Read the Official Description

MBA Profesional tambahan yang terdiri daripada dua bahagian. Semasa Latihan Teras Perniagaan, para peserta akan memperoleh pengetahuan teoretikal dan praktikal terkini dalam bidang pengurusan dan kepimpinan selain asas-asas ekonomi komprehensif.

Selepas itu, mereka menjalani latihan khusus dalam bidang pengkhususan yang dipilih pada awal MBA. Dengan berbuat demikian, mereka berurusan secara mendalam dengan industri atau fungsi tertentu.

Pengkhususan berikut ditawarkan:

- Pengurusan Tenaga (Bahasa Inggeris)

- Keusahawanan

- Kewangan (Bahasa Inggeris)

- Pengurusan Penjagaan Kesihatan (Bahasa Jerman)

- Pemasaran

- Pengurusan Projek (Bahasa Inggeris)

- Pengauditan Awam

- Pengurusan Sosial (Bahasa Jerman)

Untuk mewujudkan keadaan terbaik untuk rangkaian dengan rakan sekerja, peserta pelbagai spesialisasi bersama-sama melengkapkan latihan teras perniagaan. Dengan cara ini, mereka mendapat manfaat daripada prospek kerjaya yang lebih luas - dan juga boleh membuat lebih banyak kenalan yang pelbagai. Beberapa pakar profesional MBA diajar secara berasingan kerana kandungannya khusus untuk industri tertentu.

REKA BENTUK DIDAKTIK

Reka bentuk didactic tripartite dari MBA Profesional memastikan pemindahan pengetahuan yang cekap - tanpa peserta harus mengganggu kerjaya profesional mereka. Kelas menggunakan pelbagai kaedah pengajaran dan pembelajaran. Ini terdiri daripada kajian kes interaktif untuk simulasi perniagaan dan persembahan klasik.

PEMBINAAN MODULAR

MBA Profesional terdiri daripada modul berturut-turut yang disekat.

Setiap modul terdiri daripada tiga bahagian: pra-modul, modul teras dan modul pos.

Mengapa MBA ini?

Akreditasi antarabangsa

WU adalah salah satu daripada beberapa pembekal MBA terkemuka yang diiktiraf oleh EQUIS dan AMBA. Di samping itu, WU adalah satu-satunya universiti Austria untuk dimasukkan ke dalam Kedudukan Kewangan Berprestij.


Pensyarah antarabangsa kelas pertama

Dalam program MBA WU Executive Academy mengajar para profesor dan pengurus teratas yang diiktiraf secara eksklusif dari lapangan. Ini menyampaikan penemuan saintifik terkini dan alat pengurusan berkaitan praktik yang luas.


Program yang benar-benar antarabangsa

Format eksklusif program ini, dengan peserta dari seluruh dunia, penceramah terkemuka dan lawatan belajar antarabangsa, adalah cara terbaik untuk berjaya di seluruh dunia.


Rangkaian alumni di seluruh dunia

Graduan MBA Profesional menjadi sebahagian daripada rangkaian alumni antarabangsa dan eksklusif. Rangkaian multikultural ini menyokong peserta dalam membuat kenalan di seluruh dunia dan rangkaian dengan alumni lain.


Peserta terpilih

Peserta MBA Profesional membawa pengalaman profesional dan peribadi yang luas dari cawangan, fungsi dan budaya yang berbeza ke dalam kelas. Dengan cara yang sama, mereka menyumbang kepada kualiti program yang tinggi seperti penceramah. Membangunkan idea-idea baru bersama-sama, mencerminkan kehidupan seharian dan berkongsi pandangan dengan rakan sejawat antarabangsa yang sama adalah asas latihan berorientasikan masa depan untuk eksekutif.


Format fleksibel

Struktur profesional yang fleksibel dan ekstra dari MBA Profesional adalah khusus disesuaikan dengan keperluan eksekutif sibuk. Struktur modular program membolehkan para pengurus menyelesaikan program MBA yang mencabar bersama kehidupan profesional mereka.


Faedah untuk majikan

Untuk berjaya sebagai syarikat moden yang mampan, penting untuk menarik pekerja terbaik dan mengekalkannya dalam jangka panjang. Majikan yang menyokong pekerja mereka dengan program MBA di WU mendapat manfaat daripada pekerja yang bermotivasi tinggi yang menyumbang kepada kejayaan syarikat secara mampan menerusi pengetahuan mereka yang baru diperoleh.


Teknologi terkini

Peserta dalam program ini mempunyai akses kepada Learn @ WU, salah satu platform e-pembelajaran terkemuka dengan lebih 45,000 dokumen e-pembelajaran dan lebih daripada 32,000 pengguna. Di samping itu, teknologi terkini digunakan untuk menyokong pengajaran.

Program taught in:
English

See 9 more programs offered by WU Executive Academy - Vienna University of Economics and Business »

Last updated June 5, 2018
This course is Campus based
Start Date
Okt. 2019
Duration
15 - 20 
Sambilan
Price
- 15,000 - 45,000 EUR
By locations
By date
Start Date
Okt. 2019
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
End Date