Baca keterangan rasmi

Pelancongan, hospitaliti dan kemahiran memasak adalah satu bidang yang sangat khusus yang memerlukan kemahiran khas dan kebolehan. pensyarah kami adalah profesional yang berpengalaman. Jika anda sedang mencari untuk berjaya dalam bidang ini, maka program ini (MBA di Pelancongan, Hospitaliti dan Pengurusan Acara) untuk anda.

Pengajaran adalah kira-kira 12 hujung minggu sepanjang tahun. Pada tahun ini, pelajar bekerja pada tesis mereka.

Kajian terdekat bermula pada pertengahan bulan Februari 2018 dan berakhir pada bulan Februari 2019. Pelajar boleh memohon sehingga akhir bulan Januari. Apabila anda meminta ketibaan kemudian, sila hubungi kami.

pelajaran

Dalam apa bahasa yang anda mahu belajar?

Pilihan pertama adalah di Czech, Bahasa Inggeris atau Rusia. Pilihan kedua adalah satu bentuk gabungan, yang bermaksud bacaan dalam bahasa Inggeris, tetapi bahan latar belakang dan disertasi akhir dalam bahasa Inggeris. Pelajar mengekalkan perhatian yang lebih semasa pengajaran dalam bahasa ibunda mereka semasa mereka membuka kemungkinan mendapatkan ijazah MBA kedua dari sebuah universiti asing (sila hubungi kami untuk maklumat lanjut) -. Yang dikenali sebagai program ijazah Double.

Apa yang anda menunggu untuk seminar

 • Kaedah Penyelidikan (menulis tesis, Word dan Excel)
 • Perakaunan dan Cukai (dari penasihat cukai)
 • pemasaran
 • pengurusan sumber manusia
 • pengurusan
 • betul
 • Misi Pengurusan Pelancongan (dua hujung minggu)
 • MICE dan pengurusan pelancongan inbound
 • Hospitality (hotel dan restoran)
 • Jualan, sokongan dan IT kemudahan pelancongan (dua hujung minggu)

Apa yang anda akan belajar

 • Menganalisis portfolio jualan agensi pelancongan (CA) dan menetapkan strategi untuk mendapat komisen tertinggi
 • Melakukan perkhidmatan touroperátorské anda sendiri untuk mengurangkan kos dan menghapuskan risiko keruntuhan pengendali pelancongan. Juga, kita akan belajar bagaimana untuk membuat kontrak secara langsung.
 • Bagaimana untuk memilih pekerja yang berpendapatan di antara satu sama lain.
 • Tidak seperti universiti lain di Republik Czech dalam program ini untuk mengetahui berapa banyak ia kos dan bagaimana untuk menguruskan hotel.
 • perkhidmatan pelanggan, yang bagi banyak syarikat kekurangan.
 • De facto, seperti yang anda membina agensi pelancongan anda sendiri dari A ke Z.
 • Bagaimana untuk membuat dan mengekalkan konsep hotel dan restoran.
 • Bagaimana untuk menguruskan pembiayaan untuk mengekalkan keuntungan jangka panjang.
 • Vyvořit menawarkan pakej dan membuat hotel / restoran di agensi-agensi pelancongan eg. The Webovka pasif mengharapkan pada tempahan.

dan banyak perkara yang sangat praktikal yang lain dalam konteks keseluruhan sektor ini, selepas menulis tesis mendapatkan MBA.

Mengapa MBA pengajian di CBU ?

MBA adalah program hujung minggu latihan profesional dengan sekurang-kurangnya tugas antara pelajaran

Kami percaya bahawa pengurus yang benar-benar mahu mendapatkan kelayakan MBA pada tahap yang tinggi, mereka lebih suka untuk belajar di dalam kelas, di mana mereka saling boleh berbincang, bertukar-tukar pengalaman dan pengetahuan seperti bekerja dalam kumpulan, di mana mereka melakukan tugas-tugas tertentu yang diberikan kepada guru-guru. Itulah sebabnya terdapat program MBA dalam talian.

