The One-Year MBA adalah kursus pembelajaran antarabangsa yang intensif yang mempersiapkan anda untuk banyak cabaran yang akan anda hadapi di syarikat di seluruh dunia. Sekiranya anda seorang yang mencabar, ingin tahu yang ingin maju dan mengejutkan diri anda, ini adalah MBA anda.

Mengapa memilih MBA di IAE ?

Visi global, memberi tumpuan kepada Amerika Latin

Dunia perniagaan menjadi semakin antarabangsa. Itulah sebabnya kami menyediakan pelajar kami dengan minda global yang diperlukan untuk berinteraksi dengan orang dari pelbagai budaya dan mengembangkan perniagaan di mana saja di dunia.

Globalisasi tidak bermakna semuanya berjalan dengan cara yang sama. Di IAE Business School , kami percaya terdapat cabaran tertentu dalam konteks perniagaan Amerika Latin, seperti ketidaktentuan makroekonomi, perbezaan yang ketara antara pengguna, pertimbangan risiko dalam kewangan, dan kepentingan hubungan peribadi. Kami mengira kepakaran, pengalaman dan hubungan kami untuk menyediakan pelajar kami untuk menangani cabaran-cabaran ini, di Amerika Latin dan seterusnya.

Pelajar kursus MBA datang dari hampir setiap negara di Amerika Latin, Amerika Syarikat dan Kesatuan Eropah. Kami mengalu-alukan profesor tetamu, dari sekolah-sekolah lain di rantau ini, serta sekolah-sekolah terkemuka dari seluruh dunia. Kami menjalankan lawatan rendaman ke Brazil, projek perundingan antarabangsa, dan pelajar boleh mengambil bahagian dalam program pertukaran dengan sekolah perniagaan yang diiktiraf di seluruh dunia.

Membangun kepimpinan peribadi

Di IAE , kami berusaha untuk mewujudkan pengurus, yang kedua-duanya sangat terlatih dalam kemahiran pengurusan, serta dalam kualiti manusia yang diperlukan untuk memenuhi peranan kepimpinan itu. Dengan ini, kami mempunyai pelbagai aktiviti yang memberi tumpuan kepada kesedaran diri dan perkembangan peribadi, yang membolehkan seseorang itu berkembang sepenuhnya. Untuk memahami diri adalah penting apabila membentuk hubungan positif dengan orang lain dan menghormati perbezaan yang mungkin wujud.

Pemilihan pelajar tidak hanya berdasarkan potensi individu, tetapi juga apa yang mereka tawarkan kepada kumpulan. Kami membentuk pasukan kerja yang cuba memaksimumkan kepelbagaian, dan melaksanakan bimbingan yang difokuskan pada resolusi konflik.

Terdapat mata pelajaran mengenai kesedaran diri dan kepimpinan, di mana pelajar memikirkan personaliti mereka dan melihat untuk menentukan gaya kepimpinan mereka. Pelajar juga menerima latihan individu dari pasukan "Pengurusan Kerjaya". Setiap pelajar mempunyai Mentor Akademik dan Eksekutif Mentor masing-masing. Satu hingga satu hubungan ini membolehkan anda bertanya soalan yang berkaitan dengan program dan kerjaya, serta kehidupan secara umum.

Bengkel memberi tumpuan untuk membangunkan kemahiran komunikasi, persembahan, atau menguruskan jenama peribadi. Aktiviti yang dijalankan dalam bidang pengurusan kerjaya, serta dengan perunding khusus. Mata pelajaran elektif tertumpu kepada rundingan, penambahbaikan atau pengurusan perubahan organisasi. Secara umum, mereka adalah kemahiran yang memerlukan pelbagai pengetahuan dan kualiti pengurusan.

Maklum balas 360 °, memberi tumpuan kepada kemahiran pengurusan. Aktiviti luaran di mana kita memberi cabaran pelajar untuk membangun dan mengukuhkan kemahiran pengurusan mereka.

Pengalaman Bilingual

Bahasa Inggeris adalah bahasa lingua franca dalam perniagaan antarabangsa. Itulah sebabnya kami menyampaikan teras program dalam bahasa ini. Mereka pelajar yang memerlukan penyegar dalam bahasa ini boleh merujuk kepada pilihan amalan intensif kami.

Untuk pelajar berbahasa bukan bahasa Sepanyol, kami menawarkan kursus yang intensif, perniagaan, kursus bahasa Sepanyol sebelum memulakan MBA anda. Jadi, bukan sahaja kami membantu anda mengambil kesempatan daripada pengalaman MBA di Argentina, tetapi anda juga akan meninggalkan dengan kemampuan untuk bercakap dua bahasa yang paling biasa diucapkan di dunia dengan lancar.

