MBA: Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

MBA dalam program Pentadbiran Perniagaan bertujuan untuk memenuhi keperluan pemimpin perniagaan masa depan.

Ia mendekati pentadbiran perniagaan dari perspektif yang luas dan menggabungkan pandangan nasional dan antarabangsa. Ia menggabungkan pengetahuan teoritis dengan kerja projek dan menggunakan penyelidikan ke dalam situasi kehidupan sebenar.

Pelajar dalam program ini diberikan setiap peluang untuk menjadi mahir dalam bidang pemasaran dan kewangan modal, perniagaan antarabangsa, pengurusan sumber manusia, komunikasi pemasaran, pengurusan risiko, dan pengurusan runcit.

126578_126320_Yasar.jpg

Struktur program

Program ini menawarkan pilihan bukan tesis dan tesis. Program bukan tesis termasuk 5 modul wajib, 5 modul elektif, dan projek jangka panjang. Program dengan tesis ini mengandungi 5 modul wajib, 2 modul elektif, dan tesis.

Peluang kerjaya

Program MBA menyediakan para pelajarnya dengan pelbagai profesi dalam hampir setiap peringkat kehidupan perniagaan.

Para graduan program ini boleh bekerja dalam kedudukan yang lebih maju dalam pemasaran, sumber manusia, perakaunan / kewangan, pengurusan projek atau jabatan pengeluaran syarikat nasional atau multinasional (MNC); di dalam negeri, sebagai pakar dalam bank asing atau kerajaan; institusi kewangan swasta atau kerajaan; syarikat insurans; syarikat audit; atau disahkan akauntan awam. Selain itu, graduan akan dikelilingi dengan kemahiran untuk menubuhkan perniagaan mereka sendiri dan menjadi usahawan yang berkesan.

Keperluan kemasukan

  • Diploma Sarjana (atau lebih tinggi)
  • Dokumen kelayakan kemasukan diterima dalam bahasa berikut: Bahasa Inggeris / Turki.
    Selalunya anda boleh mendapatkan transkrip yang sesuai dari sekolah anda. Sekiranya ini tidak berlaku, anda memerlukan terjemahan rasmi bersama dengan salinan asal yang telah disahkan.
  • Keperluan bahasa: Bahasa Inggeris TOEFL: 78 (atau setara dengan CAE, CPE, PTE atau FCE) atau Yaşar University FLAT Exam: 65
  • Keperluan lain:
    • Sekurang-kurangnya 1 rujukan mestilah disediakan.
    • Surat motivasi mesti ditambahkan pada permohonan anda.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Yasar University, an English medium, foundation university, is located in the centre of the city of Izmir on the scenic west coast of Turkey. The university offers over 60 degree programs at undergrad ... Baca lebih lanjut

Yasar University, an English medium, foundation university, is located in the centre of the city of Izmir on the scenic west coast of Turkey. The university offers over 60 degree programs at undergraduate and postgraduate level. Students are given every opportunity to make the most of their university years; a professional education in a supportive learning environment. Baca Ringkas