 • Kajian berlaku pada hari Sabtu dan Ahad dari jam 9 hingga 17; dengan satu jam berehat untuk makan tengah hari.
 • Pada akhir hari sekolah (17h - 19h) masih ada ruang untuk perbincangan dengan guru (blok ini tidak lagi pilihan dan bergantung kepada keperluan pelajar).

Pagi dan petang blok direka untuk beban pelajar, semasa anda sibuk dan dapat lancar mengekalkan perhatian sepanjang hari. Biasanya pada waktu pagi dan membincangkan teori selepas rehat tengah hari untuk memindahkan latihan praktikal dan kajian kes.

Kami menawarkan perkhidmatan premium seperti ceramah rakaman di YouTube dan banyak lagi.

 • kuliah dirakam pada YouTube - Setiap pelajar boleh ketinggalan, atas sebab ini, kami merekodkan semua pelajaran yang pelajar sentiasa tersedia (akses kepada video diberikan kepada pelajar-pelajar melalui sistem e-pembelajaran).
 • Selepas setiap pelajaran, pelajar juga membuat rekod yang ada kuliah dalam format MP3.
 • E-pembelajaran platform NEO - sebagai seorang pelajar, anda akan menggunakan platform e-pembelajaran intuitif digunakan oleh beratus-ratus sekolah-sekolah dan universiti di seluruh dunia.
 • Sudah tentu, pelajar boleh menghubungi pensyarah melalui e-mel atau skype dan pilihan yang lain (di samping itu, setiap hujung minggu terdapat beberapa jam hanya bertujuan untuk perbincangan dengan tujuan untuk memastikan pendekatan peribadi).
 • Sepanjang hujung minggu adalah disediakan untuk pelajar minuman.

jaminan kualiti

 • Setiap pengkhususan yang diajar oleh guru-guru yang dipilih dengan teliti - profesional dalam bidang mereka, yang kaya pengalaman kerja akan menjamin pelajar pelbagai perkhidmatan pendidikan yang mungkin.
 • Bagi setiap kursus yang menawarkan kursus MBA di bawah syarat-syarat tertentu, selain daripada mana pelajar boleh menyertai tanpa sebarang kos tambahan. Ini kerana pelajar berpuas hati untuk semua kunci kejayaan!
 • Semua program MBA kami ditauliahkan.

Kandungan kursus individu untuk Pelancongan program MBA dan Hospitaliti

kaedah penyelidikan (menulis tesis dan analisis dalam Excel)

Kursus ini telah direka untuk menyediakan anda dengan maklumat untuk membolehkan menulis projek penyelidikan yang baik, serta meningkatkan pengetahuan anda Microsoft Word dan Excel.

Kursus ini terdiri daripada dua bahagian: Bahagian pertama adalah dikhaskan untuk program Microsoft Word, yang dikhaskan untuk tesis akhir dan formatnya, bekerja dengan sebut harga dan sebagainya. pensyarah akan berjalan anda melalui pelbagai gaya, bekerja dengan pautan dan butir-butir lain Microsoft Word, supaya anda akan dapat mengulangi ciri pemformatan penting. Untuk pelbagai analisis semua menggunakan Microsoft Excel. Atas sebab ini, tema petang Sabtu dan Ahad untuk merangkumi semua topik, daripada kemahiran asas, seperti rujukan mutlak dan relatif, melalui formula yang lebih maju, seperti VLOOKUP, INDEX, LOOKUP, MATCH, GETPIVOTDATA, SUBTOTAL, SUMIFS, IFERROR, dan sebagainya, ciri-ciri canggih seperti cara yang berbeza untuk bekerja dengan data luaran (CSV, TSV, html, jadual, php, pangkalan data (OLAP, OLTP, import data, tafsiran - data "mentah", jadual pangsi, carta pangsi, PowerPivot) dan Power BI) ... dan banyak lagi. Walaupun anda bekerja dengan Excel setiap hari di peringkat maju, ia adalah kemungkinan besar bahawa anda akan belajar sesuatu yang baharu!

Perakaunan dan Cukai (dari penasihat cukai)

Kursus ini merupakan pengenalan kepada konsep asas dan standard asas sistem perakaunan kewangan. Beberapa konsep penting akan dikaji secara terperinci, termasuk: Pengiktirafan hasil, inventori, aset tetap dan nilai semasa liabiliti. Kursus ini menekankan penciptaan penyata perakaunan kewangan asas - penyata pendapatan, kunci kira-kira dan aliran tunai - itu dengan maknanya mereka bahawa setiap pengurus harus dapat mengendalikan tanpa masalah. Jangan takut untuk cat "dot" tidak akan. Seminar ini diketuai oleh seorang penasihat cukai berpengalaman.

pemasaran

Pensyarah semasa semakan kursus dan menilai strategi pemasaran semasa, sastera dan pengalaman untuk menyediakan anda dengan pemahaman yang menyeluruh strategi pemasaran dan perniagaan. Anda akan diajar untuk berfikir akses kakitangan pemasaran profesional, membaca dan menganalisis kesusasteraan pemasaran khusus dan mengaplikasikan konsep pemasaran strategik kepada ekonomi digital global.

Anda akan belajar bagaimana untuk mengubah aliran pelanggan yang berpotensi dalam pelanggan semasa bagaimana untuk mencari prospek untuk perkhidmatan anda dan meyakinkan mereka bahawa syarikat anda adalah salah satu yang atas sebab tertentu yang mereka perlukan. Ketahui bagaimana anda kos pengiklanan anda boleh membayar dengan pendapatan baru dan meningkatkan perdagangan dan untuk mencapai pulangan maksimum; lanjut kerana untuk keuntungan anda untuk menggunakan empat Ps pemasaran. Sebagai pekerja dalam pemasaran juga akan mempelajari bagaimana produk (Produk), harga (Price), tempat (Place) dan promosi (Promosi), menentukan strategi pemasaran anda dan mengarahkan anda ke arah kempen yang produktif.

sumber manusia

Dalam kursus ini kita akan memberi tumpuan kepada bagaimana untuk mengenal siapa yang anda perlukan dan bagaimana untuk mencari pekerja tersebut.

Pengurusan Sumber Manusia (Sumber Manusia - HR) adalah kawasan proses dalam organisasi yang berkaitan dengan pengurusan dan pembangunan sumber manusia. oleh itu ia termasuk semua kaedah pengurusan dan teknik analisis yang digunakan dalam bidang pengurusan sumber manusia dan kerja dengan orang dalam organisasi. Tujuan kursus ini adalah untuk mengembangkan pemahaman tentang sifat-sifat asas HR dalam setiap organisasi dan fungsi utama HR. Topik kajian termasuk contoh perlakuan organisasi personaliti / ciri-ciri, emosi dan pengaruh, motivasi, konsep dan identiti sosial, membuat keputusan dan pengetahuan, keadilan dan amanah, organisasi dan kasih sayang untuk kerja-kerja, kepimpinan, kumpulan dan pasukan, budaya organisasi dan iklim. Topik contoh sumber manusia termasuk analisis kerja, pengambilan, pemilihan, latihan dan pembangunan, penilaian prestasi, pampasan, kualiti hidup bekerja, kepelbagaian tenaga kerja dan pengurusan sumber manusia strategik. Di samping itu, pakar-pakar dari sumber manusia yang bertindak sebagai rakan kongsi pasukan lain rakan-rakan utusan strategi HR dan penjual produk dan perkhidmatan HR. Berurusan dengan melibatkan tenaga kerja untuk meningkatkan keputusan kewangan syarikat. Kursus ini adalah benar-benar penuh dengan pelbagai tugas dan kajian kes.

pengurusan

Kursus ini menunjukkan kepentingan kemahiran pengurusan yang terlibat dalam fungsi pengurusan. Ia menjurus kepada contoh-contoh khusus apa yang berlaku apabila prinsip-prinsip pengurusan utama dicabuli.

Pelajar akan memperoleh maklumat asas mengenai pengurusan orang dan organisasi yang berurusan dengan situasi kritikal, prinsip pengurusan utama dan tips menarik yang diperlukan untuk mengendalikan beberapa jenis pengurusan, seperti pengurusan projek, pengurusan strategik, pengurusan maklumat dan pengurusan sumber manusia.

Menyediakan pelajar untuk mengambil alih peranan dalam membuat keputusan, kerana adalah kedudukan pengurus atasan, dan membantu mereka untuk menjadi penyumbang berkesan untuk mana-mana organisasi tanpa persekitaran had, strategi, struktur, budaya, lokasi, tugas, orang dan hasil. Pelajar pergi melalui beberapa kes-kes ujian yang akan membantu mereka menghadapi banyak keadaan bahawa setiap pengurus perlu menguruskan. Di samping itu, pelajar akan mendapat maklumat yang berguna yang berkaitan dengan pengurusan masa untuk membantu mereka menangani tekanan, kekangan masa dan organisasi diri.

betul

Undang-undang adalah satu aspek yang biasa dan penting dalam kehidupan harian di masyarakat moden. Kursus ini mengkaji ciri-ciri pusat undang-undang sebagai institusi sosial dan sebagai ciri budaya popular. Kita akan mengkaji sifat undang-undang sebagai satu set sistem sosial, pelakon utama dalam sistem, pertimbangan undang-undang dan hubungan bentuk undang-undang dan alasan untuk perubahan sosial. Kami akan memberi tumpuan kepada Republik Czech dan menunjukkan ia dalam konteks Eropah. Kursus ini menekankan hubungan antara rakan-rakan perniagaan, termasuk kemahiran perundingan, serta bahagian yang paling penting dalam undang-undang yang terpancar di dalam perjanjian perdagangan, termasuk akibat kegagalan mereka.

Pelancongan Outbound (dua hujung minggu)

Pengetahuan pelancongan keluar adalah sangat penting untuk semua orang yang beroperasi dalam setiap struktur pelancongan, sama ada agensi pelancongan, syarikat masuk atau hotel. Selepas berjaya kursus ini pelajar boleh lakukan untuk memulakan rancangan perniagaan anda sendiri dan berjaya menguruskannya. Terima kasih kepada pengalaman yang mengurangkan risiko perniagaan pada masa hadapan dan boleh memperbaiki keadaan semasa.

 • PENGENALAN - definisi, konsep, bentuk organisasi dan struktur, sejarah dan perkembangan, situasi semasa di pasaran Eropah, trend, destinasi popular, firma dominan, istilah asas
 • BADAN - pengusaha pelancongan, agensi, pengusaha pelancongan, penginapan, insurans, lesen, paras harga dan harga produk, dan bentuk kerjasama secara langsung, pertandingan, pengangkutan
 • Destinasi di Eropah - Sepanyol, Itali, Greece, Bulgaria dan lain-lain, panjang musim dan khusus, rakan-rakan, pembentukan produk, komunikasi, strategi pemilihan dan polisi syarikat
 • Produk dan perkhidmatan - kaedah kos, akruan, membina portfolio, jualan, fi, pengurusan risiko, aduan, nama baik, perkhidmatan pelanggan, tuntutan, perancangan, strategi berunding
 • keluar PENGURUSAN pelancongan - struktur organisasi, kakitangan, komunikasi, kontrak, undang-undang, instrumen, perakaunan, sistem tempahan, nasihat terhadap perkara tertentu, sistem motivasi, pendapatan daripada destinasi perundangan itu, perkhidmatan perwakilan dan perkhidmatan
 • MARKETING - rangkaian sosial, katalog, penjual, komisen, perancangan, pendapatan sebenar
 • KAJIAN KES

