MBA MASA LUAR JUGA ANTARABANGSA

MIP Politecnico di Milano School of Management

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

MBA MASA LUAR JUGA ANTARABANGSA

MIP Politecnico di Milano School of Management

Program MBA Teratas yang direka dengan Syarikat Mitra Rasmi

Yang Program MBA sepenuh masa kini ditawarkan dalam Perkongsian Rasmi dengan Syarikat Antarabangsa dan Kebangsaan yang menawarkan penglibatan utama melalui kerja-kerja projek, penajaan syarikat dan peluang penempatan. Senarai Syarikat Mitra MBA termasuk Kumpulan Ariston Thermo, Banale, Barilla, Kumpulan Konsultasi Boston, Candy Hoover, ConTe, Costa Crociere, EF - Pendidikan Pertama, Api, Hilti, kumpulan lastminute.com, Eli Lilly, Luxottica, Microsoft, Moleskine, Moncler, OTB, Ouvert, Sirti dan banyak lagi yang akan datang pada masa akan datang.

Berikut adalah bahagian 5 Sebab mengapa MBA Antarabangsa MIP Politecnico di Milano akan menjadi pengurup permainan untuk anda

01. PERKONGSIAN RASMI DENGAN SYARIKAT PARTNERS

Program MBA Antarabangsa ditawarkan dalam kerjasama rasmi dengan syarikat Multinasional dan Itali yang menawarkan penajaan syarikat serta kerja projek dan peluang pekerjaan kepada calon. Program ini direka semula oleh dan untuk syarikat-syarikat untuk menyediakan 'pengurus masa depan' yang mampu menyelesaikan masalah bersilang fungsian, multidimensi dan kompleks bahawa dunia korporat hari ini menghadapi.

The MBA Partner Syarikat akan mempunyai penglibatan utama dalam program ini dari awal lagi melalui acara-acara rangkaian, bimbingan, seminar perniagaan dan peluang pembiayaan untuk calon-calon.

02. PROGRAM MBA MASA DEPAN

 • Direka untuk melatih 'pengurus masa depan' yang mampu menangani silang fungsi masalah, multi-dimensi dan kompleks
 • Memberi tumpuan kepada teknologi baru dalam pengurusan
 • Unique Formula Latihan: pengetahuan teknologi digabungkan dengan kemahiran pengurusan
 • 4 Elements Fundamental: Analisis Pendekatan Penyelesaian Masalah, Inovasi & Teknologi futuristik, Imbangan keras dan lembut Kemahiran, Tutup Kerjasama dengan Syarikat
 • Diversified Kaedah Mengajar: Pembelajaran Digital, pengajaran interaktif, kes-kes perniagaan, aktiviti kumpulan, seminar perniagaan oleh syarikat-syarikat, latihan luar, pusat penilaian, permainan perniagaan dan rancangan perniagaan
 • Tumpu pada pakar dalam bidang pengkhususan pengurusan baru: Sembilan bootcamps yang berbeza untuk menyertai dan belajar dari
 • Semasa pelajar program MBA akan mempunyai peluang untuk mengalami satu minggu lawatan sambil belajar intensif di Lembah Silikon yang tujuan adalah untuk mendedahkan pelajar kepada ekosistemnya dan mendalamkan pemahaman mereka tentang keusahawanan dan topik canggih
 • Kelas kecil Saiz dengan nisbah guru-murid yang optimum dan peer berkesan untuk sebaya pembelajaran
 • Peluang untuk belajar bahasa Itali semasa program

03. PERKHIDMATAN KERJAYA DEDIKASI ANDA

Pejabat Pembangunan Kerjaya MIP-kanak (CDO) adalah satu-of-a-jenis dan berdedikasi untuk menyediakan perkhidmatan yang sangat peribadi kepada setiap pelajar MBA. The CDO memberi panduan dan bantuan supaya terbaik untuk menyediakan calon untuk proses pengambilan dengan Rakan Kongsi Syarikat MBA serta semua syarikat rangkaian kami. Matlamatnya CDO adalah untuk menyediakan pelajar MBA dengan peluang-peluang yang betul untuk berkembang dalam kerjaya selepas MBA mereka.

Misi Kita

 • Untuk menyediakan pelajar MBA alat sokongan pembangunan kerjaya fokus untuk mengesahkan semula, realigining dan keputusan kerjaya kontekstual sendiri menentukan.
 • Bagi menyokong pelajar membangunkan kelebihan daya saing mereka dalam proses pengambilan-MBA pos.

04. BERJALAN DIVERSITI

Kelas Antarabangsa MBA terdiri daripada lebih 20 negara yang berbeza dengan calon-calon yang datang dari latar belakang akademik, profesional dan budaya yang berbeza. Pengalaman ini benar-benar antarabangsa kerana banyak pertukaran pertukaran jangka pendek dan panjang di Perancis, Sepanyol, Mexico, Brazil, Hong Kong, China, India, Australia, Amerika Syarikat dan UK.

05. AWAKEN PENGHASILAN BUDDING DALAM ANDA

The MBA Antarabangsa di MIP juga merupakan peluang yang unik untuk usahawan wannabe. Program ini menawarkan platform untuk membina idea keusahawanan anda sendiri dan menguji ia di depan pelabur sebenar dan malaikat perniagaan. Calon-calon akan mempunyai akses kepada PoliHub - start-up inkubator Politecnico di Milano di-rumah untuk membangunkan usaha perniagaan mereka sendiri atau idea produk baru.

Belajar di Milan dan di MIP Politecnico di Milano adalah pengalaman unik dan bermanfaat. Sebagai tambahan kepada program pengajian, pelajar mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti menarik, peristiwa dan pengalaman yang memperkaya dan meningkatkan perjalanan peribadi mereka sendiri.

Masters BLOG yang baru dibuat adalah blog yang direka untuk orang yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Milan dan MIP di mana mereka boleh berkongsi dan membincangkan pengalaman ini, serta pandangan, pendapat dan cerita peribadi mereka sendiri, mengenai pelbagai topik termasuk perniagaan, pendidikan , peristiwa semasa dan banyak lagi!

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
32,000 EUR
Locations
Itali - Milan, Lombardy
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Itali - Milan, Lombardy
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat