MBA - Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Penyempurnaan dalam perniagaan

MBA Bristol kami menyediakan pengurus untuk permintaan pasaran global yang semakin meningkat dan cabaran yang semakin meningkat dalam perniagaan kontemporari. Anda akan mendapat wawasan praktikal mengenai isu-isu utama yang dihadapi oleh organisasi hari ini dan menyiasat metodologi utama yang berkaitan dengan dunia sebenar.

Kami akan menggalakkan anda untuk berfikir tentang perniagaan dengan cara yang bertanggungjawab, mewujudkan nilai mampan untuk perniagaan dan masyarakat secara amnya, dan menyumbang kepada ekonomi yang sihat.

MBA membantu anda ke arah prospek yang lebih baik, gaji, dan pada akhirnya, pemenuhan lebih lanjut dalam perniagaan. MBA kami berakar umbi dalam dunia sebenar perniagaan dan telah dirancang dengan teliti untuk memberikan anda gambaran praktikal mengenai isu-isu utama yang dihadapi oleh organisasi hari ini di semua bahagian dunia.

Kursus ini boleh memberi impak besar kepada kerjaya anda, membantu anda melampaui potensi anda, dan menyediakan anda untuk menghadapi cabaran-cabaran yang akan datang. Hubungan antarabangsa kami yang mantap membantu mengubah pelajar MBA Bristol menjadi pemimpin perniagaan yang berkesan dengan prospek global.

Orang memilih untuk belajar untuk MBA kerana alasan yang berbeza dan dengan hasil yang berbeza dalam fikiran. Kursus kami berfokus secara kerjaya, membolehkan anda menyesuaikan pengajian anda untuk mengembangkan bidang pengetahuan yang relevan dengan pelan kerjaya anda, memenuhi matlamat tertentu anda, dan membentuk masa depan perniagaan anda.

Apa sahaja yang anda mahu keluar dari kursus, ia akan menuntut dan mencabar - dedikasi, tenaga dan semangat adalah prasyarat.

Kandungan

Modul pilihan yang disenaraikan adalah yang kemungkinan besar tersedia, tetapi mereka mungkin tertakluk kepada perubahan.

MBA Bristol akan membantu anda dengan baik dalam perniagaan sehari-hari dan memberikan anda pasport kepada kerjaya terbang yang lebih tinggi.

Anda akan belajar:

 • Analisis Pelanggan dan Antarabangsa
 • Strategi dan Pelaksanaan
 • Menguruskan Orang dalam Konteks Global
 • Kepimpinan, Kerumitan dan Perubahan
 • Membuat Keputusan Kewangan
 • Sistem, Struktur dan Operasi
 • Pengembangan Profesional dan Akademik Mengintegrasikan Pengalaman Pembelajaran MBA
 • Mengendalikan Penyelidikan Berasaskan Bukti

Plus modul pilihan dari (nombor bergantung kepada keperluan kredit):

 • Strategi Kewangan Global
 • Risiko dan Kemapanan dalam Operasi Global
 • Pengurusan Projek di Dunia Kompleks
 • Kreativiti dan Inovasi
 • Perundingan Pengurusan
 • Kejurulatihan dan Mentoring
 • Globalisasi dan Undang-undang
 • Sistem Maklumat Perniagaan Digital
 • Pasaran yang Muncul: Perintah Dunia Baru

Selepas ini selesai, anda akan mengkaji:

 • Disertasi Disertasi Eksekutif / Perundingan

Anda boleh memilih untuk bekerja pada projek penyelidikan yang sesuai dengan minat dan cita-cita anda. Sebagai alternatif, anda boleh menjalankan projek penyelidikan perundingan yang menangani keperluan klien, meletakkan kemahiran dan kesesuaian anda pada ujian.

Di samping itu, Pembangunan Profesional dan Akademik yang menyepadukan Modul Penyelidikan Pengalaman Pembelajaran MBA akan menyokong anda sepanjang kursus, membangunkan kemahiran peribadi dan penyelidikan anda, mengikut keperluan khusus anda.

Universiti terus meningkatkan tawaran kami dengan memberi maklum balas kepada para pelajar dan pihak berkepentingan yang lain, memastikan kurikulum sentiasa dikemas kini dan graduan kami dilengkapi dengan pengetahuan dan kemahiran yang mereka perlukan untuk dunia sebenar. Ini boleh menyebabkan perubahan pada kursus ini. Jika perubahan kursus anda diluluskan, kami akan memaklumkan kepada anda.