MICE dan pelancongan inbound

Bayangkan mengembangkan portfolio perkhidmatan yang ditawarkan di tempat lain di mana perniagaan anda beroperasi dan mempunyai sekurang-CK mereka membina agensi jalan masuk rumah anda sendiri yang akan mengurus dan menyediakan perkhidmatan kepada orang lain. Dalam kursus ini anda akan belajar maklumat yang diperlukan untuk penubuhan dan pengurusan berjaya. Tawaran lawatan boleh dilanjutkan dengan kejadian tertentu yang bertujuan untuk kumpulan terpilih. berfungsi dengan berkesan dalam masyarakat juga berdasarkan kegagalan pihak ketiga dan mencerminkan keputusan kewangan syarikat itu.

 • PENGENALAN - struktur pendekatan dan memulakan perkhidmatan, kebaikan dan keburukan, peluang dan ancaman definisi
 • PERSEKITARAN CESTOVÍHO pelancongan inbound - PEST dan analisis SWOT ke atas portfolio perkhidmatan, perkhidmatan banyak disediakan dan dibandingkan dengan pertandingan
 • BADAN PCR - Syarikat pengangkutan, perancangan dan organisasi, panduan dan perwakilan, lawatan, lawatan berkumpulan, rakan kongsi yang berpotensi, kos, bayaran pengendalian, pembekal, pelanggan, destinasi kos sebenar, risiko penyelewengan, aspek luaran perniagaan, memilih lokasi yang sesuai
 • PENGURUSAN DARI PERSPEKTIF AGENSI TRAVEL - pengurusan destinasi dan segala-galanya yang diperlukan untuk ini destinasi MICE di Eropah, penyediaan dan pemilihan, peristiwa, kaji selidik dan kaedah statistik, maklumat penting sebelum pemasaran acara pelancaran, promosi di rangkaian sosial, reka bentuk Web dan pelanggan
 • ORGANISASI PERISTIWA - pekerja, pegawai, kakitangan, undang-undang, Majlis, agensi-agensi tempatan dan bakal rakan kongsi, penaja, berbanding dengan persaingan, pemasaran
 • KAJIAN KES

hospitaliti

Dalam setiap bidang pelancongan, ia adalah perlu untuk mengetahui bagaimana hospitaliti berfungsi, apakah kos, yang aspek mungkin atau mungkin tidak berfungsi dari segi kedua-dua pemilik hotel dan Parti agensi pelancongan. Terima kasih kepada pengetahuan yang anda boleh menilai keadaan semasa dan menyediakan penyelesaian dan strategi yang sesuai ke atas pengurangan kos skala.

 • AKTIVITI SELURUH EUROPE dan khusus segmentasi pasaran, pengedaran hotel, rangkaian hotel, pelbagai jenis unit kawalan dan unit-unit, kerjasama dengan pengusaha pelancongan, pilihan yang sesuai strategi bergantung kepada tempoh musim utama
 • tempahan FRONT OFFICE MANAGEMENT dan pilihan sistem tempahan yang sesuai, ketibaan dan pelepasan, bekalan, pembekal, penyelenggaraan, kaedah pengurusan
 • CATERING - makanan dan minuman fungsi pengurusan restoran di hotel, piawaian BB-HB-FB-AI-UAI, pengurusan kewangan, tahap perkhidmatan, dalaman, suasana di restoran, kakitangan dan perkhidmatan, trend dalam industri hospitaliti
 • pandangan KHIDMAT PELANGGAN hotel dari pelanggan pihak ketiga memerlukan, komunikasi
 • HR dalam kakitangan pengurusan hospitaliti, sistem insentif, kos, perancangan peralihan, pemilihan struktur tadbir urus yang sesuai berdasarkan bilangan bilik dan orang, pembinaan pasukan
 • EKONOMI, KEWANGAN DAN MARKETING perakaunan, wang tunai, kad, bayaran cukai, lebih ramai pemilik hotel dan pengagihan keuntungan, pelaburan, pemilihan pengurus, kos operasi, pemilihan pembekal dan pembayaran, membina perkhidmatan margin yang sesuai, alat pengurusan berguna, ramalan jenis keputusan jabatan jualan dan penyumberan luar, hasil dan perbelanjaan, titik putus, ejen, pengiklanan dan kempen pemasaran
 • rakan kongsi PENGURUSAN STRATEGIK, pengurusan kontrak, agensi pelancongan dan operator pelancongan, nasihat untuk tempoh yang lama dan inovasi, yang menawarkan perkhidmatan moden dan pakej
 • KAJIAN KES