Berorientasikan tindakan

Kami menyediakan MBA untuk ujian "palam dan main" (untuk melihat keputusan dari hari 1), melalui reka bentuk program kami. Walaupun secara tradisinya, penguasaan konsep dan kerangka analisis akan ditekankan di seluruh program, hari ini hanya asas untuk meneruskan pembinaan. Kami memperluaskan pilihan Pembelajaran Tindakan atau belajar melalui pengalaman praktikal, dalam modul program yang kemudian.
Kami menggunakan pelbagai simulator yang memerlukan membuat keputusan untuk dilakukan dalam satu pasukan dan dalam masa nyata.

Projek perundingan, baik dengan organisasi bukan keuntungan, dan syarikat yang meminta cadangan untuk strategi pengembangan antarabangsa mereka.

Projek Perundingan Terpimpin Dengan kerjasama Praktik Kewangan Korporat di Ernst

Kesedaran Sosial

Semua kandungan yang dilindungi dalam subjek yang berbeza membawa tanggungjawab sosial dan kemapanan. Begitu juga, Masters termasuk Bidang Kerja dalam Perkhidmatan Sosial, yang membolehkan anda menerapkan pengetahuan pengurusan anda di NGO dan organisasi masyarakat sipil yang lain dengan kesan sosial.

Selalunya, pengurus perniagaan dipersoalkan kerana tumpuan mereka yang sememangnya eksklusif terhadap penjanaan pulangan pelaburan mereka. Sesetengah sekolah perniagaan telah bertindak balas dengan memasukkan kursus etika atau meminta pelajarnya mengambil sumpah etika. Dalam MBA di IAE Business School , impak keputusan perniagaan terhadap pemangku kepentingan yang berlainan adalah di tengah setiap analisis, setiap perbincangan, dan setiap pelan tindakan.

Kami percaya bahawa Pengurus Perniagaan mempunyai tanggungjawab kepada masyarakat di mana organisasi mereka beroperasi. Melalui mata pelajaran seperti analisis konteks perniagaan, ESE I dan Tanggungjawab Sosial Korporat. Semasa program ini, kami meletakkan alat pengurusan dan konsep menjadi tindakan dalam projek perundingan dengan Organisasi Bukan Kerajaan (NGO).

Rangkaian Alumni

Jaringan Alumni IAE Business School adalah salah satu yang paling luas di Amerika Latin dan meluas di seluruh dunia. Kedua-duanya semasa dan selepas MBA, pelajar boleh mengakses rangkaian kenalan yang komited untuk melanjutkan pembelajaran mereka. Dari rekod eksekutif, untuk membantu mencari kerja selepas MBA, Bekas Alumni IAE mempunyai komitmen khusus kepada MBA.

Rangkaian ini terdiri daripada lebih daripada 13,000 eksekutif yang tersebar di seluruh dunia, membentuk lebih daripada 30 kelab serantau.

Beasiswa MBA dan Pembiayaan MBA Satu TahunTuduhan bakat anda

Setiap tahun, lebih daripada 30% pelajar sepenuh masa MBA mendapat manfaat daripada salah satu sistem bantuan kewangan kami. IAE , melalui sistem geran dan pinjamannya, menggalakkan penyediaan bakat muda untuk memimpin syarikat, agensi kerajaan dan / atau pertubuhan bukan keuntungan, menyumbang kepada pertumbuhan serantau dan global.

Proses permohonan dinamik, mereka yang memohon mempunyai peluang yang nyata untuk menunjukkan kualiti mereka, dengan akses kepada sokongan yang diperlukan untuk memenuhi kemungkinan belajar MBA Satu Tahun selama 11 bulan.

Sekiranya prestasi anda telah diserlahkan dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kami menjemput anda membuat cadangan mengenai sistem bantuan kewangan kami. Kami tahu anda akan membawa semangat anda, tenaga, rasa ingin tahu untuk belajar, dan semangat penambahbaikan berterusan ke dalam kelas.

Dana Bantuan Merit telah diwujudkan melalui inisiatif Alumni IAE , dengan matlamat menyumbang kepada latihan profesional yang menonjol di MBA. Terima kasih kepada sokongan mereka, calon MBA boleh menamakan diri mereka untuk biasiswa berikut sehingga 40% dari yuran kursus.

Keperluan am:

  • Selesaikan proses Kemasukan.
  • Dapatkan minimum 550 mata pada Peperiksaan GMAT atau Ujian IAE .
  • Mempunyai pengalaman profesional yang relevan.

Kualiti Program

Kualiti MBA di IAE Business School diaudit oleh pelbagai organisasi bebas. Program ini adalah antara kumpulan terpilih hanya 76 sekolah perniagaan di dunia dengan "Triple Crown", akreditasi oleh tiga persatuan akreditasi yang paling berpengaruh.

Program diajar dalam:
  • English
IAE Business School
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
11 - 15 
Sepenuh masa
Price
28,000 USD
Deadline
Permintaan Maklumat
Applicants from China, December 15th, 2018
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
End Date
Dis 15, 2019
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Applicants from China, December 15th, 2018
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Applicants from China, December 15th, 2018
End Date
Dis 15, 2019