orang memilih untuk belajar untuk MBA kerana alasan yang berbeza dan dengan hasil yang berbeza dalam fikiran. Kursus kami berfokus secara kerjaya, membolehkan anda menyesuaikan pengajian anda untuk mengembangkan bidang pengetahuan yang relevan dengan pelan kerjaya anda, memenuhi matlamat tertentu anda, dan membentuk masa depan perniagaan anda.

Apa sahaja yang anda mahu keluar dari kursus, ia akan menuntut dan mencabar - dedikasi, tenaga dan semangat adalah prasyarat.

Kandungan

MBA Bristol akan membantu anda dengan baik dalam perniagaan sehari-hari dan memberikan anda pasport kepada kerjaya terbang yang lebih tinggi.

Anda akan belajar:

 • Analisis Pelanggan dan Antarabangsa
 • Strategi dan Pelaksanaan
 • Menguruskan Orang dalam Konteks Global
 • Kepimpinan, Kerumitan dan Perubahan
 • Membuat Keputusan Kewangan
 • Sistem, Struktur dan Operasi
 • Pengembangan Profesional dan Akademik Mengintegrasikan Pengalaman Pembelajaran MBA
 • Mengendalikan Penyelidikan Berasaskan Bukti

Plus modul pilihan dari (nombor bergantung kepada keperluan kredit):

 • Strategi Kewangan Global
 • Risiko dan Kemapanan dalam Operasi Global
 • Pengurusan Projek di Dunia Kompleks
 • Kreativiti dan Inovasi
 • Perundingan Pengurusan
 • Kejurulatihan dan Mentoring
 • Globalisasi dan Undang-undang
 • Sistem Maklumat Perniagaan Digital
 • Pasaran yang Muncul: Perintah Dunia Baru

Selepas ini selesai, anda akan mengkaji:

 • Disertasi Disertasi Eksekutif / Perundingan

Pembelajaran dan Pengajaran

The MBA Bristol adalah pengalaman pembelajaran yang proaktif sehingga sementara ada beberapa kelas dan satu-satu sesi, ini digabungkan dengan projek-projek penyelidikan individu dan kajian terpakai. Pendekatan kami adalah praktikal dan praktikal, memberi tumpuan kepada pembangunan kemahiran peribadi dan profesional yang ketara.

Bahagian penting kursus ini ialah modul Kemahiran Profesional dan Kaedah Penyelidikan Bersepadu. Ini ditenun sepanjang program, menyambungkan pelbagai elemen bersama-sama. Kemahiran Profesional Bersepadu dan Kaedah Penyelidikan memberi tumpuan kepada perancangan pembangunan peribadi, pembelajaran reflektif dan mewujudkan portfolio. Anda digalakkan untuk merangka program pengajian yang disesuaikan yang selaras dengan keadaan profesional dan peribadi anda.

Kerjasama tepat di tengah-tengah semua yang kita lakukan, dengan kakitangan dan pelajar berkongsi pengetahuan dan pengalaman dunia perniagaan mereka. Pelajar MBA Bristol belajar menerusi sindiket kerja, kumpulan dan persembahan individu, kumpulan seminar pimpinan pelajar, kajian kes, pembelajaran pengalaman, permainan peranan dan simulasi perniagaan.

Masa belajar

Anda boleh memulakan MBA sepenuh masa sama ada Januari atau September dan menyelesaikan kursus dalam tempoh 12 bulan.

Penilaian

Penilaian untuk MBA Bristol adalah dengan campuran tugasan berasaskan kerja (projek mini yang diselia), peperiksaan, persembahan / vivas dan disertasi anda.

Kerjaya / kajian lanjut

Kursus MBA Bristol akan membantu anda menggerakkan kerjaya anda ke hadapan, memberikan anda kemahiran, pengalaman dan rangkaian yang relevan untuk menjadi pemimpin dalam bidang perniagaan yang anda pilih.

Perkhidmatan kerjaya yang memenangi anugerah kami membantu anda membangunkan potensi pekerjaan anda menerusi latihan kerjaya, perkhidmatan kekosongan untuk latihan, penempatan, pekerjaan, peluang global, aktiviti sukarela dan komuniti serta sokongan untuk aktiviti keusahawanan, dan akses kepada majikan.

Syarat kemasukan

Anda perlu:

 • ijazah kepujian 2.2 atau ke atas; atau
 • pengalaman kerja selama tiga tahun yang berkaitan dengan kandungan kursus MBA.

Sekiranya anda tidak mempunyai ijazah kepujian, kelayakan profesional yang digabungkan dengan pengalaman pengurusan mungkin mencukupi, maka sila beri butiran lengkap dalam permohonan anda.

Permohonan anda harus merangkumi tindak balas terperinci kepada soalan-soalan yang disenaraikan di bawah:

 • Kenapa anda membuat keputusan untuk menjalankan MBA pada ketika ini dalam kerjaya anda? (Maksimum 150 perkataan).
 • Kenapa anda memilih untuk belajar MBA di Bristol UWE? (Maksimum 150 perkataan).
 • Apa pengetahuan, kualiti dan kemahiran peribadi yang anda bawa ke kursus ini? (Maksimum 150 perkataan).
 • Apa yang anda ingin lakukan selepas anda menyelesaikan kursus ini? (Maksimum 150 perkataan).
 • Sila jelaskan pengalaman masa lalu anda dalam organisasi, termasuk kerja berbayar, kerja sukarela, perniagaan keluarga, projek usahawan, dan sebagainya. Khususnya, sila memberi tumpuan kepada projek-projek di mana anda telah bekerjasama dengan orang atau institusi atau organisasi lain (300 kata maksimum).

Keperluan Bahasa Inggeris
Sekiranya bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda akan dikehendaki memenuhi keperluan minimum Home Language dan UWE bahasa Inggeris, seperti Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS) 6.5 secara keseluruhan dengan minimum 5.5 dalam semua komponen.

Program diajar dalam:
English
Tarikh Akhir Kemaskini September 27, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
12 
Sepenuh masa
Price
15,750 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date