MBA MS dalam Pengurusan Risiko Perusahaan

Umum

Penerangan Program

Mengenai

Dengan kerjasama Kolej Universiti Metropolitan Boston (BU MET), Luxembourg School Of Business ( LSB ) telah merangka program baru yang membolehkan pelajar-pelajar yang layak memperolehi MBA di LSB dan tuan sains di BU MET. Dengan menggabungkan MBA LSB dengan Ijazah sarjana BU MET, anda mungkin memperoleh satu set kecekapan yang lebih khusus dalam bidang tertentu, termasuk pengurusan projek, pengurusan risiko perusahaan, dan pengurusan pemasaran global. Pelajar yang mendaftar dalam program ini akan mempunyai peluang untuk melengkapkan kedua-dua program ijazah secara serentak.

Pilihan ini direka untuk para profesional yang ingin belajar atau mengemas kini kemahiran dan kemampuan mereka untuk menyumbang kepada perancangan dan pelaksanaan risiko perusahaan. Program ini menyediakan alat dan konsep yang perlu untuk merancang, menghalang dan-apabila diperlukan-berjaya menanggapi gangguan dalam operasi perniagaan yang kompleks.

Pelajar yang melengkapkan ijazah sarjana dalam Pengurusan Risiko Perusahaan akan dapat menunjukkan:

  • Kemahiran dalam merancang dan menilai pendedahan dan pilihan tindak balas yang ada, membangunkan pelan yang sesuai untuk pengurusan risiko perusahaan yang digunakan secara meluas, perancangan kesinambungan perniagaan, dan rangka kerja dan proses pemulihan bencana.
  • Kemahiran dalam penggunaan data kuantitatif dan kualitatif untuk menganggarkan kemungkinan dan keterukan pendedahan individu.
  • Kemahiran dan kebolehan yang diperlukan untuk melaksanakan peranan pengurusan dan kepimpinan dalam profesion kesinambungan perusahaan, dengan penghargaan terhadap isu-isu luas kesinambungan, pengurusan risiko dan risiko.
  • Mengandaikan semua jenis risiko, termasuk strategik, operasi, kewangan dan insurans, sebelum lembaga pengarah agar risiko utama difahami dan diuruskan dengan baik.

Program Weekend-MBA akan membolehkan anda sentiasa merenung, dan meningkatkan kerja harian anda.

  • Teori ini akan membantu memahami perkara yang telah anda pelajari melalui pengalaman kerja anda dengan memberi anda yayasan dan garis panduan.
  • Teknik pengajaran berorientasikan praktikal kami menjadikan peralihan dari bilik darjah ke tempat kerja mudah. Setiap kelas akan memberi anda peluang, pembelajaran yang boleh digunakan secara langsung, sehingga meningkatkan prestasi anda di tempat kerja.
  • Di samping itu, ia akan memperkasakan anda dan memberi anda keyakinan yang anda perlukan untuk membuat keputusan pengurusan yang sukar.

Kenapa ijazah dua?

  • Dapatkan MBA dari LSB dan tuan sains di kawasan khusus dari BU MET dalam jangka masa yang sama.
  • Belajar di Boston, yang secara konsisten menilai bandar pelajar terbaik di Amerika Syarikat
  • Mendaftar dalam program induk dalam talian BU MET, menduduki tempat ke-10 di negara itu untuk tahun 2017 oleh US News

Pelajar LSB dimasukkan ke program Pathway ijazah akan melengkapkan sejumlah lapan kursus BU MET, enam daripadanya akan diselesaikan secara dalam talian semasa mereka menghadiri kelas MBA secara bersemuka di Luxembourg. Pada akhir program MBA LSB , pelajar akan mengambil dua kursus akhir yang diperlukan oleh BU MET semasa sesi musim panas enam minggu di kampus di Boston, Massachusetts.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

The mission of the School is to provide an inspiring and multicultural learning environment for business leaders from international companies operating in Luxembourg as well as across Europe and the w ... Baca lebih lanjut

The mission of the School is to provide an inspiring and multicultural learning environment for business leaders from international companies operating in Luxembourg as well as across Europe and the world. Baca Ringkas