MBASTUDIES

3 {mbastudies-part-time:plural} dalam Perniagaan 2020/2021

Program MBA sambilan sering membolehkan pelajar memperoleh ijazah lanjutan dengan komitmen masa yang lebih rendah daripada program MBA yang paling tradisional. Kursus kursus yang diperlukan boleh disebarkan dalam tempoh yang lebih lama untuk membolehkan pelajar membuat masa bekerja untuk kedua-dua kerjaya dan pengajian mereka.

Apakah MBA dalam Perniagaan? Secara amnya, MBA sambilan dalam Perniagaan adalah ijazah lanjutan yang menyokong para pelajar untuk mencapai matlamat kerjaya mereka dengan memberikan pemahaman yang komprehensif mengenai bidang perniagaan. Dengan asas pengetahuan yang luas, para pelajar boleh mengambil kursus berfokus perniagaan termasuk pemasaran, ekonomi, perakaunan, kewangan, undang-undang perniagaan, dan pengurusan, dan pelajar mungkin boleh mengambil kursus khusus dalam topik seperti pelaburan.

Graduan dengan MBA sambilan dalam Perniagaan biasanya akan memperoleh beberapa kemahiran yang berguna di tempat kerja, seperti perancangan. Di samping itu, kemahiran matematik dan pengurusan kewangan boleh berguna dalam pelbagai peranan perniagaan dalam sektor swasta, awam dan bukan keuntungan.

Program MBA sambilan boleh berbeza-beza, dan juga kos yang berkaitan. Panjang pengajian, institusi, dan program spesifik lain sering mempengaruhi kos akhir. Pelajar prospektif harus meneliti kos program untuk memastikan bahawa program adalah pilihan kewangan yang berdaya maju.

Oleh kerana MBA sambilan dalam program Perniagaan seringkali memberikan asas pengetahuan yang luas, graduan mungkin bersedia untuk memasuki pelbagai kerjaya. Graduan cenderung tertarik kepada peranan seperti bank pelaburan, pengurus jualan, ketua pegawai kewangan, pengurus rantaian bekalan, dan pengurus pemasaran. Selain itu, graduan biasanya sesuai dengan peranan seperti perancang media, guru, atau penganalisis data.

Dengan profesional yang sibuk, program MBA sambilan boleh didapati secara dalam talian dan secara peribadi untuk memenuhi keperluan pelajar. Lokasi program sering terdapat di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

3 Hasil dalam Perniagaan Filter

MBA CSB Master

Cracow School of Business at Cracow University of Economics
MSc
MBA Sambilan
Nov 2020
<
Separuh masa
<
2 tahun
English
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online

Kajian MBA CSB + Master yang inovatif dianjurkan oleh Cracow School of Business CUE bekerjasama dengan Clark University di Worcester, Amerika Syarikat. Kajian-kajian ini dibua ...

Baca lebih lanjut

MBA sambilan

Simon Fraser University - Beedie School of Business
MBA Sambilan
Jan 2021
<
Separuh masa
<
24 bulan
English
Kampus

Bukan semua orang boleh menekan jeda di kerjaya mereka. SFU Beedie PT MBA direka untuk profesional yang bekerja di Daerah Serantau Metro Vancouver. Lebih dari 24 bulan, anda a ...

Baca lebih lanjut

Paruh waktu MBA Program Antarabangsa dengan kerjasama University of Michigan

Fondazione CUOA Business School
MBA Sambilan
<
Separuh masa
<
16 bulan
Itali
English
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online

Paruh waktu MBA CUOA adalah program yang berorientasikan di peringkat antarabangsa yang menyediakan peluang untuk belajar dalam konteks multikultural yang merangsang. Pelajar ...

Baca lebih lanjut