MBASTUDIES

5 {mbastudies-part-time:plural} dalam Pengajian Pemasaran 2021

MBA, atau Sarjana Pentadbiran Perniagaan, adalah ijazah lanjutan yang biasanya menumpukan pada pengurusan perniagaan. Versi separuh masa ijazah ini hanya satu cara untuk belajar semasa bekerja atau menjaga keluarga.

Lebih khusus lagi, apakah MBA sambilan dalam Pengajian Pemasaran? Pemasaran memberi tumpuan kepada cara menjual barangan dan perkhidmatan kepada pengguna, dan sering terdapat banyak sub-bidang yang boleh anda pilih. Ini termasuk pemasaran mewah, antarabangsa, kata-mulut dan viral. Dalam ijazah pemasaran, anda boleh mengharapkan mengkaji prinsip-prinsip ekonomi mikro dan makroekonomi, pemasaran teoritis, dan analisis alam sekitar. Sesetengah prasyarat termasuk pengalaman kerja perniagaan dan pemahaman teknik pemasaran asas.

Tiga kemahiran yang anda pelajari dalam program ijazah ini termasuk kreativiti, ucapan dan komunikasi awam. Kreativiti dapat membantu tugas-tugas menyelesaikan masalah sehari-hari sementara komunikasi dan ucapan awam boleh membantu anda merasa selesa dalam tetapan sosial.

Anda mungkin perlu membuat belanjawan sebelum memulakan MBA anda untuk memastikan anda tidak kehabisan program pertengahan pendanaan. Apabila anda menyempitkan pilihan sekolah anda, hubungi pejabat utama untuk mengetahui kos, seperti pendaftaran dan bayaran lain, yang akan berbeza dari sekolah ke sekolah.

MBA boleh melayakkan anda untuk pelbagai jawatan dalam perniagaan, industri, pendidikan dan kedermawanan. Untuk tumpuan dalam media pemasaran artistik, anda boleh memohon kedudukan sebagai pengarah seni pengiklanan. Sekiranya anda memberi tumpuan lebih kepada mendapatkan kata keluar melalui cara kontemporari, beberapa tajuk kerja untuk mencari termasuk pengurus media sosial dan pegawai perhubungan awam. Tajuk pekerjaan lain yang anda boleh cari ialah pengurus peristiwa, penyelidik pasaran, perancang media dan pengurus kandungan web.

Pemasaran boleh menjadi berguna di seluruh dunia, jadi anda boleh menemui sekolah dengan MBA dalam subjek ini di mana saja. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

5 Hasil dalam Pengajian Pemasaran Filter

Pemasaran & Jualan MBA Profesional

WU Executive Academy
MBA Sambilan
Okt 2021
<
Separuh masa
<
18 bulan
30 Jun 2021
English
Kampus

Syarikat-syarikat yang membuat perbezaan di pasaran mereka telah berjaya mengatur cara pemasaran dan penjualan yang berkesan untuk melayani pelanggan dan menggembirakan mereka ...

Baca lebih lanjut

MBA dalam Pemasaran Mewah

EIML Paris Ecole Internationale de Marketing du Luxe
MBA Sambilan
Nov 2021
<
Separuh masa
<
14 bulan
15 Sep 2021
English
Perancis
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online

MBA EIML Paris dalam Pemasaran Mewah ditujukan untuk pelajar dan profesional yang ingin melanjutkan kerjaya di sektor mewah. Latihan ini membolehkan pelajar memperoleh kemahir ...

Baca lebih lanjut

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (separuh masa)

University of Europe for Applied Sciences
MBA Sambilan
Mac 2021
<
Separuh masa
<
3 semester
English
Kampus
Online

Digitalisasi, globalisasi, dan peningkatan permintaan untuk kesinambungan menghadapi syarikat yang menghadapi cabaran hari ini. Mereka memerlukan pakar dan eksekutif yang berk ...

Baca lebih lanjut

MBA dalam Pemasaran Antarabangsa

Horizons University
MBA Sambilan
Sep 2021
<
Separuh masa
<
2 tahun
English
Kampus
Online

Program ini menangani antara muka logistik dan fenomena budaya pemasaran kerana mereka wujud dalam persekitaran global yang kontemporari.

Baca lebih lanjut

DeSales University
MBA Sambilan
<
Separuh masa
<
2 tahun
English
Kampus
Online

Di samping membangunkan pemahaman mengenai sifat canggih dan hubungan antara bidang perniagaan asas asas, Program MBA akan menekankan pembangunan kemahiran eksekutif. Bidang u ...

Baca lebih lanjut