Jualan, Sokongan, ICT dan IT, pemasaran dalam pelancongan (dua hujung minggu)

Dalam kursus ini kita akan menunjukkan proses yang paling penting bagi pengurusan mana-mana entiti. Apabila disediakan produk yang berkualiti atau perkhidmatan tidak sentiasa terjamin dijual. Tanpa teknologi moden dalam persekitaran yang dinamik pelancongan adalah mustahil dalam jangka masa panjang untuk beroperasi dengan jayanya.

 • PENGURUSAN ICT - teknologi yang menggunakan syarikat anda, sambungan, pilihan, inovasi, harga, alat komunikasi, aplikasi, rangkaian, outsourcing
 • sistem tempahan untuk agensi pelancongan (CeSys, Magicware ...) untuk Hotel (Mevris, Horespus, HotelTime) mempunyai xml, pembangunan dan kos, pelaksanaan, maklum balas data sandaran, pelayan dan pembekal
 • SISTEM TEMPAHAN - kerja tutorial dengan data, analisis statistik, orang yang bertanggungjawab, data peribadi, keselamatan, ketepatan data dan pemprosesan
 • SISTEM DALAMAN kompleks tempahan penyelesaian proses, pengurusan dan pemasaran
 • RENDAH DAN SOKONGAN MENENGAH terutamanya bagi CK, pengesahan data lebih pekerja untuk mengurangkan risiko dan kemungkinan kerugian, back-office
 • WEB CREATION SITE, INOVASI semua yang anda perlukan untuk mencipta laman web, menganalisis keadaan semasa, termasuk enjin anda sendiri tempahan laman web, SEO, PPC, dan lain-lain
 • RANGKAIAN SOSIAL DAN PEMASARAN PEMBENTANGAN penting terutamanya untuk penjual, pemasaran langsung, clientelism, cara untuk membezakan diri mereka daripada persaingan, manfaat pelanggan
 • PEMASARAN KEMPEN daripada pemprosesan grafik selepas mencapai kumpulan sasaran (di sini membina Pemasaran)

tesis akhir

Pelajar hendaklah menulis dan menghantar tesis akhir. Penyelia dia dengan yang akan menasihati dan membantu. Kerja akan kira-kira 50 muka surat yang panjang (panjang biasanya disyorkan, bergantung kepada kandungan). Fokus Pelajar akan memilih berdasarkan minat profesional mereka mengenai pembangunan kerjaya lagi dalam konteks tema kajian MBA. penyelia sesuai memilih kajian berasingan CBU selepas perbincangan dengan pelajar. Kerja-kerja akhir boleh mengambil pelbagai bentuk: struktur berhampiran dengan tesis moden, mewujudkan pelan perniagaan, kajian kes, atau laporan atau gabungan daripada pilihan. Pelajar akan menerima template dalam format Word dengan majlis-majlis dan kaedah-kaedah lain untuk diformat (yang pas mereka semasa metodologi penyelidikan pensyarah pelajaran).

Program diajar dalam:
English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh European Institute of Applied Science and Management »

This course is Online, Online & Campus Combined
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
1 - 2 
Sambilan
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date