Pembelajaran dan Pengajaran

The Bristol MBA adalah pengalaman pembelajaran yang proaktif sehingga sementara ada beberapa kelas dan satu-satu sesi, ini digabungkan dengan projek-projek penyelidikan individu dan kajian terpakai. Pendekatan kami adalah tangan dan praktikal, memberi tumpuan kepada pembangunan kemahiran peribadi dan profesional yang ketara.

Bahagian penting kursus ini ialah modul Kemahiran Profesional dan Kaedah Penyelidikan Bersepadu. Ini ditenun sepanjang program, menyambungkan pelbagai elemen bersama-sama. Kemahiran Profesional Bersepadu dan Kaedah Penyelidikan memberi tumpuan kepada perancangan pembangunan peribadi, pembelajaran reflektif dan mewujudkan portfolio. Anda digalakkan untuk merangka program pengajian yang disesuaikan yang selaras dengan keadaan profesional dan peribadi anda.

Kerjasama tepat di tengah-tengah semua yang kita lakukan, dengan kakitangan dan pelajar berkongsi pengetahuan dan pengalaman dunia perniagaan mereka. Pelajar MBA Bristol belajar menerusi sindiket kerja, kumpulan dan persembahan individu, kumpulan seminar pimpinan pelajar, kajian kes, pembelajaran pengalaman, permainan peranan dan simulasi perniagaan.

Penilaian

Penilaian untuk MBA Bristol adalah dengan campuran tugasan berasaskan kerja (projek mini yang diselia), peperiksaan, persembahan / vivas dan disertasi anda.

Syarat kemasukan

Anda perlu:

 • ijazah kehormat (minimum 2: 2) dari institusi pendidikan tinggi yang diiktiraf atau setara dengan institusi luar negeri yang diiktiraf
 • Pengalaman organisasi pasca-wisuda 18 bulan.

Sekiranya anda tidak mempunyai ijazah kepujian, kelayakan profesional yang digabungkan dengan pengalaman pengurusan mungkin mencukupi, maka sila beri butiran lengkap dalam permohonan anda.

Permohonan anda harus merangkumi tindak balas terperinci kepada soalan-soalan yang disenaraikan di bawah:

 • Kenapa anda membuat keputusan untuk menjalankan MBA pada ketika ini dalam kerjaya anda? (Maksimum 150 perkataan).
 • Kenapa anda memilih untuk belajar MBA di UWE Bristol? (150 kata maksimum).
 • Apa pengetahuan, kualiti dan kemahiran peribadi yang anda bawa ke kursus ini? (Maksimum 150 perkataan).
 • Apa yang anda ingin lakukan selepas anda menyelesaikan kursus ini? (Maksimum 150 perkataan).
 • Sila jelaskan pengalaman masa lalu anda dalam organisasi, termasuk kerja berbayar, kerja sukarela, perniagaan keluarga, projek usahawan, dan sebagainya. Khususnya, sila memberi tumpuan kepada projek-projek di mana anda telah bekerjasama dengan orang atau institusi atau organisasi lain (300 kata maksimum).
Keperluan Bahasa Inggeris

Sekiranya bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda akan diminta untuk memenuhi keperluan minimum Bahasa Inggeris Rumah UWE dan Bristol, seperti Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS) 6.5 secara keseluruhan dengan sekurang-kurangnya 5.5 dalam semua komponen.

Kerjaya / kajian lanjut

Kursus MBA Bristol akan membantu anda menggerakkan kerjaya anda ke hadapan, memberikan anda kemahiran, pengalaman dan rangkaian yang relevan untuk menjadi pemimpin dalam bidang perniagaan yang anda pilih.

Perkhidmatan kerjaya yang memenangi anugerah kami membantu anda membangunkan potensi pekerjaan anda menerusi latihan kerjaya, perkhidmatan kekosongan untuk latihan, penempatan, pekerjaan, peluang global, aktiviti sukarela dan komuniti serta sokongan untuk aktiviti keusahawanan, dan akses kepada majikan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

UWE Bristol is a University Alliance university with a common mission to make the difference to our cities and regions. We use our experience of providing high-quality teaching and research with real- ... Baca lebih lanjut

UWE Bristol is a University Alliance university with a common mission to make the difference to our cities and regions. We use our experience of providing high-quality teaching and research with real-world impact to shape higher education and research policy for the benefit of our students and business and civic partners. We innovate together, learn from each other and support every member to transform lives and deliver growth. Baca Ringkas